متخصص اطفال در تهرانپارس، شایعترین بیماریها در کودکان چیست؟
همهی کودکان مستحق تشخیص و مراقبت پزشکی با کیفیت هستند. از این رو، والدین باید از جدیدترین دستورالعملهای درمانی آگاه باشند. در این مقاله، به معرفی چند متخصص اطفال در تهرانپارس میپردازیم.
پیدا کردن یک متخصص اطفال خوب مسئلهی مهمی است و باید جدی گرفته شود. در این مقاله، ابتدا چند متخصص اطفال در تهرانپارس را به شما معرفی میکنیم و سپس، دربارهی شایعترین بیماریهایی که کودکان به آنها مبتلا میشوند، توضیح میدهیم.
بیشتر بخوانید: توانبخشی کودکان استثنائی، چگونه؟
در این مقاله میخوانید:
- معرفی چند متخصص اطفال در تهرانپارس
- شایعترین بیماریهای کودکان و درمان آنها
معرفی چند متخصص اطفال در تهرانپارس
اگر دنبال بهترین متخصص اطفال در تهرانپارس میگردید، انتخابهای شما عبارتند از:
دکتر سید حسن حسن پور
متخصص نوزادان و فوق تخصص نورولوژی یا مغز و اعصاب اطفال، متخصص اطفال در تهرانپارس.
دکتر عباس معین
فوق تخصص نوزاد و فوق تخصص بیماریهای کودکان، متخصص اطفال در تهرانپارس.
دکتر مرجان مکی پور
ویزیت دورهای نوزادان و بررسی تکامل کودک براساس سن، وزن گیری کودک و مشاوره و راهنمایی، متخصص اطفال در تهرانپارس.
دکتر محمدرضا عنایت
درمان بیماریهای عفونی کودکان، بررسی کودک از نظر بیش فعالی، درمان خروسک، آسم، آلرژی و بیماریهای تنفسی در کودکان، متخصص اطفال در تهرانپارس.
بیشتر بخوانید: بردن کودکان به دندانپزشکی، نکات مهم
شایعترین بیماریهای کودکان و درمان آنها
۱- گلودرد
گلودرد در کودکان شایع است و میتواند دردناک باشد.
بسیار مهم است که کودک شما آنتی بیوتیکی را که پزشک تجویز کرده، به طور کامل مصرف کند. (حتی اگر علائم او بهبود یافته یا از بین بروند.)
- بعضی از گلودردها ویروسی هستند و نیاز به آنتی بیوتیک ندارد. در این موارد نیازی به داروی خاصی نیست و کودک شما خودش طی ۱ هفته تا ۱۰ روز بهبود مییابد.
- در موارد دیگر گلودرد میتواند ناشی از عفونتی به نام استرپتوکوک باشد؛ که در این صورت به آن، گلودرد استرپتوکوکی میگویند و با مصرف آنتی بیوتیک درمان میشود.
البته نوزادان و کودکان نوپا بهندرت به گلودرد استرپتوکوکی مبتلا میشوند؛ اما اگر با فرد مبتلایی تماس نزدیک داشته باشند، احتمال مبتلا شدنشان افزایش مییابد.
با اینکه استرپتوکوک عمدتاً از راه سرفه و عطسه منتشر میشود، اما کودک شما میتواند با دست زدن به اسباب بازی که کودک آلودهی دیگری با آن بازی کرده است نیز به این بیماری مبتلا شود.
به علاوه، عفونت استرپتوکوکی را نمیتوان فقط با نگاه کردن به گلو تشخیص داد. در واقع برای تشخیص درست، پزشک اطفال باید تست آزمایشگاهی انجام دهد. اگر جواب تست مثبت باشد، بسیار مهم است که کودک شما آنتی بیوتیکی را که پزشک تجویز کرده، به طور کامل مصرف کند. (حتی اگر علائم او بهبود یافته یا از بین بروند.)
در ضمن، داروهای استروئیدی مانند پردنیزون، درمان مناسبی برای اکثر موارد گلودرد نیستند.
۲- گوش درد
گوش درد در کودکان شایع است و میتواند دلایل زیادی داشته باشد. از جمله:
بسیاری از عفونتهای واقعی گوش توسط ویروسها ایجاد میشوند و نیازی به آنتی بیوتیک ندارند.
- عفونت گوش
- گوش شناگر
- فشار ناشی از سرماخوردگی
- فشار ناشی از عفونت سینوسی
- دندان دردی که از فک به گوش میرسد.
برای تشخیص درست، متخصص اطفال باید گوش فرزند شما را معاینه کند. در واقع بهترین راه برای تشخیص دقیق همین است. اگر گوش درد کودک شما با تب بالا همراه باشد یا اینکه هر دو گوش را درگیر کرده باشد، ممکن است پزشک اطفال تصمیم بگیرد که آنتی بیوتیک بهترین درمان است.
آموکسی سیلین ، آنتی بیوتیک ارجح برای درمان کردن عفونت گوش میانی است. (البته به استثنای مواردی که حساسیت به پنی سیلین یا عفونتهای مزمن یا عود کننده وجود دارد.)
بسیاری از عفونتهای واقعی گوش توسط ویروسها ایجاد میشوند و نیازی به آنتی بیوتیک ندارند. اگر پزشک اطفال، عفونت را از نوع ویروسی تشخیص دهد، راههایی را برای تسکین گوش درد فرزندتان پیشنهاد میکند تا ویروس دورهی خود را طی کند و گوش درد کودک تمام شود.
3- عفونت مجاری ادراری
عفونت مثانه که عفونت مجاری ادراری یا همان عفونت ادراری نیز نامیده میشود، زمانی رخ میدهد که باکتریها در دستگاه ادراری تجمع پیدا میکنند. این بیماری میتواند در کودکان از دوران نوزادی تا نوجوانی و حتی در بزرگسالی اتفاق بیفتد و علائم آن عبارتند از:
پزشک اطفال، درمان را براساس نوع عفونت باکتریایی تنظیم میکند.
- درد و سوزش حین ادرار
- نیاز به ادرار مکرر یا فوری
- شب ادراری (حتی توسط کودکی که قبلاً دستشویی رفتن را یاد گرفته است.)
- شکم درد، درد پهلو یا کمر
برای تشخیص این بیماری، کودک شما باید آزمایش نمونهی ادرار بدهد و پزشک اطفال، درمان را براساس نوع عفونت باکتریایی تنظیم میکند.
4- عفونت پوست
در اکثر کودکان مبتلا به عفونتهای پوستی، ممکن است برای تعیین مناسبترین درمان، آزمایش پوست مورد نیاز باشد. اگر فرزندتان سابقهی MRSA، عفونت استاف یا سایر باکتریهای مقاوم را دارد، باید حتماً به متخصص اطفال اطلاع دهید.
5- برونشیت
برونشیت مزمن، عفونت راههای هوایی بزرگتر و مرکزیتر در ریهها لست که بیشتر در بزرگسالان دیده میشود. اما در کودکان نیز ممکن است رخ دهد. اغلب از کلمهی «برونشیت» برای توصیف یک ویروس قفسه سینه استفاده میشود و نیازی به آنتی بیوتیک ندارد.
۶- برونشیولیت
برونشیولیت در نوزادان و کودکان خردسال در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا شایع است.
برونشیولیت در نوزادان و کودکان خردسال در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا شایع است. پزشک اطفال ممکن است از روی خس خس سینهی کودک هنگام نفس کشیدن ، به وجود این بیماری مشکوک شود.
برونشیولیت اغلب توسط ویروسی ایجاد میشود که نیازی به آنتی بیوتیک ندارد. در عوض، بیشتر توصیههای درمانی به این سمت است که مواظب باشید کودکتان در هر شرایطی خوب و راحت نفس بکشد.
داروهای مورد استفاده برای بیماران مبتلا به آسم (مانند آلبوترول یا استروئیدها) برای اکثر نوزادان و کودکان مبتلا به برونشیولیت توصیه نمیشود. کودکانی که زودتر از موعد به دنیا آمادهاند یا بیماریهای دیگر نیز دارند، ممکن است به برنامههای درمانی متفاوتی نیاز داشته باشند.
۷- درد
بهترین داروهای مسکن برای کودکان، استامینوفن و ایبوپروفن هستند.
بهترین داروهای مسکن برای کودکان، استامینوفن و ایبوپروفن هستند. با پزشک اطفال خود دربارهی مقدار مصرف این مسکنها صحبت کنید، زیرا مقدار مجاز آن باید براساس وزن کودک شما باشد.
داروهای مسکن برای کودکانی که آسیبهای معمولی دیدهاند یا شکایت میکنند که پادرد، گوش درد یا گلودرد دارند، مناسب نیستند. کدئین هرگز نباید برای کودکان استفاده شود، زیرا با مشکلات شدید تنفسی و حتی مرگ همراه است.
بیشتر بخوانید: متخصص غدد کودکان، چه بیماریهایی را درمان میکند؟
جمعبندی
آشنایی با بهترین متخصص اطفال در تهرانپارس به شما کمک میکند که از مهارت و تجربهی دکتر اطفال کودک خود اطمینان حاصل کنید و نگرانیهای کمتری داشته باشید.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: بهترین دکتر جراح بینی در تهران
پیشنهاد ویژه نی نی بان: لابیاپلاستی چیست و چه مراقبتهایی دارد؟
پیشنهاد ویژه نی نی بان: بهترین سونوگرافی تهران
پیشنهاد ویژه نی نی بان: درمان ناباروری در مردان، وقتی هیچ اسپرمی ندارند!
برای اطلاعات بیشتر و مراجعه به متخصصان اطفال میتوانید به کلینیک نی نی بان سر بزنید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼