خیال پردازی کودکان، فعالیتی مغزی
یک روانشناس معتقد است خیالپردازی کودکان نشان از هوش سرشار آنها دارد.
خبرگزاری ایسنا: جهانگیر کرمی، روانشناس، معتقد است خیالپردازی کودکان نشان از هوش سرشار آنها دارد. وی رویاپردازی را یک فعالیت مغزی عنوان کرد که در صورت بجا و درست بودن میتواند مفید بوده و در غیر اینصورت آسیبرسان است. همچنین خیالپردازی فعالیت یادگیری کودکان را بیشتر میکند و موجب شکوفایی خلاقیت آنها میشود که در همین راستا ضروری است والدین به فعال شدن خیال پردازی کودکان خود کمک کنند.
به توصیه این روانشناس هنرهایی همچون تئاتر، نقاشی و استفاده از اسباببازیهای مناسب میتواند موجب تقویت خیالپردازی کودکان شود.
کرمی با بیان اینکه کودکانی که از هوش سرشاری برخوردارند، بیشتر رویاپردازی میکنند، گفت: تا قبل از دوران دبستان کودکان به بسیاری از خواستههای خود در رویاها دست پیدا کرده و حتی در این دوران در رویاهای خود همبازی خیالی هم پیدا میکنند.
وی با بیان اینکه رویاپردازی بیش از حد کودکان غیرمنطقی است، اظهار کرد: رویاپردازی بیش از حد کودکان موجب میشود تا آنها واقعیت و خیال را با هم در آمیخته و مشکلاتی را برای خود و اطرافیان ایجاد کنند.
کرمی معتقد است کودکان تک فرزند در صورتی که وقت زیادی را در تنهایی به سر برند یا ارتباط اجتماعی ضعیفی داشته باشند دوستان خیالی برای خود خواهند ساخت که در مواردی موجب میشود آنها از ارتباط با محیط بیرون غافل شده و مشکلاتی برای خود و اطرافیانشان ایجاد کنند.
این روانشناس توصیه کرد: در این گونه موارد والدین باید سعی کنند ارتباط بیشتری با فرزندان خود برقرار کرده و با آنها درباره رویاهایی که دارند صحبت کنند.
کرمی با تاکید بر اینکه نباید کودکانی که تخیلات خود را بازگو میکنند، دروغگو خواند، تصریح کرد: در مواردی کودکان رویا و تخیلات خود را با واقعیت در هم آمیخته و صحبتهایی میکنند که به نظر والدین آنها دورغگویی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه والدین نباید رویا و خیالپردازی کودکان خود را مشکل جدی تصور کنند، اظهار کرد: در این زمینه ارتباط موثرتر و بیشتر میتواند بسیار کارگشا بوده و به راحتی رویا پردازی بیش از حد کودکان را تعدیل کند.
این روانشناس تاکید کرد: والدین نباید به هیچ عنوان تخیلات کودکان خود را مورد تمسخر قرار دهند یا صحبتهای آنها را در مورد رویاهایشان دروغ بدانند، بلکه باید سعی کنند با صحبت کردن با آنها به دنیای درون کودکان خود نزدیکتر شوند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼