۲۴۸۵۷۴

بهترین سن برای جراحی لوزه در کودکان کدام است؟

بهترین سن برای جراحی لوزه در کودکان کدام است؟

متخصص گوش و حلق و بینی تاکید کرد: بهترین سن برای جراحی لوزه در کودکان معمولاً پس از ۳ سالگی است، چراکه در سنین پایین‌تر، خطر عوارضی مانند خونریزی بیشتر است. البته در موارد اورژانسی مانند آپنه خواب شدید، ممکن است جراحی زودتر انجام شود.

ابراهیم رزم پا، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه لوزه‌ها بخشی از سیستم دفاعی بدن به‌ویژه در کودکان هستند که با ترشح موادی مانند ایمونوگلوبین A از ورود عوامل بیماری زا به دستگاه تنفسی جلوگیری می‌کنند. نقش این عضو تا حدود ۱۲ سالگی بسیار مهم است و پس از آن کمرنگ‌تر می‌شود، اما همچنان به‌عنوان یک سد ایمنی عمل می‌کند. 

وی با بیان اینکه تنها در موارد خاصی برداشتن لوزه‌ها برای کودکان توصیه می‌شود، گفت: جراحی لوزه در مواردی مثل ابتلای کودک به عفونت‌های مکرر گلو و عدم جوابگویی آنتی بیوتیک‌ها، انسداد راه هوایی ناشی از بزرگی لوزه‌ها که باعث خُرخُر شبانه، آپنه خواب یا اختلال تنفسی می‌شود، ضروری است. 

متخصص گوش و حلق و بینی تاکید کرد: بهترین سن برای جراحی لوزه در کودکان معمولاً پس از ۳ سالگی است، چراکه در سنین پایین‌تر، خطر عوارضی مانند خونریزی بیشتر است. البته در موارد اورژانسی مانند آپنه خواب شدید، ممکن است جراحی زودتر انجام شود. 

care-after-tonsillectomy-13

برداشتن لوزه در سنین پایین خطرناک است

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه برداشتن لوزه در سنین پایین نگرانی خطر ایجاد عوارضی برای سیستم ایمنی کودک دارد، گفت:، اما در موارد ضروری، مزایای جراحی مانند بهبود تنفس و پیشگیری از عفونت‌های مکرر، بر این خطرات غلبه می‌کند. شایع‌ترین عارضه جراحی، خونریزی پس از عمل است که با مراقبت‌های پزشکی کنترل می‌شود. 

وی افزود: عفونت‌های باکتریاییِ درمان نشده، به ویژه استرپتوکوکی، می‌توانند عوارض خطرناکی مانند روماتیسم قلبی، آسیب کلیوی یا آبسه در اطراف لوزه ایجاد کنند. به همین دلیل تشخیص به‌موقع و درمان با آنتی بیوتیک‌ها، حیاتی است. 

تفاوت عفونت‌های ویروسی و باکتریایی گلو در کودکان 

متخصص گوش و حلق و بینی عنوان کرد: بیش از ۸۰ درصد عفونت‌ها ویروسی هستند و با استراحت و مراقبت بهبود می‌یابند. اما عفونت‌های باکتریایی مانند استرپتوکوک گلو، با علائمی مانند تب بالا، چرک روی لوزه‌ها و تورم غدد لنفاوی همراه هستند و نیاز به آنتی بیوتیک دارند. 

رزم پا گفت: این تصمیم باید توسط پزشک متخصص و پس از ارزیابی دقیق سابقه پزشکی کودک، شدت علائم و پاسخ به درمان‌های قبلی گرفته شود. اگر مشکلات لوزه زندگی روزمره کودک را مختل کند یا سلامت او را تهدید نماید، جراحی بهترین راه حل است.

منبع: آنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند