بلوغ زودرس در کودکان، عوامل ایجادکننده
یکی از بحرانیترین دورههای زندگی هر فرد، دوره بلوغ اوست. اغلب نوجوانان پیش از شروع بلوغ، مطیع و دارای روابط عاطفی قوی با والدینشان هستند، اما با شروع دوره بلوغ روابط با خانواده، مربیان مدرسه و افراد جامعه دستخوش تغییراتی می شود.
تبیان: یکی از بحرانیترین دورههای زندگی هر فرد، دوره بلوغ اوست. اغلب نوجوانان پیش از شروع بلوغ، مطیع و دارای روابط عاطفی قوی با والدینشان هستند، اما با شروع دوره بلوغ روابط با خانواده، مربیان مدرسه و افراد جامعه دستخوش تغییراتی می شود. فرزندانی که در محیط آرام و به دور از مشاجرات خانوادگی زندگی میکنند. اغلب از سوی پدر و مادر حمایت شده و این دوره و مشکلات آن را بخوبی پشتسر میگذارند، اما فرزندانی هم هستند که در خانوادههایی پرتنش و به دور از مهر و محبت زندگی میکنند. اکثر این کودکان دورهای سخت را در پیش خواهند داشت و گاهی نیز به دلیل تربیت نامناسب دچار بلوغ زودرس جنسی میشوند. ظاهر شدن علائم بلوغ از نظر فیزیکی و هورمونی در دختران قبل از ۸ سالگی و در پسران قبل از ۹ سالگی را بلوغ زودرس گویند.
بلوغ زودرس در دختران چند برابر شایعتر از پسران است. کودک دچار بلوغ زودرس از نظر عقلانی نسبت به همسالان خود مشابه ولی از نظر جسمی و تمایلات جنسی، خواستههای غریزی بزرگترها را دارد. در واقع یک کودک ۹ ساله در مقایسه با یک نوجوان بالغ ۱۷ ساله به یک اندازه تمایلات جنسی دارد با این تفاوت که او از نظر رشد عقلانی در سطح پایینتری بوده و ناتوان در کنترل امیال خود است.
ضعف بدن، بروز اضطراب و هیجانات جنسی، تزلزل روحی و اختلالات عصبی ازجمله آثار فردی، خشونت و لجاجت، ارتباطات نامناسب با جنس مخالف، گوشهگیری و عصیان در برابر دیگران و افت تحصیلی ازجمله آثار اجتماعی بلوغ زودرس است. معمولا در دختران احتمال سوءاستفاده جنسی از طرف جنس مخالف و در پسران گرایش به پسران بزرگتر (همجنسگرایی) از رفتارهای نامناسب کودکان مبتلا به این مشکل است.
عوامل ایجادکننده بلوغ زودرس
ژنتیک: بسیاری از کودکان بخصوص دختران براساس عوامل ارثی و ژنتیک، بلوغ پیشرس را از والدین یا اجداد خود به ارث میبرند.
نژاد: نژاد در بلوغ زودرس تاثیرگذار است. به طوری که اغلب دختران سیاهپوست زودتر از سفیدپوست بالغ میشوند.
آب و هوا: کودکانی که در مناطق با آب و هوای گرم مثل شهرهای جنوبی، زندگی میکنند زودتر از کودکان مقیم مناطق سردسیر بالغ میشوند.
تغذیه: بدون تردید نوع تغذیه که نسبت به سالهای قبل بهتر و مطلوبتر شده باعث جلو انداختن سن بلوغ میشود. دریافت پروتئینهای حیوانی، غذاهای صنعتی و گوشتهای هورمونی همگی در تغییر و کاهش سن بلوغ اثر گذارند.
تنش و اضطراب: استرس، اضطراب و ناامنیهای مکرر در کودکانی که در محیط پراسترس و ناآرام خانوادگی زندگی میکنند موجب میشود کودک در وجود خود غرق شده و تمایلات جنسی او بیدار شود.
تربیت نامناسب: نوع پوشش نامناسب (لباسهای تنگ و بدننما، لباسهای زیر مبتذل و...)، معاشرت ناصحیح خانوادهها، نیاز شدید کودک به محبت، شوخیهای رکیک که متاسفانه این روزها در اکثر خانوادهها دیده میشود، روابط یا امیال جنسی افسار گسیخته برخی والدین در برابر دید کودک، ارتباط زیاد کودک با جنس مخالف، دیدن تصاویر و فیلمهای مستهجن غیراخلاقی از طریق ماهواره، اینترنت و موبایل، سیدیهای غیرمجاز و... همگی میتوانند حسهای کاذب جنسی را در کودک برانگیزند و ازجمله مهمترین و شایعترین عوامل ایجاد بلوغ زودرس جنسی در کودکان محسوب میشوند.
بد نیست بدانیددر تحقیقی که بتازگی روی 100 فیلم مستهجن سینمایی هالیوود انجام شده است، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی به این نتیجه رسیدهاند که جاذبههای جنسی زنان بازیگر این فیلمها نسبت به گذشته چند برابر شده است. در این فیلمها از کودکان و دختران نوجوان مانند زنان 20 ساله به عنوان محرکان جنسی استفاده میشود. تاسفبارتر آن که سوءاستفادههای جنسی از زنان و دختران بسیار عادی جلوه داده میشود. متاسفانه این موضوع اثر نامطلوبی بر رفتارهای جنسی برخی نوجوانان و جوانان جامعه ما داشته است. در حال حاضر بیشتر دختران کوچکی که در خانوادهایی بیبند و بار زندگی میکنند به جای فعالیتهای ورزشی و درسی به دنبال زیبایی و جذابیت و الگوبرداری از این فیلمها هستند. اغلب این دختران به دلیل آن که دارای اندام نابالغ جنسی هستند دچار یاس، افسردگی، کماشتهایی و اضطراب و در نهایت بیدار شدن میل جنسی زودهنگام شده و مبتلا به بلوغ زودرس میشوند. بلوغ زودرس از پیامدهای مخرب و درازمدتی است که موجب از هم گسیختگی خانوادهها و ناتوانی در برقراری ارتباط جنسی سالم میشود. از سوی دیگر هدف اصلی اکثر این افراد تکبعدی کردن زندگی و مبنا قراردادن
مسائل جنسی در عرصه زندگی است. بد نیست بدانید وقتی بلوغ در سنین پایین رخ میدهد یک سری از هورمونهای رشد زودتر از موعد مقرر ترشح شده و کودک نسبت به همسالان خود بلند قدترمی شود. ولی پس از 2 یا 3 سال که بلوغ کامل شد رشد قدی استخوانها متوقف شده و در نهایت فرد در بزرگسالی دچار کوتاهقدی میشود. علاوه بر این از نظر فیزیکی و روحی هم دچار مشکل خواهد شد. بنابراین اگر کودک شما به بلوغ زودرس مبتلاست برای بررسی و درمان زود هنگام بلوغ پیشرس هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید و این را بدانید مادامی که فرزندان ما در محیط نا آرام و از هم گسیخته خانوادگی زندگی کنند روز به روز بر مشکلات غیراخلاقی آنها افزوده میشود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼