۲۴۲۹۶۸

فاجعه: سالانه ۳۵۰۰ کودک، سرطان می‌گیرند

فاجعه: سالانه ۳۵۰۰ کودک، سرطان می‌گیرند

حسن ابوالقاسمی فوق تخصص خون و سرطان کودکان اعلام کرده است، سالانه ۳۵۰۰ کودک در کشور به سرطان مبتلا می‌شوند.

VW_Blog_WhatisCancer_850x567

تازه این آمار در شرایطی است که سیستم ثبت اطلاعات جامع و کاملی نداریم و خیلی از موارد از قلم می‌افتد.

موسساتی چون محک هم آماری در دست دارند اما بازهم این آمار دقیق نیستند.

در میان این فاجعه تلخ، شایع‌ترین سرطان در کودکان، سرطان خون است؛ و پس از آن سرطان مغز و سیستم اعصاب مرکزی، سرطان غدد لنفاوی و سپس سرطان‌های بافت نرم است.

هم اکنون دیگران می خوانند

عامل اصلی سرطان در کودکان: تغییرات ژنتیکی

این متخصص درباره تشخیص این سرطان‌ها گفته است: برای تشخیص زودهنگام سرطان در کودکان، روش‌های پیشگیری از سرطان همانند بزرگسالان نیست که بگوییم اگر عوامل محیطی را کنترل کنیم، می‌توانیم تا ۳۵ درصد از بروز سرطان جلوگیری کنیم.

در کودکان، عامل اصلی بروز سرطان عمدتاً تغییرات ژنتیکی است. بنابراین، مهم‌ترین کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم، تشخیص زودرس است. برای اینکه به نتایج درمانی بهتری دست یابیم، باید تشخیص زودرس انجام شود. تشخیص زودرس نیز نیازمند چکاپ و معاینات دقیق توسط پزشکان و توجه جدی به علائم بیماری است. والدین نیز باید هوشیارتر باشند؛ این امر باعث تشخیص زودرس می‌شود.

مثلا شما می‌توانید تومور نوروبلاستوما که در غده فوق کلیه قرار دارد را در مرحله اول تشخیص دهید و تا ۹۰ درصد احتمال بهبودی وجود خواهد داشت، اما اگر تشخیص در مرحله چهارم صورت گیرد، این احتمال به حدود ۵۵ درصد کاهش می‌یابد.

در مورد سرطان چشم، اگر با نور موبایل امتحان کنند و تصویری مات در چشم مشاهده کنند، ممکن است این نشانه رتینوبلاستوما باشد.

در چنین مواردی شاید بتوان با یک رادیوتراپی کوچک در داخل چشم مشکل را حل کرد، اما اگر بیماری پیشرفت کند، ممکن است لازم باشد چشم خارج شود و شیمی‌درمانی سنگین انجام شود.

همین وضعیت در مورد سایر سرطان‌ها مانند تومور کلیه یا تومورهای استخوان وجود دارد.

shutterstock_159655766_800x480

بیماری کودکان را جدی بگیرید

اگر کودک استخوان درد داشته باشد و پس از یک هفته یا ده روز همچنان ادامه یابد، باید عکس‌برداری شود تا تشخیص زودهنگام صورت گیرد. در غیر این صورت، اگر تومور فراگیر شود، نتیجه بدتر خواهد شد.

او توصیه می‌کند به وضعیت سلامت کودکان بسیار توجه شود و کوچکترین دری جدی گرفته شود تا در صورت وجود بیماری، سریعا شناسایی و درمان شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.