۲۴۹۰۷۰

واریکوسل چیست و چه عوارضی برای کودکان و نوجوانان دارد؟

واریکوسل چیست و چه عوارضی برای کودکان و نوجوانان دارد؟

واریکوسل یکی از بیماری‌های شایع در مردان است که منجر به گشادشدن وریدهای بیضه می‌شود. این بیماری معمولاً در سنین بلوغ بیشتر مشاهده می‌شود و می‌تواند تأثیرات منفی بر رشد بیضه‌ها و قدرت باروری در آینده فرد داشته باشد.

دکتر پیمان صالحی، متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری در مقاله ای توضیح داد: واریکوسل یکی از بیماری‌های شایع در میان مردان است که طی آن، وریدهای بیضه گشاد میشوند. این بیماری ممکن است برای کودکان و نوجوانان نیز رخ دهد و مشکلاتی را برای آنها به وجود آورد. واریکوسل معمولاً در سنین بلوغ، بیش از هر زمان دیگری مشاهده می‌شود. این بیماری بر روی رشد بیضهها و قدرت باروری در آینده فرد، تاثیر میگذارد. در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا علائم، علل، روشهای تشخیص و درمان واریکوسل در کودکان و نوجوانان را با شما عزیزان در میان بگذاریم.

علل بروز واریکوسل در دوران بلوغ

متخصصان عقیده دارند که واریکوسل در دوران بلوغ، به سبب رشد سریع بیضه و همچنین برگشت معکوس جریان خون در وریدهای بیضه رخ میدهد. بیضه‌ها از سلولهای سرتولی نابالغ تشکیل شده‌اند. این سلولها در دوران کودکی شروع به تکثیر می‌کنند و باعث ترشخ هورمون ضدمولد می‌شوند. زمانی که دوران بلوغ آغاز میشود، سلولهای سرتولی قدرت تکثیر خود را از دست میدهند. تعداد نهایی سلولهای سرتولی که در دوران بلوغ باقی ماندهاند، زمینه را برای ساخت اسپرم فراهم میکنند. هر مشکلی که با تکثیر سلولی سرتولی در دوران کودکی تداخل داشته باشد، سبب ایجاد اختلال در حجم بیضه میشود. حتی فرد ممکن است قدرت باروری خود را در سنین بزرگسالی از دست بدهد. بیماری واریس بیضه در کودکان، بر تعداد سلولهای سرتولی تاثیر میگذارد و آسیبهای ناخوشایندی را با خود به همراه می‌آورد.

۲۰۲۵۰۴۲۸_۱۵۱۴۳۵

علائم واریکوسل در کودکان

معمولاً بیماری واریکوسل کودکان، در ابتدا بدون هیچ علامت و نشانهای رخ میدهد. برخی از کودکان در این دوران با علائمی مانند تکرر ادرار، تورم کیسه بیضه و درد آن مواجه میشوند. به طور کلی این بیماری زمانی که پیشرفت میکند، با علائم و نشانه های زیر خود را نشان میدهد:

احساس سنگینی در بیضه که پس از ورزش بدتر میشود

تجربه درد در بیضه

کوچک شدن اندازه یکی از بیضهها در قیاس با دیگری

متورم شدن رگهای خونی کیسه بیضه

عوامل خطر واریکوسل در کودکان

پارامترهایی وجود دارند که سبب بدتر شدن علائم واریکوسل در کودکان و نوجوانان می شوند. این پارامترها که با عنوان عوامل خطر واریکوسل شناخته میشوند، شامل موارد زیر هستند:

سن: معمولاً بیماری واریکوسل در سنین ۱۲ تا ۱۵ سالگی شایعتر است.

مشکلات هورمونی: بروز برخی از اختلالات هورمونی، زمینه را برای بروز واریس بیضه فراهم میکند.

سابقه خانوادگی: در صورتی که در یک خانواده سابقه بیماری واریکوسل وجود داشته باشد، احتمال ابتلای فرزندان به آن بیشتر است.

آناتومی بدن: برخی از پسران به سبب ساختار آناتومیک خاص رگهای خونی خود، بیش از دیگران در معرض خطر واریکوسل قرار دارند.

تشخیص واریکوسل در کودکان

اولین قدم برای تشخیص بیماری واریکوسل، معاینه بالینی است. پزشک در ابتدا از کودک سوالاتی در مورد علائم او میپرسد. سپس او را به صورت فیزیکی معاینه و کیسه بیضه او را با دقت هر چه تمام‌تر بررسی می‌کند. بسیاری از متخصصان برای آن که به یک تشخیص قطعی و دقیق دست پیدا کنند، انجام آزمایش سونوگرافی را نیز برای بیمار خود در نظر میگیرند. سونوگرافی آزمایشی است که توسط امواج صوتی قدرتمند، با دقت وضعیت کیسه بیضه را بررسی میکند. پس از تشخیص دقیق و قطعی این بیماری، اقدامات درمانی لازم آغاز میشوند.

روش‌های درمان واریکوسل در کودکان

در صورتی که بیماری واریکوسل در کودکان خفیف باشد، میتوان آن را با درمانهای غیر جراحی برطرف کرد. ممکن است پزشک به بیمار خود پیشنهاد دهد که بیشتر استراحت کند و از لباسهای زیر محافظت از بیضه استفاده کند. مصرف برخی از داروهای مسکن نیز میتواند به کاهش درد بیمار کمک کند. استفاده از کمپرس سرد با نظر پزشک، سبب کاهش تورم کیسه بیضه میشود. در صورتی که بیماری واریکوسل کودکان پیشرفت کرده باشد، باید با روشهای جراحی آن را درمان کرد. طی این عمل، جریان خون در کیسه بیضه بهبود پیدا میکند و این موضوع سبب رفع درد و ورم آن میشود. همچنین فرد میتواند قدرت باروری خود را برای سنین بزرگسالی حفظ کند.

منبع: سلامت نیوز

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند