۲۴۸۱۲۷

پسرها ۲ برابر دخترها بیش‌فعال می‌شوند

پسرها ۲ برابر دخترها بیش‌فعال می‌شوند

یک روانشناس بالینی گفت: اختلال ADHD (بیش‌فعالی) در کودکان حدود ۵ درصد و در بزرگسالان ۲.۵ درصد شیوع دارد.

حسین روزبهانی، روان‌شناس بالینی و استاد دانشگاه اظهار کرد: با افزایش سن معمولا علائم بیش‌فعالی و تکانشگری به‌تدریج کاهش پیدا می‌کند. در روند بهبودی این اختلال، ابتدا علائم بیش‌فعالی کاهش و سپس مشکلات مرتبط با عدم توجه کم‌رنگ‌تر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اختلال ADHD در کودکان حدود ۵ درصد و در بزرگسالان ۲.۵ درصد شیوع دارد ادامه داد: این اختلال به‌عنوان شایع‌ترین اختلال رفتاری در دوران کودکی شناخته شده است.

علت‌های ابتلا به ADHD در کودکان

روزبهانی با اشاره به علت‌شناسی ADHD گفت: وزن کم هنگام تولد یکی از مهم‌ترین علت‌های ابتلا به اختلال ADHD است؛ به‌طوری که اگر نوزادی کمتر از یک‌ونیم کیلوگرم وزن داشته باشد، احتمال ابتلا به ADHD در آینده سه برابر بیشتر از سایر نوزادان خواهد بود.

این روانشناس بالینی مصرف دخانیات را یکی دیگر از علت‌های ابتلا دانست و گفت: مصرف الکل و سیگار توسط مادر در دوران بارداری از عوامل خطر این اختلال است. حتی اگر مادر سیگار نکشد، اما پدر سیگاری باشد، ۲۰ درصد از دود غیرمستقیم سیگار که به مادر می‌رسد، می‌تواند خطر ADHD را برای کودک افزایش دهد.

روزبهانی همچنین به سایر عوامل اشاره کرد و گفت: عفونت‌های دوران بارداری و قرار گرفتن در معرض مواد سمی مانند سرب نیز از دیگر عواملی هستند که می‌توانند احتمال ابتلا به ADHD را افزایش دهند.

IMG_20250403_152051

پسرها بیشتر به اختلال ADHD مبتلا می‌شوند

وی خاطرنشان کرد: افرادی که در خویشاوندان درجه اول خود سابقه ADHD دارند، بیشتر در معرض ابتلا به این اختلال قرار دارند. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است و نسبت ابتلای پسران به دختران، دو به یک است.

روزبهانی به نقش والدین در مدیریت این اختلال اشاره گرد و گفت: یک پیش‌بینی‌کننده قوی از سوی والدین برای اختلال ADHD، ارتباط آن با اختلال شخصیت ضداجتماعی در آینده است. اگر کودکی مبتلا به ADHD باشد و درمان نشود، ممکن است در آینده به فردی تبدیل شود که به قوانین اجتماعی پایبند نباشد.

وی افزود: پدر و مادر‌ها باید حتماً در خانه برای کودک خود قانون‌گذاری کنند. این به معنای کنترل‌گری نیست، بلکه باید قوانین مشخص و روشنی در خانه وجود داشته باشد و خانواده نیز به این قوانین پایبند باشد. اگر کودک در فضایی رشد کند که خط قرمز‌ها و قوانین مشخصی وجود ندارد، یاد می‌گیرد که هیچ مرزی وجود ندارد و ممکن است در بزرگسالی فردی شود که به قوانین اجتماع بی‌اعتنا باشد.

این روان‌شناس بالینی در پایان تأکید کرد: تشخیص به‌موقع و درمان ADHD در کودکان، همراه با تربیت صحیح و قانون‌مند در محیط خانه، می‌تواند از بروز مشکلات رفتاری جدی در آینده جلوگیری کند.

منبع: آنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند