۲۱۲۳۰۴
۲۵۹۶
۲۵۹۶

تکالیف زیاد مدرسه، چه تاثیراتی بر کودکان دارد؟

کودکانی که غالباً تکالیف زیادی دارند، در تعامل و روابطشان با اطرافیان دچار مشکل می‌گردند.

در پایان روز مدرسه، معلمان تکالیف را اعلام می‌کنند، آن‌ها ممکن است اعتقاد داشته باشند که هر شب مرور سه یا چهار درس برای دانش آموزان در جهت ادامه تحصیل کمک می‌کند، اما در برخی موارد، می‌تواند تأثیر متضاد داشته باشد. تعیین انجام تکالیف بیش از حد می‌تواند بر رفتار کودک و یادگیری کلی تأثیر گذاشته و بر فعالیت‌های کودک در خارج از مدرسه و روابط او با دوستان و خانواده نیز تأثیر منفی بگذارد.

تأثیرات منفی تکالیف بیش از حد در خانه
۱. تعامل اجتماعی را کاهش می‌دهد
کودکانی که غالباً تکالیف زیادی دارند، در تعامل و روابطشان با اطرافیان دچار مشکل می‌گردند. روابط اجتماعی به کودکان این فرصت را می‌دهد که بتوانند کنترل، مدیریت و سایر مهارت‌های اجتماعی را بیاموزند. اگر به آن‌ها فرصت کافی برای معاشرت داده نشود، ممکن است رشد آن‌ها مختل شود.
۲. بر یادگیری فعال تأثیر منفی می‌گذارد
یادگیری از روش بازی کردن و مشارکت حل مسئله را تقویت می‌کند. تکالیف، این گونه فرصت‌ها را فراهم نمی‌کند و زمان بازی، قوه انگیزه، تخیل یا مهارت‌های حل مسئله را از بین می‌برد. همچنین در این زمان، علایق کودک را محدود می‌کند که می‌تواند بعدها زمینه را برای انتخاب شغلی سخت‌تر کند.
۳. تعادل زندگی را مختل می‌کند
کودکانی که تکلیف خانه زیادی دارند، قادر به متعادل کردن زندگی خود نخواهند بود که می‌تواند بر ریتم شبانه روزی آن‌ها تأثیر منفی بگذارد. اگر تکالیف بیش از حد در منزل انجام شود، موجب بهم خوردن استراحت یا خوابیدن دانش آموزان می‌گردد که در نهایت بر توانایی‌های شناختی آن‌ها در طول روز تأثیر سو خواهد گذاشت.
۴. از دست دادن خلاقیت
محققان دریافته‌اند که بین میزان مشق شب و موفقیت دانشگاهی ارتباط بسیار کمی وجود دارد. توصیه می‌شود کودکان برای هر سطح کلاس ۱۰ دقیقه مشق شب داشته باشند تا بهترین نتیجه را کسب کنند. هر چیزی بالاتر از این سطح، بیش از حد تلقی می‌شود و می‌تواند اثرات منفی داشته باشد.

اگر کودکتان مشکلات زیادی داشته باشد چه کاری باید انجام دهید
ممکن است کودکی که تکالیف بیش از حد در خانه دارد، برای انجام آن، به کمک والدینشان نیاز داشته باشند. یادآوری این نکته حائز اهمیت است که باید به کودک یاد دهید که چگونه این دروس را به تنهایی انجام دهد. در زیر نکاتی برای کمک به فرزندتان به طور مؤثر در انجام تکالیف خود وجود دارد.
۱. برنامه ریزی کنید
کودک را تشویق کنید تا پیش بینی کند چه مدت طول خواهد کشید تا تکالیف را تمام کند؛ قبل از ارائه پیشنهاداتی در مورد چگونگی انجام این کار، سؤالاتی را در مورد آنچه در این کار درگیر است بپرسید. شما می‌خواهید کودک خود را تشویق کنید تا در مورد آنچه از او انتظار می‌رود، فکر کند و برنامه ریزی کند. به عنوان مثال، اگر تکلیفی برای شب افتاده است، باید خود بچه از قبل زمان انجام تکالیف را برنامه ریزی کند تا دیگر نیازی به عجله در انجام تکالیف نداشته باشد.
۲. غلبه بر به تعویق انداختن تکالیف
اگر فرزند شما در انجام تکالیفش تعویق دارد، هر روز یک تکلیف اختصاصی در خانه را به او بدهید و اگر در این زمان، انجام تکالیف خود را شروع نکرد، مجازات‌هایی را برایش تعیین کنید. با فرزند خود صحبت کنید که چه زمانی مناسب برای شروع تکالیفش می‌باشد تا در مورد نحوه مدیریت هر تکلیف توافق کنید. در مورد چگونگی انجام هر تکلیف صحبت کنید و به فرزندتان یادآوری کنید که هر چه بیشتر انجام تکالیف را به تعویق بیاندازد، بیشتر طول خواهد کشید.
۳. ایجاد یک فضای مناسب برای انجام تکالیف در خانه
تنظیم فضای خانه، وظیفه‌ای را برای فرزندتان فراهم می‌کند که به او اجازه می‌دهد تا به طور کامل روی تکالیف تمرکز کند، مثلا به دور از تلویزیون یا هر وسیله‌ای که تمرکز را برهم می‌زند باشد. هر گونه وسیله‌ای را که ممکن است کودک شما برای انجام تکالیف، مانند قطب نما، خط کش، کاغذ، مداد، قلم و ماشین حساب و … را در هنگام انجام تکالیف استفاده کند، در یک ظرف در اختیار فرزندتان قرار دهید تا عدم وجود این ابزار را بهانه نکند و انجام تکالیف را به تعویق بیندازد.
۴. راهنمایی در مورد مشق شب را در نظر بگیرید
در بعضی موارد ممکن است والدین وقت لازم برای کمک به فرزند خود را نداشته باشند. استخدام معلم برای خانه، نیز می‌تواند به دانش آموز کمک کند تا در انجام تکالیف در خانه، کمک حالش باشد. بسیاری از مدارس نیز فقط به همین منظور کمک‌های بعد از مدرسه را ارائه می‌دهند.
۵. از وب سایت‌های مدرسه استفاده کنید
از طریق وب سایت مدرسه بخوانید تا اگر اطلاعاتی در مورد خط مشی مربوط به مشق شب وجود داشته باشد، از آن استفاده کنید. در بسیاری از موارد، یک سیاست کلی در مورد چگونگی انجام تکالیف باید داده شود تا فهمید که مدت زمان انجام آن چقدر طول خواهد کشید. دانستن تاریخ و انتظارات اصلی به شما کمک می‌کند تا تکالیفی را که فرزندتان ممکن است به تعویق بیندازد را پیگیری کنید.
۶. با معلم صحبت کنید
اگر اعتقاد دارید فرزند شما بیش از حد به تکالیف خانه مشغول است، باید با معلمش در این مورد صحبت کنید. شما می‌توانید تأکید کنید که روش‌های او برای فرزند شما مؤثر نیست و یا باعث استرس بیش از حد می‌شود و ممکن است مشکل ایجاد کند. اگر معلم به نگرانی‌های شما گوش نمی‌دهد، به دنبال مدیر مدرسه باشید و مشکلتان را بیان کنید.
۷. از والدین دیگر کمک بگیرید
اگر نگران سنگین بودن تکالیف فرزندتان هستید با والدین دیگر در کلاس صحبت کنید. اگر چند نفر با شما موافق هستند، می‌توانید دور هم جمع شوید و با معلم صحبت کنید. اگر یک گروه در کنار هم قرار بگیرند، ایجاد تغییرات معمولاً ساده‌تر است. اگر مشکلی جدی وجود دارد، در نظر بگیرید که به هیئت مدیره مدرسه اطلاع دهید یا اینکه همه والدین در کلاس حضور داشته باشند، نظرسنجی را تکمیل کنید و همگی باهم بیان دارید که این یک مشکل اساسی است. از والدینی کمک بگیرید که درمورد مشکلاتی که فرزندان خودشان دارند، آمار ارائه دهند تا ماهیت مسئله برای همگی روشن شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.