بیماری کاوازاکی جدید، با این علائم بشناسید
تنها نکته محرز در رابطه با کاوازاکی این است که تقریبا بیماری خودایمنی است. این بیماری عجیب تغییراتی را در پوست و ظاهر افراد به وجود می آورد.
در حالی که پاندمیک کرونا همچنان بزرگ ترین بحران جهان امروز به شمار می رود سر و کله یک بیماری دیگر در جوامع مختلف پیدا شده، یک بیماری مرموز و نسبتا ناشناخته به نام کاوازاکی که البته جدید نیست و پیش از این هم وجود داشته است.
بیماری کاوازاکی یک بیماری مرموزی به شمار می رفت که با وجود همه تلاش ها هنوز دانشمندان موفق نشده اند تعریف کامل و جامعی از این بیماری و علل پدید آمدنش داشته باشند هر چند که تنها نکته محرز در رابطه با کاوازاکی این است که تقریبا بیماری خودایمنی است. این بیماری عجیب تغییراتی را در پوست و ظاهر افراد به وجود می آورد.
درباره این بیماری دکتر محمدرضا ناظر مختصص بیماری های عفونی گفت: کاوازاکی یک بیماری خودایمنی به شمار می رود و در بیماری های از این دست سیستم ایمنی بر ضد بدن اقدام می کند.
دکتر ناظر عنوان کرد:علت به وجود آمدن بیماری کاوازاکی شناخته شده نیست. برخی می گویند ویروس ها دلیل به وجود آمدن این بیماری هستند اما برخی دیگر بر این باورند که زمینه های ژنتیکی باعث به وجود آمدن چنین بیماری مرموزی در بدن افراد می شود.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی افزود: این فرضیه هم مطرح است که ویروس در بدن فرد می تواند باعث فعال شدن زمینه ژنتیکی در بدن شود که در نهایت منجر به وجودآمدن بیماری کاوازاکی خواهد شد.
وی در ادامه گفت: این بیماری معمولا در کودکان به وجود می آید. کاوازاکی عروق کوچک را درگیر می کند و عوارض قلبی هم رقم می زند.
علائم بیماری کاوازاکی
در بسیاری از موارد بیماری کاوازاکی در حد علائم بالینی خود را نشان می دهد بدان معنا که «زبان توت فرنگی» و «چشمان قرمز» به وجود میآید و به غیر از آن خطری فرد را تهدید نمی کند.
دکتر ناظر بیان داشت: بیماری کاوازاکی عوارض بعد از بهبودی هم دارد. اگر این بیماری عوارض قلبی و عروقی از خود بر جای نگذارد در بسیاری از موارد باعث می شود تا پوست اطراف ناخن های فردی که بهبود یافته تغییر شکل بدهد و به شکل قرمز و پوسته پوسته دربیاید.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: موضوعی که در رابطه با بیماری کاوازاکی در میان عامه به بحث داغ تبدیل شده این است که آیا ویروس کرونا این بیماری را رقم می زند و یا این دو ارتباطی با هم ندارند؟
وی گفت:تا اکنون که با شما صحبت می کنم هیچ موردی ثابت نشده است و هیچکس نمی تواند بگوید کرونا در بدن افراد و به خصوص کودکان می تواند بیماری کاوازاکی را به وجود بیاورد. هیچ یافته ثابت شده ای در اینباره وجود ندارد.
پزشک متخصص بیماری های عفونی اذعان داشت: الان تنها چیزی که در رابطه با این بیماری می توانیم بگوییم این است که فرد قبلا زمینه ای داشته که در نهایت موجب به وجود آمدن بیماری کاوازاکی در بدنش شده است. باید پیش زمینه ای در بدن فرد وجود داشته باشد تا کاوازاکی در بدن فعال شود.
وی تاکید کرد: بیماری کاوازاکی ویروس نیست، در واقع بیشتر مثل یک بیماری روماتیسمی به نظر می رسد.
دکتر ناظر در رابطه با میزان کشنده بودن این بیماری گفت: متاسفانه در مواردی بیماری کاوازاکی منجر به مرگ می شود به خصوص اگر سیستم قلبی و عروقی را درگیر خود بکند. البته اینطور هم نیست که تصور کنیم اگر هر فردی به بیماری کاوازاکی مبتلا شد قطعا می میرد.
وی تصریح کرد: موارد مبهمی در رابطه با این بیماری وجود دارد که هنوز کشف نشده. شاید یک یا دو ماه دیگر و شاید هم شش ماه دیگر موارد جدیدی در رابطه با این بیماری کشف شود. اما تا امروز هیچ نکته جدیدی از این بیماری مرموز یافت نشده است.
دکتر ناظر ادامه داد: نکته دیگری هم که مجددا باید بر روی آن تاکید کنم این است که هنوز ثابت نشده آیا ویروس کرونا موجب پدیدار شدن بیماری کاوازاکی در بدن افراد و به خصوص کودکان می شود یا خیر.
این پزشک متخصص بیماری های عفونی در پاسخ به این پرسش که چرا این بیماری بیشتر کودکان را مبتلا می کند گفت: علت آن به سیستم ایمنی بدن کودکان برمی گردد. البته مسائل ژنتیکی هم مطرح است. به دلیل تفاوت های سیستم ایمنی بدن کودکان و بزرگسالان این بیماری معمولا در بزرگسالان رخ نمی دهد.
وی یادآور شد: آمار مربوط به بیماری کاوازاکی باید مشخص شود تا بر اساس یک مقایسه متوجه شویم آیا این عارضه نسبت به سال گذشته بیشتر شده یا خیر و آیا تفاوت چشمگیر و معنی داری بین آمار گذشته و امسال وجود دارد.
دکتر ناظر خاطرنشان کرد: صرف دیدن چند مورد مبتلا به بیماری کاوازاکی نمی توان آمار خاصی را ارائه داد. الان هم که ویروس کرونا مشکل اصلی جامعه است و آمار مربوط به کاوازاکی مشخص نیست. البته این را هم باید بگویم که یکی از عوامل پررنگ شدن بیماری کاوازاکی در بحث های سطح جامعه همین ویروس کرونا است. مردم حالا حساس شده اند.
وی افزود: برای برخی از افراد مبتلا به بیماری کاوازاکی علائم آنچنان خفیف است که اصلا دیده نمی شود. اگر چند سال پیش کودکی علائم خفیفی از بیماری کاوازاکی را نشان می داد اصلا والدینش او را به بیمارستان نمی بردند اما چون اکنون حساسیت های زیادی وجود دارد به محض وقوع علائم در بدن افراد به مراکز درمانی مراجعه می کنند و همین باعث شده تا حساسیت ها نسبت به کرونا و سایر بیماری های چند برابر شود. در مواردی هم همین کاوازاکی خود به خود بهبود پیدا می کرد و اصلا کسی هم متوجه نمی شد.
این پزشک متخصص در پایان گفت: اکنون با توجه به گزارش هایی که از ثبت بیماری کاوازاکی در کشورهای دیگر به گوش می رسد مردم حساس شده اند و این بیماری پررنگ شده است. تا زمانی که آمار مربوط به این بیماری مشخص نشود نمی توان قضاوت درستی داشت. باید صبر کنیم و ببینیم آمار در اینباره به ما چه می گوید. شاید اصلا نرخ آمار نسبت به گذشته بسیار کمتر باشد و اکنون آنچه که باعث نگرانی مردم شده همزمانی آن با شیوع کروناست.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼