علت بیماری تالاسمی کودکان
با دستیابی محققان به تکنیک تشخیص پیش از لانهگزینی بیماریهای تکژنی نظیر تالاسمی، از تولد کودکان مبتلا به این بیماری از مرحله قبل از انتقال به رحم پیشگیری میشود.
دکتر حمید گورابی، رییس پژوهشگاه رویان در گفتوگویی اختصاصی با خبرنگار پژوهشی ایسنا با اعلام دستاورد تازه محققان رویان در دستیابی به روش تشخیص بیماریهای ژنتیکی تک ژنی با تکنیک PGD مولکولی افزود: اغلب کارهایی که به عنوان تشخیص ژنتیکی پیش از لانه گزینی جنین انجام داده ایم برای بیمارانی بوده که دچار ناباروری بودهاند. تکنیک جدید ارائه شده خدمت جدیدی است که میتواند در مادرانی که باروری آنها طبیعی است ولی به لحاظ مشکل ژنتیکی در مادر و پدر ممکن است جنین دچار بیماری ژنتیکی شود، مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: حرکت جدیدی که پژوهشگاه رویان در این زمینه آغاز کرده روش پیچیدهای است که باید به یک سطح اطمینان خوب رسید تا بتوانیم به عنوان یک روش روزمره و کلینیکال از آن استفاده کنیم.
رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی با بیان این که امروز اطمینان زیادی از نتایج این روش به دست آمده است، به ایسنا گفت: امروز به این سطح اطمینان رسیده ایم که این روشها را برای آن دسته از زوج ها که مشکل باروری ندارند و میتوانند باروری طبیعی داشته باشند اما از لحاظ مشکلات ژنتیکی، احتمال تولد فرزند مبتلا به بیماری های ژنتیکی تک ژنی مثل بتا تالاسمی در آنها وجود دارد استفاده کنیم.
گفتنی است، PGD اولین بار در دههٔ ۱۹۸۰ به عنوان روش جایگزینی برای تشخیص پیش از تولد و سقط احتمالی جنین مبتلا در زوجهایی که در معرض خطر بیماریهای حاد ژنتیکی قرار دارند، ابداع شد. تکنیک PGD نیازمند انجام IVF است تا بتوان جنین را پیش از کاشت در رحم از نظر بیماریهای ژنتیکی ارزیابی کرد. این کار نیاز به سقط را برطرف میکند. این فرآیند با ملاحظات اخلاقی و پزشکی همخوانی داشته و امکان انتخاب جنسیت را نیز فراهم میکند.
به گزارش ایسنا تکنیک تشخیص پیش از لانه گزینی بیماری های تک ژنی نظیر تالاسمی به عنوان دستاورد شاخص جهاد دانشگاهی رونمایی شده است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼