شیوه های فرزند پروری والدین، فریاد زدن درست است؟
فریاد زدن بر سر کودکان یا با عصبانیت بیش از حد صحبت کردن با کودکان موضوعی است که کمتر خانوادهای پیدا میشود که با این موضوع درگیر نباشد.
فریاد زدن بر سر کودکان یا با عصبانیت بیش از حد صحبت کردن با کودکان موضوعی است که کمتر خانوادهای پیدا میشود که با این موضوع درگیر نباشد. کودکان بسیار حساس هستند و هرگونه خشونتی بر آنها بسیار بر روحیه و عواطف آنها تاثیر میگذارد.
فریاد زدن نحوه رشد مغز را تغییر میدهد
فریاد زدن بر کودکان میتواند عوامل بسیار زیادی داشته باشد مثلا زمانی که مادر یا پدر از موضوعی دیگر بسیار عصبی است و به اصطلاح تلافیاش را بر کودک خالی میکند. عدهای نیز خشونت و فریاد زدن بر سر کودکان را نوعی تربیت درست میدانند که یقین دارند این روش فرزند پروری بسیار درست است.
اثرات فریاد زدن بر سر کودکان
برعکس تصورات دیگران فریاد زدن بر کودکان علاوه بر اینکه هیچ تاثیری بر میزان حرفشنوی آنها ندارد حتی باعث میشود پذیرش حرفهای شما در آینده سختتر از زمان حال شود. طبق تحقیقات انجام شده، فریاد زدن باعث میشود کودکان پرخاشگرتر و خشنتر شوند. هرچقدر نیز با کودکتان صمیمی باشید این نوع از رفتار باعث میشود حس اعتماد کمتری در رابطه شما شکل بگیرد. زمانی که والدین بر سر کودک خود فریاد میزنند به این معناست که نمیتوانند اوضاع را کنترل کنند. از چه ترفندی میتوان برای کنترل خشم و جایگزین فریاد زدن استفاده کرد؟
بدانید که مشکل دائمی نیست
از زمان شروع فریاد تا پایان آن احتمالا چند ثانیه بیشتر طول نخواهید کشید حال این فریاد از عمد صورت گیر و یا غیر عمد. منطق برخی از والدین برای فریاد کشیدن بر کودکان خود حل مشکلی است که توسط کودک به وجود آمده. اما کارشناسان معتقد هستند رفتاری که الان کودک با آن درگیر میباشد ممکن است دائمی نباشد و رفتار طبیعی کودکانه باشد. برای گوشزد کردن بهتر است روشهای جایگزین مانند صحبت کردن به آنها را مورد استفاده قرار دهند.
تنبیه کردن
برخی از والدین تصور میکنند میتوانند بر سر فرزندشان فریاد بزنند و این یک روشی از تربیت میباشد. اما فریاد زدن هیچ تفاوتی با نوعی از تنبیههای دیگر مثل تنبیه بدنی ندارد. برخی از این والدین میگویند تا عصبانیت یا فریاد زدن نباشد کودک کارهایی که باید را انجام نمیدهد. اما فریاد زدن هیچ کمکی به اصل موضوع نمیکند و کودک نه تنها هیچ انگیزهای برای انجام دادن یا ندادن کاری نمیگیرد بلکه باعث دور شدن حالت رفتاری وی از والدین میشود.
کاهش اعتماد به نفس
نتیجهی داد زدن بر کودکان ترساندن آنها از موضوعی میباشد و یا اعلام هشدار از سوی والدین. ترس بیش از حد در کودکان باعث از بین رفتن اعتمادبهنفس در آنها میشود. ممکن است این کاهش اعتماد به نفس در کودکی یا بزرگسالی دیده شود. ممکن است کمی سخت باشد اما روشهایی مانند صحبت کردن به صورت منطقی راهکار مناسبی برای کنترل خشم والدین میباشد.
فریاد زدن نحوه رشد مغز را تغییر میدهد
فریاد زدن و یا کاری بدتر از آن مانند تنبیه میتواند نحوه رشد و شکلگیری مغز کودکان را تحتالشعاع خود قرار دهد. به دلیل اینکه انسانها اطلاعات و رویدادهای منفی را سریعتر و بهتر از رویدادهای منفی پردازش و در حافظه خود ذخیره میکنند. طبق نتیجه و آزمایش MRI که موسسه ncbi بر روی کودکانی که سابقه آزار روحی مانند فریاد زدن والدین و یا اطرافیان را داشتهاند انجام دادهاند متوجه این موضوع شدهاند که این کودکان در مقایسه با کودکانی که تحت شرایط معمولی و بدون آزار روحی بزرگ شدهاند متفاوت هستند.
همهی ما خواهان این هستیم که کودکان خود را به بهترین نحو ممکن تربیت کنیم. طبیعی است که از کودکان خود بابت رفتارهایی که نباید وجود داشته باشد عصبانی شویم. اما این عصبانیت نباید تبدیل به سرخوردگی و فریاد برای آنها باشد و بهتر است برای تربیت فرزند خود و مواجه نشدن با این رفتارها از روشهای دیگر استفاده کنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼