۲۴۵۰۸۵

آسیب غیرمنتظره برای کودکانی که با شیشه شیر، آبمیوه می‌خورند

همونطوری که می‌دونی، تغذیه سالم برای بچه‌ها خیلی مهمه و تو رشد جسمی و ذهنی اونا تاثیر زیادی داره.

نی نی سایت: همونطوری که می‌دونی، تغذیه سالم برای بچه‌ها خیلی مهمه و تو رشد جسمی و ذهنی اونا تاثیر زیادی داره. کودکان هم مثل بزرگسالان برای این‌که انرژی کافی داشته باشن و سلامت بدنشون رو حفظ کنن به یه رژیم غذایی متعادل و مصرف مواد مغذی گوناگون نیاز دارن. یکی از سوال‌هایی که ممکنه برای همه مادرها پیش بیاد اینه که از چه سنی می‌شه به کودک آبمیوه داد؟ به طور کلی، آبمیوه‌ها (نسبت به خود میوه‌ها) مواد مغذی کم‌تری دارن؛ البته ناگفته نمونه که شک آبمیوه‌ها خیلی بیشتر از میوه‌ها هست. از این رو بهتره که کودک به جای خوردن آبمیوه، میوه مصرف کنه؛ چون سالم‌تره.       

atitwbk4

فواید آبمیوه دادن به کودک

بهتره بدونی که آبمیوه دادن به کودک (با وجود داشتن محدودیت) فواید زیادی داره. یادت باشه که میوه‌ها باید سالم و طبیعی باشن. آبمیوه‌های طبیعی می‌تونن باعث رشد کودک بشن و حتی گاهی می‌تونن به اندازه یه وعده غذایی برای اون مناسب باشن. حتماً می‌دونی که بعضی آبمیوه‌ها ویتامین C و D دارن. ناگفته نمونه که بعضی از آبمیوه‌های طبیعی حاوی پتاسیم، ویتامین E و کلسیم هستن. به همین خاطر مصرف این نوشیدنی طبیعی می‌تونه بدن بچه‌ها رو در برابر بیماری‌ها مقاوم کنه. ضمن این‌که آبمیوه‌های طبیعی خطر بروز مشکلات قلبی و سرطان (تو دوران بزرگسالی) رو برای بچه‌ها به شدت کاهش می‌دن.

آبمیوه‌های طبیعی با اسید اسکوربیک غنی شدن که برای بدن بچه به شدت لازم و ضروری هستن. جالبه بدونی که اسید اسکوربیک به جذب آهن تو بدن کودک کمک می‌کنه. پس اگه بچه‌ت کم خونی داره، می‌تونی بهش آبمیوه‌های طبیعی بدی، فقط یادت باشه که آبمیوه‌ای که به بچه می‌دی حتماً طبیعی و بدون قند مصنوعی باشه. در صورتی که تو آبمیوه از قندهای مصنوعی استفاده شده باشه، سلامت جسم، دهان و دندان بچه‌ت به خطر میفته. گاهی اوقات ممکنه بچه نسبت به خوردن بعضی میوه‌ها از خودش مقاومت نشون بده. در این شرایط می‌تونی آب اون میوه رو بگیری و بهش بدی. آب میوه‌هایی مثل سیب، هویج، پرتقال، توت فرنگی و چغندر می‌تونی برای سلامت بچه خیلی مفید باشه.      

آبمیوه دادن به بچه چه مضراتی در بر داره؟

اگرچه آبمیوه دادن به کودک فواید زیادی داره، اما ممکنه مضراتی هم داشته باشه. همونطور که تو قسمت‌های قبل بهش اشاره کردیم، آبمیوه قند و کالری بالایی داره. به همین خاطر ممکنه خوردنش باعث بروز مشکلات دندانی بشه. از طرفی، قند بالای موجود در آبمیوه‌ها ممکنه باعث اضافه وزن و ابتلا به دیابت نوع 2 بشه. مشکلات تنفسی، فشار خون بالا و کلسترول از دیگر مشکلاتی هست که ممکنه با مصرف بیش از حد آبمیوه برای بچه به وجود بیاد. بنابراین توصیه می‌شه به بچه‌ها تو سنین پایین به جای آبمیوه، خود میوه رو بدی. ضمن این‌که آبمیوه دادن به کودک ممکنه باعث بروز اسهال بشه؛ چون آبمیوه مقدار زیادی فروکتوز داره.

استفاده از شیشه شیر برای آبمیوه دادن به کودک

خیلی از والدین برای آبمیوه دادن به کودک از شیشه شیر استفاده می‌کنن؛ اما آیا این کار درسته؟ به طور کلی، وقتی بچه با شیشه شیر آبمیوه می‌خوره، مایع به مدت طولانی‌تری تو دهنش می‌مونه و همین موضوع سلامت دندان‌های بچه رو به خطر می‌ندازه. از طرفی، زمانی که بچه با شیشه شیر آبمیوه بخوره، به نوشیدن مایعات شیرین عادت می‌کنه و از خوردن مایعات ضروری (آب و شیر) خودداری کنه. به هر حال بهتره که آبمیوه دادن به کودک رو محدود کنی. اگه می‌خوای بهش آبمیوه بدی، توصیه می‌شه به جای شیشه شیر از لیوان استفاده کنی. ‌

نکاتی که باید در مورد آبمیوه دادن به بچه بدونی

لازمه بدونی که آبمیوه دادن به کودک زیر 6 ماه اصلاً کار درستی نیست؛ چون که بچه زیر 6 ماه فقط باید با شیر مادر تغذیه بشه. در غیر این صورت ممکنه سلامتیش به خطر بیفته. با این حال مصرف آبمیوه برای بچه‌های بالای 6 ماه (در کنار تغذیه با شیر مادر) مشکلی به وجود نمیاره. بهترین سن برای آبمیوه دادن به بچه چه زمانی هست؟ بچه‌های 1 تا 3 ساله در طول روز می‌تونن نصف لیوان آبمیوه مصرف کنن. مصرف سه چهارم لیوان آبمیوه در روز برای کودکان 4 تا 6 ساله مجاز هست. این مقدار نوشیدنی برای کودکان بالای 7 سال به یه لیوان کامل در روز می‌رسه.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند