۲۲۴۱۴۲
۹۶۷
۹۶۷

برای لکنت زبان کودک چه باید کرد؟

بسیاری از افراد دارای لکنت زبان، از این وضعیت ناراحت هستند و دوست دارند راه حلی برای درمان آن بیابند.

لکنت زبان بیش از ۷۰ میلیون نفر در سراسر جهان را تحت تأثیر قرار داده است. بسیاری از افراد دارای لکنت زبان، از این وضعیت ناراحت هستند و دوست دارند راه حلی برای درمان آن بیابند.
لکنت زبان در بین کودکان خردسال به عنوان یک بخش عادی در یادگیری زبان محسوب می شود. تقریباً ۵-۱۰٪ از کل کودکان در دوره ای از زندگیشان، با لکنت زبان روبرو می شوند. کودکان خردسال ممکن است جهت تلاش برای بیان برخی چیزها، به لکنت زبان بر بخورند. بیشتر کودکان این لکنت رشد را پشت سر می گذارند.
با این حال، لکنت زبان از هر ۴ کودک در ۱ کودک همچنان در بزرگسالی ادامه خواهد یافت و می تواند به یک اختلال ارتباطی مادام العمر تبدیل شود. به طور کلی پسرها، ۳-۴ برابر بیشتر از دخترها دچار لکنت زبان می شوند. هم دختران و هم پسرانی که لکنت زبان دارند، می دانند چه می خواهند بگویند اما در گفتن آن مشکلی دارند.
لکنت زبان می تواند در اعتماد بنفس و تعامل با افراد دیگر تأثیر داشته باشد. جالب است بدانید که لکنت زبان ممکن است با داروهای گیاهی قابل درمان باشد. برای شناخت داروهای گیاهی مفید، در این مطلب همراه ما باشید.

علت ها
ترکیبی از عوامل ممکن است احتمال ابتلا به لکنت زبان را افزایش دهند. علل احتمالی آن عبارتند از:
برخی از شواهد نشان می دهد که ناهنجاری در کنترل مهارت های گفتاری، مانند زمان بندی و هماهنگی حسی و حرکتی، ممکن است دخیل باشند.
لکنت زبان می تواند ناشی از وراثت (ناهنجاری های ژنتیکی) باشد.
سکته مغزی، آسیب دیدگی مغزی یا سایر اختلالات مغزی می تواند باعث کند شدن گفتار شود که این موجب ایجاد مکث یا ایجاد صداهای مکرر می شود (لکنت عصبی).
لکنت زبان می تواند در زمینه پریشانی عاطفی نیز ایجاد شود.
مشکلات گفتاری که پس از یک ضربه روحی و روانی رخ می دهد (لکنت روانی) بسیار نادر است و به اندازه لکنت رشد تاثیرگذار نیست.

علائم
علائم و نشانه های لکنت زبان ممکن است شامل موارد زیر باشد:
مشکل در شروع یک کلمه، عبارت یا جمله
تردید قبل از بیان صداهای خاص
تکرار یک صدا، کلمه یا هجا
طولانی شدن بیان کلمات و صداها
استفاده از کلمات اضافه مانند "آمم"، قبل از بیان کلمه ی بعدی
عدم توانایی در بیان برخی کلمات
جایگزین کردن برخی لغات برای نگفتن کلمات مشکل
تکرار کردن واژه های تک هجایی
توانایی محدود برای برقراری ارتباط موثر
همچنین، هنگام صحبت ممکن است علایم فیزیکی زیر وجود داشته باشد:
چشمک زدن سریع
لرزیدن لب
ضربه زدن به پا
لرزیدن فک
سفت شدن صورت و یا قسمت بالای بدن
لکنت زبان ممکن است وقتی فرد هیجان زده، خسته و مضطرب است یا زمانی که عجله دارد یا تحت استرس قرار گرفته است، بدتر شود. موقعیت هایی مانند صحبت کردن در مقابل یک گروه یا صحبت کردن از طریق تلفن می تواند برای افرادی که لکنت زبان دارند، بسیار دشوار باشد.
با این حال بیشتر افرادی که لکنت زبان دارند وقتی با خودشان صحبت می کنند و وقتی با شخص دیگری آواز می خوانند یا صحبت می کنند، می توانند بدون لکنت زبان صحبت کنند.

تشخیص
برخی از جنبه های لکنت زبان برای همه آشکار است، در حالی که در مورد برخی دیگر اینطور نیست. برای داشتن یک تشخیص جامع و قابل اعتماد، بیمار باید توسط یک آسیب شناس گفتار و زبان (SLP) معاینه شود. بعبارت دیگر برای تشخیص و کمک به بهبود لکنت زبان در افراد، مراجعه به گفتار درمانی لازم است. پزشک ممکن است وضعیت فرد را بصورت زیر ارزیابی کند:
در مورد سابقه سلامتی فرزندتان سوالاتی پرسیده می شود. از جمله زمانی که او لکنت زبان را شروع کرده و یا شرایطی که در آن لکنت زبان تشدید می شود.
درمورد تأثیر لکنت زبان بر زندگی فرزندتان، مانند روابط با دیگران و عملکرد مدرسه، سؤال می پرسد.
پزشک ممکن است از شما بخواهد با فرزند خود صحبت کنید، یا ممکن است از او بخواهد که با صدای بلند بخواند تا اختلافات ظریف در گفتار را مشخص کند.

عوارض لکنت زبان
لکنت زبان می تواند منجر به موارد زیر شود:
مشکل در ارتباط برقرار کردن با دیگران
اضطراب هنگام صحبت کردن با دیگران
صحبت نکردن یا امتناع از شرکت در موقعیتهایی که به صحبت نیاز دارند
از دست رفتن مشارکت اجتماعی، مدرسه یا کار و موفقیت
مورد آزار و اذیت و تمسخر قرار گرفتن در مدرسه
عزت نفس پایین

داروهای گیاهی مفید برای لکنت زبان
گیاهان زیادی وجود دارد که به تسکین استرس و اضطرابی که در هنگام لکنت زبان وجود دارد، کمک می کنند. این گیاهان را می توان به شکل کپسول، چای یا به عنوان دمنوش مصرف کرد.
گوتوکولا (گیاه بشقابی یا قدح مریم) و تخم گشنیز برای جویدن روزانه مناسب هستند.
گل ساعتی، سنا و زوفا هم گیاهانی هستند که می توانند جوشانده شوند و روزانه به همراه عسل خورده شوند.
روغن ماهی، مانند امگا هم برای این افراد سودمند است. روغن ماهی به اکسیژن رسانی به ریه کمک می کند.
علاوه بر موارد فوق، اثبات شده است که برخی از گیاهان دارویی باعث تقویت و درمان لکنت زبان می شوند. آنها شامل موارد زیر هستند:
دارچین
در میان داروهای گیاهی درمان کننده ی لکنت زبان، دارچین نقش اساسی دارد. دارچین توانایی تقویت ارگانهای مسئول گفتار را دارد. همچنین در شل کردن زبان بسیار مفید است و همین امر باعث می شود تلفظ کلمات آسان شود.
جویدن برگهای دارچین هر شب چند ساعت قبل از رفتن به رختخواب، برای معالجه کاملاً سودمند است.
بادرنجبویه
بادرنجبویه یک درمان در دسترس و مؤثر برای لکنت زبان است و از زمان های بسیار قدیم مورد استفاده بوده است. این گیاه دارای خصوصیاتی است که به آرامش عضلات زبان و سایر ماهیچه هایی که وظیفه تولید صدا را بر عهده دارند کمک می کند. وقتی عضلات زبان شل می شوند، سبک تر می شوند و صحبت با یک جریان راحت تر و روانتر انجام می شود.
بادرنجبویه همچنین به آرامش مغزی کمک می کند، که این امر در انتقال پیام ها به اندام های مسئول تولید صدا موثر است. یک دمنوش با استفاده از بادرنجبویه آماده کنید. به اینصورت که حدود پانزده تا بیست دقیقه آن را بجوشانید سپس مقداری شیر به چای اضافه کنید.
این دمنوش باید حدود چهار ماه هر روز مصرف شود تا متوجه تغییرات مثبت شوید. اگر دمنوش بسیار تلخ است، می توانید چند قطره عسل را به عنوان شیرین کننده اضافه کنید. بادرنجبویه به عنوان بهترین داروی گیاهی شناخته می شود زیرا اثرات آن در مدت زمان بسیار کمی مشاهده می شود.
بوزیدان (آشواگاندا)
آشواگاندا یک گیاه دارویی چند فایده است. آشواگاندا به بهبود استرس، کاهش حافظه و بسیاری از بیماریهای مزمن دیگر کمک می کند.
آشواگاندا یک آنتی اکسیدان عالی است و خاصیت ضد التهابی دارد. این به تقویت سلامتی کلی بدن کمک می کند و آن را با قدرت و ایمنی تغذیه می کند. جدای از اینها، محصولات گیاهی از قدرت بالقوه ای برای تغذیه مغز برخوردار هستند تا عملکرد مغز سریعتر و واضح تر شود.
زنجبیل (زینگیبر)
زنجبیل حاوی یک ترکیب فعال قدرتمند به نام زینگیبر است. زینگیبر به طرز شگفت انگیزی روی بیماری های عصبی و عاطفی کار می کند. همچنین بر روی سیستم کلی بدن اثرات مطلوبی می گذارد. با استفاده از این ترکیب، اشتها تقویت می شود، عملکرد مغز سریعتر می شود و حافظه قوی تر می شود.
آب قاشقی (Gotu kola)
گوتو کولا گیاهی است که سرشار از مواد مغذی است. این گیاه فوق العاده به بهبود اضطراب و عدم تمرکز کمک می کند. این گیاه به درمان بیماریهای مرتبط با عصب کمک می کند. علاوه بر این به بهبود خستگی عصبی به دلیل استرس و اضطراب کمک می کند.
براهمی
گیاه براهمی به دلیل خواص بینظیرش معروف است. عمل شگفت آور گیاه روی سیستم عصبی است که در آن هماهنگی بین اجزای سیستم عصبی را افزایش می دهد و از این طریق عملکرد مغز را بهبود می بخشد.
اقدامات گیاه دارویی براهمی بر روی ناحیه مغز، آن را به عنوان یک تونیک فوق العاده برای کمک به تقویت توانایی های ذهنی فرد تبدیل می کند. این گیاه بر حافظه کوتاه مدت و بلند مدت تأثیر می گذارد. علاوه بر این باعث آرامش روحی و روانی می شود و آرامش فرد را بهبود می بخشد. بنابراین می تواند لکنت زبان را در افراد مبتلا به این عارضه بهبود بخشد.
وج (اگیر ترکی)
ریشه این گیاه برای تسکین تعدادی از اختلالات مرتبط با عصب و افزایش هماهنگی گفتار یا بعبارت دیگر بهبود توانایی گفتار استفاده می شود. این به افزایش قدرت حافظه و هماهنگی کمک می کند. اگیر ترکی با افزایش هماهنگی گفتار، می تواند به بهبود افراد مبتلا به لکنت زبان کمک کند.

گیاهان مفید دیگر برای لکنت زبان
از گیاهانی استفاده کنید که متناسب با وضعیت لکنت زبان یا علت ایجاد کننده ی آن باشد. این ممکن است بیشتر از یک گیاه باشد. در اینجا گیاهانی که برای هر وضعیت لکنت زبان مفید هستند را آورده ایم.
اسپاسم عضلانی یا عضلات غیرقابل کنترل دهان:
ریشه یام وحشی: برای آرام کردن ماهیچه ها، بهبود هضم و بهبود هورمون ها.
گیاه هفت کول: آرامش بخش فوق العاده عضله، ضد اسپاسم، هضم کننده.
ترمیم کننده ی عصب برای آرامش و بازسازی اعصاب:
بابونه: ضد التهاب، آرامش بخش عصبی و بهبود دستگاه گوارش.
بادرنجبویه: ترمیم کننده و آرامش بخش اعصاب و قلب.
اضطراب و عصبانیت:
کاوا: برای کاهش اضطراب و آرامش.

چه زمانی باید به پزشک یا آسیب شناس گفتاری مراجعه کنیم؟
برای کودکان بین ۲ تا ۵ سال معمول است که دوره های دارای لکنت زبان را پشت سر بگذرانند. برای بیشتر کودکان، این بخشی از یادگیری صحبت کردن است و به خودی خود بهتر می شود. با این وجود، لکنت زبانی که ادامه پیدا کند ممکن است به گفتار درمانی نیاز داشته باشد.
در موارد زیر با پزشک تماس بگیرید:
لکنت زبان طول کشیده بیش از شش ماه
لکنت زبان همراه با سایر مشکلات گفتاری یا زبانی
لکنت زبانی که با بزرگتر شدن کودک، مکرر می شود یا ادامه می یابد
لکنت زبان همراه با سفت شدن یا گرفتگی عضلات
عدم توانایی برقراری ارتباط موثر در مدرسه، محل کار یا تعامل های اجتماعی
ایجاد اضطراب یا مشکلات عاطفی مانند ترس یا دوری از موقعیت هایی که صحبت کردن لازم است
اگر لکنت زبان بیش از ۳-۶ ماه طول کشید، حتما با پزشک صحبت کنید و از نحوه ی مراجعه به متخصص آسیب شناس گفتار (SLP) مطلع شوید.
یک آسیب شناس گفتار (SLP)، فرد را ارزیابی می کند و با استفاده از روش های تغییر رفتاری، یک برنامه درمانی تهیه می کند. مراجعه ی زودهنگام به پزشک و استفاده از گفتار درمانی در سنین کم، موجب می شود فرد پیشرفت زیادی در گفتار داشته باشد و اعتماد بنفس خود را بازیابی کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.