نحوه چگونگی تربیت دوقلوها
چهره من و خواهرم شباهت زیادی با هم دارد و به همین دلیل از بچگی در مهمانیها گهگاه مرا به نام خواهرم که از من بزرگتر بود، صدا میزدند.
روزنامه سلامت: چهره من و خواهرم شباهت زیادی با هم دارد و به همین دلیل از بچگی در مهمانی ها گهگاه مرا به نام خواهرم که از من بزرگ تر بود، صدا می زدند و گاهی اطرافیان می پرسیدند: «تو کدومی؟» این برخورد اطرافیان اگرچه از روی بی توجهی بود و منظوری نداشتند.
اما گاهی در دل فریاد می زدم: «برای هزارمین بار! من یاسمینم!» قطعا این برای آنها که دوقلو هستند، بیشتر اتفاق می افتد و من خوب می توانم درک کنم آنها چقدر حرص می خورند! با دکتر اسما عاقبتی، روان شناس کودک و نوجوان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره بهترین برخورد با دوقلوها و تربیت آنها صحبت کرده ایم.
استقلال شخصیتی و عملکردی دوقلوها از چه زمانی آغاز می شود؟
شخصیت آنها از همان بدو تولد و اولین ارتباط مادر با آنها شروع به شکل گیری می کند بنابراین والدین باید به شخصیت مستقل دوقلوها احترام بگذارند و آنها را موجودات یکسانی نپندارند و به خاطر بسپارند بدترین رفتار با دوقلوها، مقایسه آنها با هم است.
برخی والدین می پرسند اگر احساس کردیم یک قل را بیشتر دوست داریم چه کنیم؟
تفاوت های شخصیتی ناشی از عوامل محیطی، تربیتی و علایق شخصی هر قل، باعث می شود شخصیت و رفتار دوقلوها متفاوت باشد اما حتی اگر والدین شخصیت یکی از آنها را به دیگری ترجیح می دهند، نباید به زبان بیاورند.
البته ممکن است از رفتار و اعمال آنها مثلا گذاشتن عکس یک قل بر پس زمینه رایانه یا تعریف و تمجید بیشتر او مقابل اطرافیان به این نظر پی ببرند. بهتر است والدین به نقاط قوت شخصیت دوقلوهای خود به طور جداگانه توجه کنند؛ مثلا استعداد نقاشی، آداب معاشرت، راستگویی، توانایی ورزشی و...
اگر درس یکی از آنها بهتر بود هم نباید واکنش نشان داد؟
نه! متاسفانه والدین دوقلوها انتظار دارند تمام ویژگی های شخصیتی و عملکردی فرزندانشان مثل هم باشد اما عوامل محیطی و علایق شخصی هرکدام از قل ها می تواند باعث شود حتی در عملکرد تحصیلی با هم تفاوت داشته باشند. مثلا یکی از آنها علاقه زیادی به ریاضی داشته باشد و دیگری عمیقا ادبیات را دوست بدارد بنابراین به جای تمرکز بر یک ویژگی منفی، بهتر است استعدادهای مثبت فرزندمان را بیابیم و آنها را تقویت کنیم.
آیا دوقلوها باید هم کلاس باشند؟
در این مورد قانون مشخصی نداریم اما اگر والدین متوجه شدند که اولیای مدرسه، معلمان و دانش آموزان مرتب فرزندان آنها را با هم مقایسه می کنند، باید ترتیبی دهند که آنها در کلاس های جداگانه باشند در غیر این صورت هم کلاس بودن آنها باعث پیشرفت تحصیلی و خوشایند بودن محیط کلاس برایشان می شود.
باید همه چیز را برای هر دوی آنها تهیه کنیم؟
به هیچ وجه! بچه ها باید یاد بگیرند زمانی وسیله ای برایشان تهیه می شود که به آن نیاز داشته باشند مثلا اگر لیوان یکی از آنها شکسته، نباید برای هر دوی آنها لیوان بخریم. با این کار به کودکان می?آموزیم مبنای خرید کردن والدین نیاز اعضای خانواده است نه مقایسه کردن.
آیا دوقلوها باید مانند هم لباس بپوشند؟
نه لزوما. معمولا والدین دوقلوها لباس های
یک شکل و یک رنگ برای آنها تهیه می کنند اما بهتر است از زمانی که این بچه ها قدرت انتخاب و اظهارنظر پیدا می کنند، لباس یا وسایلی که برایشان مناسب است، به آنها نشان دهیم تا خودشان آنچه دوست دارند از مجموعه مورد تایید ما انتخاب کنند.
گاهی دوقلوها با هم همدست می شوند تا بر یک بدرفتاری پافشاری کنند، در این صورت چه واکنشی نشان دهیم؟
این رفتار مختص دوقلوها نیست و نباید آن را مانند عملکرد یک سازمان جاسوسی، خیلی پیچیده تصور کنیم. اگر این ارتباط صمیمیت بیشتری بین آنها به وجود می آورد، خوب است تشویقشان کنیم اما اگر هدفشان انجام کارهای ناپسند است، باید با هر دوی آنها مطابق قوانین خانواده برخورد و برایشان تنبیه یکسانی در نظر گرفت.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼