۶۹۲۱۰
۳۴۴۴
۳۴۴۴

امنیت کودک بیرون از منزل (۱)

از فرزندتان بخواهید که آدرس‌ها و شماره‌های مهم را به خاطر بسپارد و همواره مطمئن شوید که او آنها را حفظ کرده است.

وقتی که بچه‌ها برای بازی به بیرون از منزل می‌روند، همه ما فهرستی از بایدها و نبایدها را برای آنها قطار می‌کنیم. اینکه چه کارهایی باید انجام دهند و سراغ چه کارهایی نروند.

در اینجا توصیه‌های مهمی‌را برای شما والدین عزیز گردآوری کرده‌ایم:

ایجاد یک چارچوب مشخص:
از فرزندتان بخواهید که آدرس‌ها و شماره‌های مهم را به خاطر بسپارد و همواره مطمئن شوید که او آنها را حفظ کرده است. آدرس‌ها می‌تواند شامل آدرس منزل خود یا آدرس پدر و مادرتان یا آدرس یکی از آشنایان مورد اعتماد شما باشد؛ در حقیقت فرزند شما باید بداند برای مواقعی که گم می‌شود یا به کمک نیاز دارد، به کجا برود یا به چه کسی زنگ بزند. قوانین ثابتی را برایش در نظر بگیرید و این قوانین را همواره به او گوشزد کنید، همینطور مکان‌هایی که اجازه رفتن برای بازی دارد را برایش مشخص کنید. هر زمان که به بیرون از منزل می‌رود این قوانین را به یادش بیاورید و همواره با صبر و حوصله به او توضیح دهید که چرا بهتر است از مکان‌های خلوت، ایستگاههای بدون مسافر یا مناطق پوشیده از درخت دوری کند.

امنیت کودک بیرون از منزل (1)

هنگامی‌که ماشینی جلوی پای فرزندتان می‌ایستد، او چه کاری باید انجام دهد:
به فرزندتان این نکته را توضیح دهید که آدم بزرگ‌ها به ندرت از یک بچه تقاضایی دارند یا از او آدرسی را سؤال می‌کنند. به او بفهمانید که هرگز نباید به ماشین یک فرد ناشناس نزدیک شود و اگر در چنین موقعیتی قرار گرفت و ماشینی پیش پای او ترمز زد، با عجله دور شود. اگر فکر می‌کند که مورد تعقیب این ماشین قرار گرفته است، باید به سمت ‌نزدیک‌ترین مکان عمومی‌سر راهش برود و با تمام قوا فریاد بزند و تقاضای کمک کند.

جملاتی مثل " این بابای من نیست" یا "این مامان من نیست"، مناسب‌ترین کلماتی است که در حین خطر می‌تواند ادا کند و به این شکل به رهگذران بفهماند که در معرض خطر قرار گرفته است. موقعیت‌های مختلف را برای فرزندتان شبیه سازی کنید. مثلاً به صورت عملی از یک فرد ناشناس دوری کنید و با قاطعیت بگویید "نه". به این ترتیب هم توانایی "نه" گفتن را به فرزندتان یاد می‌دهید و هم به او نشان می‌دهید که در موقعیت مشابه همینطور با قاطعیت و با اعتماد به نفس رفتار کند و عکس‌العمل نشان دهد.

دوری کردن از افراد ناشناس:
به فرزندتان توضیح دهید که یک فرد ناشناس، در حقیقت کسی است که او آنرا نمی‌شناسد و با این حال ممکن است ظاهری مهربان داشته باشد. از آنجاییکه فرزند شما با توجه به سن کمی‌ که دارد، نمی‌تواند غریبه را از آشنا تشخیص دهد، ابتدا افرادی که غریبه نیستند را به او معرفی کنید و سپس این مسأله را برای او جا بیاندازید که مابقی افراد، غریبه و ناآشنا محسوب می‌شوند. با این حال مراقب باشید که وقتی شما در یک مرکز خرید یا در خیابان به فردی ناشناس سلام می‌کنید، حتماً به فرزندتان توضیح دهید که این شخص برای شما غریبه نیست، چرا که در غیر اینصورت فرزند شما درک نخواهد کرد که چرا این حق را ندارد که با غریبه‌ها و افراد ناشناس صحبت کند ولی شما چنین حقی را دارید.

هنگامی‌که شخصی سعی می‌کند تا فرزندتان را بگیرد و بدزدد، او چه کاری باید انجام دهد:
به فرزندتان توضیح دهید که حین رویارویی با یک بچه دزد خودش را به زمین بیاندازد، فریاد بکشد، به در و دیوار ضربه بزند، کتابها و وسایل شخصی‌اش را به این طرف و آنطرف پرتاب کند و با تمام قوا داد بزند "این مادر من نیست" یا "این پدر من نیست". حتی به او بگویید که برای جلب توجه بیشتر، اشیاء و وسایل اطرافش را بشکند و از انجام هیچ کاری دریغ نکند. البته یادتان نرود همواره به فرزندتان بگویید که تنها در این موقعیت خاص یک چنین رفتاری از او سر بزند!

*شماره تلفن‌های مهمی‌مثل پلیس ۱۱۰را به خاطر بسپارد:
همواره از این مسأله مطمئن شوید که فرزندتان می‌فهمد در مواقع خطر باید شماره ۱۱۰ را بگیرد. به او مسیری که باید از خانه تا مدرسه طی کند را کاملاً نشان دهید و به او یادآوری کنید که اگر خطری او را تهدید کرد، به اولین مکانی که باید برود همان مدرسه است و با اولین جایی که باید تماس بگیرد، پلیس ۱۱۰ است.

قوانین داخل منزل را کاملاً مشخص کنید:
مقررات امنیتی برای کودکی که در منزل تنهاست، با کودکی که در خیابان و خارج از منزل تنهاست، فرق می‌کند. اما در هر دو مورد یک اصل مشترک وجود دارد و آن حفظ احتیاط در برابر یک فرد ناشناس است. این قوانین را به فرزندتان توضیح دهید، آنها را روی کاغذ بنویسید و نزدیک در خروجی یا تلفن، به دیوار بچسبانید. روی این کاغذ اسامی افرادی که اجازه ورود به منزل دارند را هم بنویسید.

ادامه دارد...

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.