۵۴۸۲۷
۵۸۵۲
۵۸۵۲

تاخیر کلامی کودکان، راه‌های درمانی!

یک متخصص گفتاردرمانی گفت: تاخیر کلامی علل متنوعی دارد که عقب​ماندگی ذهنی، بروز مشکلات حین دوران جنینی و بارداری مادر و مشکلات بعد از تولد مانند تشنج کودک و ابتلا به مشکلات روانپزشکی از جمله علل اصلی این عارضه هستند.

ایسنا: یک متخصص گفتاردرمانی درباره دلایل تاخیر کلامی در کودکان گفت: تاخیر کلامی علل متنوعی دارد که عقب​ماندگی ذهنی، بروز مشکلات حین دوران جنینی و بارداری مادر و مشکلات بعد از تولد مانند تشنج کودک و ابتلا به مشکلات روانپزشکی از جمله علل اصلی این عارضه هستند. پیمان زمانی اظهار کرد: به گروهی از کودکان که دیر شروع به حرف زدن می​کنند، در اصطلاح Late Talker گفته می‌شود. این کودکان به دلایلی که هنوز هم ناشناخته است، دیر زبان باز می​کنند و صحبت کردن آنها نسبت به درک‌شان از محیط پیرامون بسیار عقب​تر است.

تاخیر کلامی کودکان، راه‌های درمانی!

وی با اشاره به این‌که کودکان Late Talker با پدر و مادر و محیط اجتماعی خود ارتباط برقرار می​کنند، افزود: صحبت کردن این کودکان خیلی کم است؛ برای چنین وضعیتی، برخی عوامل ژنتیکی و محیطی را مطرح می​کنند، ولی هیچ‌کدام از این دلایل قطعی نیست.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی​ شاپور اهواز گفت: این کودکان معمولا تا ۳ سالگی خیلی کم صحبت می​کنند و تنها به اندازه ۱۰ درصد کودکان هم‌سن خود حرف می‌زنند.

زمانی عنوان کرد: برای درمان کودکان مبتلا به تاخیر کلامی باید با انجام گفتار درمانی، آموزش​هایی به این کودکان ارایه شود. معمولا برای گفتاردرمانی یک سال به کودک فرصت می​دهند و اگر کودک تا ۴ سالگی نتواند عقب‌افتادگی کلامی خود را جبران کند، مستعد خواهد بود که بعدها در دوران مدرسه با افت تحصیلی و مشکلات درسی روبه‌رو شود.

وی اظهار کرد: والدین هم می​توانند در محیط خانه به کودک Late Talker خود آموزش دهند. کارشناس گفتار درمانی، اصول ارتباط با کودک و چگونی حرف زدن با او را به پدر و مادر آموزش می​دهد و آن​ها می‌توانند این موارد را اجرا ​کنند.

این متخصص گفتاردرمانی ادامه داد: راه​حل دیگر برای درمان تاخیر کلامی کودکان، گروه‌درمانی و بازی‌درمانی با کودکان هم سن و سالی است که مشکل کلامی ندارند. این شیوه باید زیر نظر یک بزرگسال انجام شود تا کودک در هنگام تعامل با دیگر کودکان دچار سرخوردگی نشده و بزرگسال بتواند بازی را کنترل کند.

وی با اشاره به این‌که همه در گفتاردرمانی به این مشکل با عنوان تاخیر در رشد زبان​آموزی یاد می‌شود، گفت: گفتار درمانی زمینه​های متفاوتی دارد ولی در مجموع عنوانی یکسانی دارند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.