ایرنا: نتایج یک تحقیق نشان میدهد کودکانی که در مزارع و کشتزارها زندگی میکنند درمقایسه با دیگران کمتر به آلرژی وبیماریهای تنفسی نظیر آسم مبتلا میشوند.
تارنمای روزنامه اتریشی استاندارد روز چهارشنبه با درج این خبر نوشت: برای نخستین بار پژوهشگران شهربوخوم آلمان با مطالعه بر روی موشها دریافتند، این موجودات زنده پس از مصرف یک ماده قندی که در ترکیبات علوفه و یونجه مصرفی گاوها وجود دارد، در برابر آلرژی و ابتلا به آسم مصونیت بیشتری دارند.
ماریون کائوت مجری این طرح پژوهشی با موفقیت آمیز خواندن آزمایشات انجام شده بر روی انسان نیز گفت: اسپریها و قطرههای بینی که حاوی این ماده هستند،کودکان را مدتها در مقابل این بیماری (آسم) مصون نگه داشته است.
وی افزود: این ماده فوقالعاده که پژوهشگران موفق شدند آن را در ترکیبات یونجه پیدا کنند، آرابینوگالاکتان نام دارد .
کائوت اضافه کرد: این قند گیاهی پیش از این نیز در ترکیبات گیاهان دیگر یافت شده بود.
به گفته کائوت، این مولکول پس از جذب در بدن سبب کنترل و مهار عملکرد سلولهای دندریتی میگردد ؟ سلولهایی که میتوانند با تغییر ماهیت در عملکرد سیستم ایمنی بدن ایجاد اشکال کنند.
وی با بیان اینکه هنوز چگونگی و مکانیسم دقیق عملکرد این ماده در بدن مشخص نیست،افزود: این مولکول همچنین باعث میشود، سیستم ایمنی بدن در برابر مواد بیضرر نیز بیش از حد هشیار باشد.
کائوت اضافه کرد: حال شایسته است آلمان، سوئیس و اتریش با تحقیق بیشتر بر روی این طرح ، تاثیر هوای اصطبلهای مزارعی که در آنها یونجه و علوفه نگهداری میشود را بر روی افرادی که از بدو تولد در این مکانها زندگی می کنند بررسی نمایند.
کائوت گفت: موشهای آزمایش شده در این پژوهش که پس از تولد از
آرابینوگالاکتان تغذیه شدند دیرتر از بقیه در برابر مواد مختلف آلرژی زا از خود واکنش نشان دادند.
بدین ترتیب دانشمندان امیدوار هستند که با این کشف بتوانند به انسان در مقابله با بیماریهای تنفسی ماند آسم و واکنشهای حساسیتی بدن کمک کنند. البته همانطور که کائوت گفته است هنوز باید این ماده از نظر سم شناسی مورد بررسیهای بیشتر قرار گیرد.