۲۱۲۵۴۹
۷۵۳
۷۵۳

غذای مقوی کودکان، معرفی بهترین ها

اگر برای کودک خود برنامه ای سرشار از غذاهای سالم و مقوی آماده کنید، می توانید یک عادت غذایی درست را به او آموزش دهید.

تهیه غذای مقوی برای کودکان از دغدغه های بسیاری از مادران است؛ به دلیل اینکه کودکان تحرک زیاد و جنب و جوش فراوانی دارند و از طرفی در مرحله مهمی از زندگی، یعنی مرحله رشد قرار دارند و نیاز بیشتری به تغذیه مقوی دارند. برای آشنایی با انواع غذاهای مقوی برای کودکان تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

تهیه غذای مقوی برای کودکان چه اهمیتی دارد؟
اگر برای کودک خود برنامه ای سرشار از غذاهای سالم و مقوی آماده کنید، می توانید یک عادت غذایی درست را به او آموزش دهید، سلامتی و رشد صحیح اش را تضمین کنید و احتمال ابتلا به بیماری های مزمن در آینده را کاهش دهید. کودکان در سن مهم و حساسی هستند و در این مرحله باید به خوبی تغذیه شوند در این میان والدین باید بتوانند با روش های تربیتی مناسب فرزندشان را به خوردن غذاهای سالم عادت دهند.
در ادامه به دو دلیل مهم در جهت ضرورت تهیه غذای مقوی برای کودکان اشاره می کنیم:
بهبود فرآیند رشد
برای رشد مناسب و سالم کودکان، خوردن مواد غذایی دارای پروتئین، چربی و کربوهیدرات ها به میزان کافی بسیار اهمیت دارد. برای اینکه کودکتان رشد خوبی داشته باشد باید در لیست غذایی آن ها، از مواد غذاییی که برای رشد عضلانی و رشد استخوانی اهمیت دارند، استفاده شود. برای رشد خوب ، به اندازه و سلامت کودک سال های اول زندگی به خصوص کودکی اهمیت زیادی دارد.
تقویت سیستم ایمنی
مصرف میوه ها و سبزیجات برای برای تقویت سیستم ایمنی کودکان خیلی مهم است. به ویژه هنگامی که کودکان در سن پایین تری هستند، نیاز بیشتری به تقویت سیستم ایمنی خود دارند. با بالا رفتن رشد سیستم ایمنی بدن کودکان، احتمال محافظت در برابر عفونت ها بیشتر است.

برای رشد کودک چه غذاهایی مفید است؟
در تغذیه کودک همه مواد مغذی (مواد نشاسته ای، پروتئینی، چربی، ویتامین ها و املاح) باید در برنامه روزانه گنجانده شود تا مواد مورد نیاز بدن فرزندتان تامین شود و بتواند به خوبی وزن گیری کند. یکی از اساسی ترین غذا‌ها در لیست غذاهای مقوی کودکان لبنیات (شامل شیر، پنیر، خامه و ...) است.

معرفی غذای مقوی برای کودکان
چند نوع از غذاهای مقوی برای کودکان، عبارتند از:
1- تخم‌ مرغ
تخم‌مرغ پروتئین دارد و از جمله غذاهای طبیعی دارای ویتامین D است. این ویتامین برای جذب کلسیم لازم است و کمبود آن باعث بروز مشکلات استخوانی، اسکلتی و یا رشد ناکافی در کودک می‌شود. بهتر است در وعده صبحانه از پروتئین استفاده شود، در این صورت کودک تان مدت طولانی‌تری سیر می‌ماند.
2- جوی دوسر
تحقیقات نشان می‌دهد مصرف جوی دوسر به افزایش تمرکز در مدرسه کمک می کند. فیبر موجود در غلات کامل مانند جوی دوسر، دیر هضم هستند. بنابراین کودکان برای مدت بیشتری سیر می مانند و انرژی کافی خواهند داشت.
3- میوه ‌ها
سعی کنید میوه های متناسب با هر فصل به کودک تان بدهید. میوه‌ها ارزش غذایی بالایی دارند و مملو از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که نقش زیادی در رشد فرزندان شما دارند. در ضمن، میوه‌ ها فیبر دارند و همین مورد باعث تعادل در سیستم گوارش کودکان می‌شود.
4- مغزها
مغزها چربی سالم دارند و این نوع چربی، برای رشد کودک و همچنین سلامت قلب آن ها لازم‌ است. همچنین مصرف مغزها در وعده صبحانه، انرژی فرزندتان را به درستی تامین می‌کند.
5- شیر
سوخت مورد نیاز مغز و بدن از طریق پروتئین و کلسیم موجود در شیر تامین می شود. پروتئین موجب ساخت سلول‌ها و بافت ‌های مغز می شود. همچنین کلسیم موجود در شیر، باعث استحکام استخوان‌ ها و دندان‌ های کودک می‌شود.
6- گوجه‌ فرنگی
گوجه‌فرنگی سرشار از لیکوپن است. این ماده از بدن در برابر سرطان مراقبت می کند. می‌توانید در پیتزاهای خانگی یا در سس‌هایی که در منزل تهیه می‌کنید، از گوجه‌فرنگی استفاده کنید و اجازه دهید فرزندتان از این خوراکی مفید تغذیه کند.
7- ماست کم چرب یونانی
ماست کم چرب یونانی باکتری‌های مفید زیادی دارد که سیستم ایمنی بدن و سیستم گوارشی را تقویت می‌کند. جالب است بدانید که پروتئین این ماست سه برابر پروتئین ماست معمولی است و میزان قند در آن کمتر از قند موجود در ماست‌های معمولی است.
8- ماهی سالمون
سالمون دارای چربی‌های سالم امگا ۳ و خواص ضد افسردگی و ضد التهاب است. سعی کنید از ماهی سالمون ها ی دریای آزاد بیشتر استفاده کنید که جیوه کمتر و امگا۳ بیشتری داشته باشند.
9- ریحان
ریحان دارای ترکیبات آنتی اکسیدان، ویتامین‌های A، C و K ، همچنین مواد معدنی مثل آهن، پتاسیم و کلسیم است. همچنین این سبزی باعث بهبود وضعیت دستگاه گوارش می شود.
10- لوبیا
لوبیا در انواع مختلف، دارای منابع عالی پروتئینی، فیبر و همچنین کلسیم هستند. هر چه رنگ لوبیا تیره تر باشد، خاصیت آن بیشتر و بهتر است. مصرف این حبوبات، کلسترول را کاهش داده و سلامت قلب را تضمین می‌کند. می توانید از لوبیاهای مختلف برای تهیه غذاهایی مثل سالادها، سوپ و یا همبرگرهای سالم استفاده کنید و با این کار، بدن کودک تان را تقویت کنید.
11- دارچین
تحقیقات نشان می‌دهد که دارچین در تنظیم قند خون کمک می کند و خطر ابتلا به اختلال‌ های انرژی مرتبط با آن را کم می کند. بنابراین، بهتر است از دارچین در صبحانه کودکان استفاده کنید.
12- لبنیات
از اصلی ترین مواد غذایی مقوی برای کودکان، لبنیات مختلف مانند کره و ماست هستند. با اضافه کردن کمی کره حیوانی یا گیاهی به غذاهای کودکان می توانید وزن او را بالا ببرید. همچنین می تواند انرژی لازم در طول روز را تامین کند اما حواستان باشد زیاده روی نکنید. برای مثال کره بادام زمینی یک نوع کره گیاهی است که شما می توانید با استفاده از آن یک ماده غذایی مقوی و مفید به لیست غذایی است اضافه کنید.

سوالات متداول
برای کودکان بیشتر باید از چه مواد غذایی ای استفاده کرد؟
توجه داشته باشید که برای تهیه غذای مقوی برای کودکان طبق یک برنامه غذایی درست پیش بروید و ماده غذایی را حذف نکنید. سعی کنید از همه گروه های غذایی در وعده های غذایی استفاده کنید.
غذای مقوی، تاثیر روی هوش کودکان دارد؟
تغذیه مقوی و مناسب در کودکان، قطعا تاثیر زیادی بر روی کارکرد مغز آن ها دارد و از این جهت می تواند روی فرایند های ذهنی او هم اثرگذار باشد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.