رفتار کودکان در مهد کودک، چرا گاهی بد می شود؟
بچه های کوچک شاید نتوانند مشکلات خود را از طریق کلمات، به درستی بیان کنند اما اگر با دقت گوش بدهید، شاید کشف کنید که چه اتفاقی برای فرزندتان افتاده است.
مربی مهد کودک به من تلفن کرد و گفت که فرزندم تمام روز را بدرفتاری می کند.
فکر کنید
ممکن است از دست فرزندتان ناراحت شوید، اما اینکه دیگری به شما بگوید فرزندتان ((بد)) است ناراحت کننده تر است. احتمالا اولین واکنش شما این است که عصبانی می شوید یا حالت دفاعی می گیرید.سعی کنید این احساسات را بررسی کنید تا ریشه مشکل را بیابید. به فرزندتان کمک کنید و راه حلی برای این مشکل پیدا کنید.
راه حل ها
۱- فورا وقت ملاقاتی از مربی مهد کودک بگیرید. با تمام توان خود تلاش کنید که حالت دفاعی نگیرید، اما ذهنی باز داشته باشید. در مورد جزئیات دقیق رفتار های کودک سوال کنید. این رفتار ها چه زمانی رخ می دهندو هر چند وقت یکبار؟ از مربی او پیشنهاد های دقیقی بخواهید.
۲- چندین بار بدون اطلاع قبلی به مهد بروید. بدون اینکه کودک شما را ببیند، مراقب رفتارها و برخوردهای او با دیگر بچه ها و مربیان باشید. شما فرزندتان را بهتر از هر فرد دیگری می شناسید و راحت تر می توانید به ریشه رفتار های او پی ببرید.
۳- وقایع روزانه زندگی فرزندتان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. مثلا، مدتی که در خانه است و زمانی که در مهدکودک حضور دارد. آیا تغییرات مهمی به وجود می آیند که بر رفتار کودک شما تاثیر می گذارند؟ آیا تغییراتی وجود دارند که اگرچه از نظر شما جزئی هستند، اما بر فرزندتان تاثیر شدیدی می گذارند؟
در اغلب موارد، دلیلی برای تغییر رفتار کودک وجود دارد که نادیده گرفته شده است، مثلا، دوستی که مهد را ترک کردهیا تغییر مربی محبوب کودک. گاهی چیزی ساده و جزئی باعث می شود تا کودکتان واکنش هایی منفی نشان دهد، مانند جا به جایی سه پایه نقاشی یا گم شدن اسباب بازی مورد علاقه اش. اگر دقیق تر نگاه کنید، شاید بتوانید متوجه علت تغییر رفتار او شوید.
۴- آیا فرزندتان متوجه قوانین و برنامه های منظم مهد کودک شده است؟ در اغلب موارد، چون این قوانین با قوانین خانه تغاوت دارند، ممکن است کودکتان را گیج کرده و باعث بروز این مشکلات شوند. اگر چنین است، ببینید آیا می توانید بعضی از قوانین مهد را در خانه تکرار کنید.
مثلا، اگر مربی برای توجه دادن به بچه ها که (( همه ساکت باشند و گوش کنند)) چراغ ها را روشن و خاموش می کند.، شما نیز از همین روش در خانه استفاده کنید.
اگر فرزندتان بد رفتاری های مهد را درخانه نیز نشان داد، با مربی او هماهنگ کنیدکه هردو از روش هایی مشابه برای کنترل رفتار های او استفاده کنید.
۵- با دیگر والدین کودکان مهد صحبت کنید. فرزندان آنه اچگونه خود را با مهد و قوانین آن هماهنگ کرده اند؟ آیا آنها از شیوه انضباتی مربیان راضی هستند؟ آیا مشکلی مشابه یا متفاوت را تجربه کرده اند؟
این کسب اطلاعات، دیدی جامع و فراتر از موقعیت مجزای فرزندتان به شما می دهد. اگر متوجه شدید که برخی والدین دیگر نیز مشکلاتی دارند، احتمالا این موضوع پیچیده تر از رفتار فردی فرزند شماست.
۶- آیا فرزندتان به علت تعداد زیاد بچه ها در مهد، گیج شده است؟ آیا مشکل شخصیتی با یکی - دو کودک یا یکی از مربیان دارد؟ اگر چنین است، احتمالا به عنوان راهی برای مبارزه با احساساتش چنین رفتار هایی را می کند.
اگر بتوانید مشکلات خاص و نامرتبطی را پیدا کرده و آنها را حل کنید، شاید بدرفتاری های او از بین برود و یا باعث شود تا در پی یافتن مهدی با موقعیت متفاوت برای فرزندتان باشید.
۷- در مورد آنچه که در مهد اتفاق می افتد، با فرزندتان صحبت کنید. سوالهای اولیه ای از او بپرسید تا تشویق به گفت و گو کردن شود. این کار را بدون دادن اطلاعاتی زیاد انجام دهید زیرا این کوچولو ها اغلب نظرات شما را می گیرند و آنها را به نام خود گسترش می دهند.
سوالاتی خاص بپرسید که به پاسخی بیش از ((بله)) با ((نه)) ساده نیاز داشته باشند. صبور باشید و به فرزندتان وقت کافی بدهید تا فکر کرده و پاسخ دهد.
بچه های کوچک شاید نتوانند مشکلات خود را از طریق کلمات، بدرستی بیان کنند اما اگر با دقت گوش بدهید، شاید کشف کنید که چه اتفاقی برای فرزندتان افتاده است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼