راهنمای کویر نوردی، سفر با کودکان
کویر، افسونگر است. این جمله را شاید بارها و بارها شنیدهاید، اما تا زمانی که از نزدیک کویر را نبینید، افسون نخواهید شد. این افسون زمانی کامل میشود که یک شب و فقط یک شب، تاریکی و سکوت کویر را تجربه کنید.
کویر، افسونگر است. این جمله را شاید بارها و بارها شنیدهاید، اما تا زمانی که از نزدیک کویر را نبینید، افسون نخواهید شد. این افسون زمانی کامل میشود که یک شب و فقط یک شب، تاریکی و سکوت کویر را تجربه کنید. برای داشتن چنین تجربهای به وسایلی نیاز پیدا خواهید کرد که بهتر است پیش از سفر به مناطق کویری آنها را تهیه کنید. البته همراه داشتن بسیاری از این وسایل در روشنی کویر نیز ضروری است. در اینجا به برخی وسایل مانند چادر برای اقامت، کیسه خواب، کرم ضد آفتاب و چراغ قوه که عمومیتر هستند و احتمالا هنگام سفر فراموش نمیشوند، نمیپردازیم و در عوض وسایلی را یادآوری میکنیم که شاید هنگام تهیه لیست وسایل ضروری فراموش شوند.
۱. وسایل جهتیابی
بهتر است گوشیهای مبایلتان به جی.پی.اس مجهز باشد، اما سادهترین وسیله برای جهتیابی در منطقهای مانند کویر قطبنماست. همه تپههای شنی کویر شبیه به هم هستند. در کویر اگر مسیر درست را ندانید و به اصطلاح آنجا را مانند کف دستتان نشناسید، به احتمال خیلی زیاد مسیر درست را نمیتوانید پیدا کنید. برای اینکه در چنین منطقهای بتوانید راهتان را پیدا کنید، قطبنما کمک بزرگی به شما میکند. قطبنما را میتوانید با قیمت ۵ هزار تومان به بالا از اغلب فروشگاهها بزرگ تهیه کنید. اما اگر قطبنما هم نداشتید، ساعت عقربهدار میتواند کمک بزرگی برای جهتیابی باشد. به این شکل که ساعت مچی عقربهدار را اگر به صورت افقی در کف دست نگه دارید، عقربه ساعتشمار به سمت خورشید اشاره میکند. در این حالت نیمساز زاویهای که عقربه ساعتشمار با عدد ۱۲ ساعت میسازد (البته زاویه کوچکتر، نه بزرگتر) جنوب را نشان میدهد. البته اگر در بهار یا تابستان به کویر سفر کردید، ابتدا ساعتتان را یک ساعت به عقب بکشید و بعد از این روش استفاده کنید.
2. بسته کمکهای اولیه
معمولا بستههای کمکهای اولیه را میتوانید از داروخانهها و هلال احمر با قیمتی مناسب تهیه کنید. قیمتهای این بستهها معمولا از سی هزار تومان به بالاست. اما خودتان هم میتوانید یک بسته کمکهای اولیه با وسایل اولیه مورد نیاز بسازید. وسایلی که در تمام کیفهای کمکهای اولیه یافت میشود عبارتند از: چسب زخم، باند زخم، سنجاق باند، باند ارتجاعی، نوار چسب پانسمان، پد ضدعفونی، پد پانسمان، پنس، گاز استریل، پد چشمی، پتوی نجات، دستکش لاستیکی، قیچی، ماسک تنفس دهانی، پارچه سهگوش، پنبه هیدروفیل و کیسه یخ که همه این موارد را میتوانید با قیمت مناسب و به راحتی از داروخانهها تهیه کنید.
۳. دوربینهای چشمی و شکاری
برای سفر به کویر دوربینهای چشمی و شکاری یکی از ضروریترین وسایل هستند، چراکه به شما این توانایی را میدهند که تا دوردستها را به راحتی بتوانید زیر نظر داشته باشید. دوربینهای مختلفی به لحاظ قدرت زوم و بزرگنمایی در بازار وجود دارد و طبیعتا قیمتهای مختلفی هم دارند. برای به دست آوردن قیمتهای این دوربینها و آگاهی از مشخصات آنها میتوانید به خیابان گمرک تهران مراجعه کنید.
4. کیت مارگزیدگی
کیت مارگزیدگی وسیلهای ضروری در هر سفر به مناطق طبیعی به خصوص سفر به کویر است که میتوانید آن را از فروشگاههای بزرگ به ویژه فروشگاه مرکزی فروشگاه کمپ و شکار واقع در خیابان فردوسی تهران تهیه کنید یا به راحتی با تهیه وسایل مورد نیاز خودتان آن را بسازید.
وسایلی که در این کیت وجود دارد عبارتند از: دستگاه مکنده برای کشیدن زهر به داخل خود. البته میتوانید از یک سرنگ بزرگ یا دستگاه مکش چرک برای این کار استفاده کنید که به راحتی میتوان آنها را از داروخانهها تهیه کرد. خیلیها از راه مکش دهانی برای خارج کردن زهر استفاده میکنند. گرچه زهر مار و عقرب از طریق دهان جذب نمیشوند و هیچ خطری فرد را تهدید نمیکند، اما باز هم بهتر است احتیاط کنید. وسیله دیگری که باید در این کیت قرار داده شود، چند عدد تیغ جراحی بزرگ است که باز هم میتوانید از داروخانهها تهیه کنید. اما در به کار بردن این تیغها کاملا احتیاط کنید. جای زخم باید توسط فردی که به این کار آشناست بریده شود وگرنه ممکن است عصبهای سطحی قطع شوند. چند عدد پد الکلی برای استریل کردن زخم، بنزوکایین موضعی برای جهت کاهش درد مقطعی، یک شیشه کوچک الکل برای ضدعفونی کردن وسایل جزء کمکهای اولیه هلال احمر از دیگر ضروریات این کیت است. به خاطر داشته باشید این وسایل تنها تا رساندن مصدوم به بیمارستان به شما کمک میکنند و برای درمان قطعی به کار نمیروند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼