۳۹۷۱۵
۲۰۷۶
۲۰۷۶

ایجاد مسئولیت پذیری در کودکان، آموزش

کودکان به دلیل عدم آگاهی کافی اشتباهات و خطاهای زیادی انجام می‌دهند. اما آنچه باید مورد توجه والدین گرامی‌ قرار گیرد این است که مسوولیت‌پذیری و به عهده گرفتن مسوولیت رفتار و گفتار افراد باید از کودکی به آنها آموزش داده شود تا در بزرگسالی رعایت شود.

جام جم: کودکان به دلیل عدم آگاهی کافی اشتباهات و خطاهای زیادی انجام می‌دهند. اما آنچه باید مورد توجه والدین گرامی‌ قرار گیرد این است که مسوولیت‌پذیری و به عهده گرفتن مسوولیت رفتار و گفتار افراد باید از کودکی به آنها آموزش داده شود تا در بزرگسالی رعایت شود. اکثر کودکان وقتی اشتباه می‌کنند و اتفاق بدی می‌افتد یا می‌گویند که این کار من نبود و من نقشی در آن نداشتم یا تقصیر را به گردن شما به عنوان مادر یا بعضا پدر می‌اندازند یا می‌گویند که کس دیگری مانند خواهر، برادر یا دوستان آنها را تحریک به انجام کار کرده‌اند که در همه موارد والدین باید با تیزبینی و تدبیر وارد عمل شده و فرزندان را آموزش دهند.

ایجاد مسئولیت پذیری در کودکان، آموزش

ـ تصور کنید فرم‌ها و کاغذ‌هایی را از دفتر کاری خود به خانه آورده‌اید و از فرزندتان خواسته‌اید به آنها دست نزند، اما ناگهان او همه را روی زمین ریخته یا لیوان آبش را روی آنها می‌ریزد.

در چنین مواردی مشخص است که اشتباه از جانب او بوده و با توجه به این‌که قبلا از او خواسته‌اید مراقب باشد‌ بهترین کار برای ایجاد احساس مسوولیت این است که عواقب کار را به او گوشزد کنید. برای مثال بگویید که این فرم‌های مهمی‌ است و حالا چطور دوباره تمام آنها را پرینت کنم؟ یا این‌که حالا اگر فردا نیاز به آنها داشته باشم چه باید بکنم؟ حتما مورد بازخواست قرار می‌گیرم! به این ترتیب فرزندتان را وادار به فکر کردن در مورد عواقب کارش کرده‌اید.

ـ اگر فرزندتان در حال دویدن دور حیاط است و ناگهان به دلیل این‌که بند کفشش باز شده روی زمین می‌افتد و به محض زمین خوردن می‌گوید که تقصیر شما بوده که بند کفشش را محکم نبسته بودید.

در این گونه موارد ابتدا صحبت او را گوش دهید سپس از وی بپرسید که راه‌حل پیشنهادی او برای عدم تکرار این وضعیت چیست و این‌که اگر چطور می‌بستید دیگر زمین نمی‌افتاد؟

سپس به او پیشنهاد بهتری بدهید. برای مثال بگویید چطوره با هم تمرین کنیم تا بند کفشت را ۲ گره‌ای کنیم تا دیگر باز نشود.

ـ در مواردی که فرزندانتان در حال کشیدن موی هم هستند و شما که می‌رسید هریک تقصیر را به گردن دیگری می‌اندازد و می‌گوید که دیگری شروع کرده است.

بهتر است ابتدا به جای این‌که به عنوان قاضی وارد عمل شوید فقط صحبت‌ها را گوش کنید و قضاوت نکنید و سپس آنها را از نتیجه کار آگاه کنید و بگویید کشیدن موچقدر دردناک است. سپس پیشنهاد دیگری به آنها بدهید و بگویید فکر می‌کنید اگر دفعه بعد کسی موی شما را کشید به جای تلافی چه کار بهتری می‌توان انجام داد؟ و در پایان به خاطر دردی که این کار ایجاد کرده همدردی را به آنها بیاموزید و بگویید که می‌دانید کشیده شدن مو چقدر دردناک است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.