رفتار والدین با کودک، نکات مهم
دکتر فاطمه رنجبر، روانپزشک مهمترین موضوعی را که در رابطه با تعامل فرزندان و والدین دیده میشود عدم وجود ارتباط مثبت با کودکان میداند.
نی نی بان: در مطلب پنجم از راهنمای بزرگترین مشکل والدین با فرزندان دکتر فاطمه رنجبر، روانپزشک مهمترین موضوعی را که در رابطه با تعامل فرزندان و والدین دیده میشود عدم وجود ارتباط مثبت با کودکان میداند. یکی از اجزای مهم یک فرزندپروری صحیح ایجاد رابطه مثبت والدین با فرزندان است. والدین اغلب انتظار دارند که فرزندانشان از آنها حرف شنوی داشته باشند و قوانین خانواده را رعایت کنند. بدون اینکه اصول اولیه یک رابطه خانوادگی ایمن را رعایت کنند. کودک باید باور داشته باشد که از نظر والدین پذیرفته است تا او نیز دستورات والدین را بپذیرد. دکتر رنجبر به ده نکته مهم که به والدین در ایجاد یک رابطه مثبت با فرزندان کمک میکند اشاره میکند:
۱ - والدین باید عشق و محبت بدون شرط به کودک خود داشته باشند فارغ از رفتارهای کودک. یعنی چه فرزند رفتار مطلوب داشته باشد چه نداشته باشد. در واقع رفتار را از خود کودک مستثنی کنند.
۲ - والدین باید با کودک خود صحبت کنند و به صحبتهای فرزندانشان هم گوش دهند. وقتی فرزندشان با آنها صحبت میکند زود قضاوت نکنند و از درنصیحت وارد شوند.
۳ - باید بپذیریم که کودک در ابتدای راه زندگی است و ممکن است اشتباهات زیادی داشته باشد. به کودک نشان دهیم که ماحتی هنگامی که او اشتباه کرده است در کنار او هستیم و او را راهنمایی کرده و پشتیبان او هستیم.
۴ - برای کودک خود وقت بگذاریم. زمانهایی را در طول روز هر چند کوتاه به فرزندمان اختصاص دهیم و در کنار او باشیم و با او تفریح و بازی کنیم.
۵ - محبتمان را به کودکمان به صورت عینی و ملموس نشان دهیم مثلا با در آغوش گرفتن او، بوسیدن و ابراز علاقه به کودک نشان دهیم که چقدر دوستش داریم.
۶ - فرزندمان را وقتی رفتار مطلوبی انجام میدهد تشویق و تحسین کنیم. بیتفاوت از کنار این رفتارها نگذریم. نادیده گرفتن رفتار مطلوب کودک باعث دلسردی وی و خاموش شدن آن رفتار میشود.
۷ -کودک را در تصمیم گیریهای خانواده شرکت دهیم. نظر خواهی از کودک الزاما به معنای اطاعت از نظرات وی نیست.
۸ - به کودکمان اعتماد کنیم و به او مسئولیت بدهیم. بگذاریم او هم تجربه کند. از دخالت مستقیم در مسئولیتهای محول شده به وی بپرهیزیم اما در انجام کارها بر کودک نظارت داشته باشیم.
۹- شاید بعضی از ناراحتیهای کودک برای ما بچه گانه به نظر بیاید. اما باید بدانیم ممکن است یک مسئله از نظر ما بیاهمیت باشد اما برای کودکمان مهم است بنابراین در مواقع ناراحتی کودک با وی همدلی کنیم.
۱۰ - همیشه و همه جا در دسترس کودک باشیم. این به معنای صرفا حضور فیزیکی نیست بلکه باید این احساس را درکودک تقویت کنیم که مراقبت والد از فرزند بعد زمان و مکان نمیشناسد و در مواقع نیاز ما در کنار او هستیم.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼