۵۵۹۸۴
۶۲۱۹
۶۲۱۹

دخترم خیلی خجالتیه، چه رفتارهایی در پیش بگیرم؟

اولین کاری که مادر باید انجام بدهد این است که دختر خودشان را به محافلی که در آن قدرت اجرای مانور و حرف زدن وجود دارد ببرند.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: دختری ۱۱ ساله دارم تا چند ماهه پیش تک فرزند بوده. متاسفانه از همان اول ورود به مدرسه کم رو بوده و الان هم کم رو است. در منزل با خودم خیلی راحت است ولی با پدرش نه. در رفتارهای اجتماعی هم بسیار کم رو است. لطفا من را راهنمایی کنید که چه رفتارهای در پیش بگیرم که فرزندم از خجالتی بودن در بیاید. متشکرم.

دکتر پرویز رزاقی روانشناس و مدرس دانشگاه:
اولین کاری که مادر باید انجام بدهد این است که دختر خودشان را به محافلی که در آن قدرت اجرای مانور و حرف زدن وجود دارد ببرند. دوم، او را در گروه دوستان قرار بدهد. اگر تولد دوستانش است یا تولد خود دختر است، با حضور در جشن، بتواند با دوستان و گروه اجتماعی تعامل و ارتباط اجتماعی برقرار کند.نکته سوم این است که نظر او را در خصوص مسائل مختلف بپرسد. یعنی به طور مثال او را به مغازه ببرد و از او بپرسد که چه نوع خوراکی بخرد بهتر است. با به کار بردن این روش ها در واقع احساس مفید بودن و حس اعتماد به نفس در او رشد می کند. مساله بعدی این است که مادر هرگز به جای فرزندش صحبت نکند. اگر به مهمانی می روند و صاحب خانه از دختر می پرسد که معدلت بالا شده است؟ پدر ومادربه جای او جواب ندهند و اجازه بدهند خودش جواب بدهد. به دخترشان نگویند حرف بزن خجالت نکش. چرا که گفتن این حرف ها بیشتر باعث می شود تا احساس حقارت و پوچی به دختر دست بدهد. به او بگویند دخترم تو دوست داری قشنگ حرف بزنی؟ می خواهی بهتر حرف بزنی؟ در واقع با این حرف ها او را مشارکت می دهیم. انجام این کارها در واقع آموزش ارتباط تک کلمه ای به چند کلمه ای است. به او بگویند دخترم می شود برای من یک لیوان آب بیاوری؟ این چند کلمه است. اگر در محفلی حضور داشتند، خود پدر و مادر شروع به حرف زدن کنند و مثلا بگویند چقدر هوا گرم است؟ یعنی فضا به گونه ای تنظیم شود که چند کلمه حرف زده شود و دختر شروع کننده حرف باشد. نباید تاکید شود و به دخترشان بگویند که چقدر خوب حرف زدی؟ یا مثلا رفتیم فلان جلسه همه اش سکوت کردی و حرف نزدی؟ رفتار غلط گذشته را دوباره پیش نمی کشیم و بهتر است نقاط مثبت او را ببینیم. یا بگویند که دخترم من حس قشنگی دارم که تو با خانم فلانی صحبت کردی. با به کاربردن این کلمات حس خوب و قشنگی به سارا دست می دهد. با انجام این کارها حس اعتماد به نفس در بچه تقویت می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.