۷۱۰۸۹
۴۱۸۰
۴۱۸۰

صحبت های درگوشی با مادران شاغل (۱)

مسلما اگر شما بین نقش‌های مختلف خود تعادل و هماهنگی ایجاد نکنید دچار مشکل می‌شوید.

مادران شاغل به‌خاطر تنوع مسئولیت‌هایی که به‌عهده دارند، مفهوم کمبود وقت را بهتر از دیگران درک می‌کنند زیرا هم باید زمان زیادی را برای کارکردن در خارج از خانه بگذرانند و هم در داخل منزل مراقب فرزندان خود باشند و همزمان امور خانه را هم سروسامان بدهند.

اگر شما هم یک مادر شاغل هستید حتما مفهوم کمبود وقت، خستگی و نگرانی را بسیار خوب درک می‌کنید. نگران نباشید! ما می‌خواهیم به شما کمک کنیم که بتوانید کمی به زندگی و مسئولیت‌های خود سروسامان بدهید.

صحبت های درگوشی با مادران شاغل (1)

به خودتان بیایید
مسلما اگر شما بین نقش‌های مختلف خود تعادل و هماهنگی ایجاد نکنید دچار مشکل می‌شوید. به‌طوری که ممکن است این مسئله از یک طرف شما را دچار آسیب‌هایی چون خستگی مفرط، استرس‌های مداوم، فشارهای روحی و روانی و افسردگی کند و از سوی دیگر منجر به کم‌رنگ‌شدن روابط خانوادگی شما و آسیب‌های تربیتی برای کودکان‌تان بشود. پیشنهاد مناسب این است که برای مواجهه‌ صحیح با این موضوع برنامه‌ریزی دقیق و حساب‌شده داشته باشید که به وسیله آن بتوانید زمانی را که در خانه هستید کیفیت ببخشید.

وقتی به خانه می‌رسید حتما زمانی را برای استراحت خود در نظر بگیرید. این زمان می‌تواند کوتاه باشد اما برای انرژی گرفتن شما مؤثر است. می‌توانید چند دقیقه دراز بکشید و چشم‌های خودتان را ببندید یا یک دوش آب خنک بگیرید. کمی به ظاهرتان برسید؛ یک لیوان قهوه یا چای گرم بنوشید و بعد به سراغ بقیه وظایفتان بروید.

عملکرد شما مهم‌ترین هدیه‌ای است که به خانواده می‌دهید. مادری یکی از مهم‌ترین نقش‌های شماست؛ پس: ‌ سعی کنید زمان صرف صبحانه را به‌گونه‌ای تنظیم کنید که با آرامش کامل درکنار فرزندانتان صبحانه بخورید و در مورد کارهایی که قرار است انجام بگیرد، صحبت کنید. با این کار هم شما صبحانه خورده‌اید و هم اینکه زمانی هرچند کوتاه را در کنار بچه‌ها گذرانده‌اید.

اگر می‌خواهید آشپزی یا نظافت کنید از فرزندتان بخواهید که به آشپزخانه بیاید. به او بگویید که دوست دارید در تهیه غذا کمک حال شما باشد. حالا شما می‌توانید با او حرف بزنید. از او بخواهید دفتر نقاشی‌اش را با خودش به آشپزخانه بیاورد و همان جا کنار دست شما نقاشی بکشد. شما هم درباره نقاشی و رنگ‌های مورد استفاده‌اش حرف بزنید. حتی می‌توانید گهگاهی یک مداد رنگی بردارید و برایش خورشیدی، پروانه‌ای، گلی، درختی بکشید. با این کار ازیک سو کار‌های خانه را انجام می‌دهید و از سوی دیگر با فرزندتان رابطه دوستانه و محبت‌آمیزی برقرار می‌کنید و از شرایط روحی و جسمی‌اش با خبر می‌شوید.

زمانی را برای بازی کردن با بچه‌ها در نظر بگیرد و برای آنها شعر بخوانید. همین موضوع باعث می‌شود بچه‌ها علاقه بیشتری به حضور در کنار شما داشته باشند علاوه بر اینکه روحیه خودتان هم شادتر می‌شود.

سعی کنید وعده شام را حتما با تمام اعضای خانواده میل کنید. از فرزندتان بخواهید شما را در چیدن وسایل سفره با سلیقه خودش کمک کند. در واقع این یکی از مفید‌ترین روش‌ها برای ایجاد مهر و محبت و جبران خلأ عاطفی شما در خانه است.

شب‌ها موقع خواب برای فرزندتان قصه بگویید یا کتاب‌های مورد علاقه‌اش را بخوانید. خواندن کتاب برخلاف تماشای تلویزیون باعث ایجاد تمرکز در کودک می‌شود و این تمرکز برای کودک حس آرامش را به همراه خواهد داشت. با این روش به پویایی ذهنش کمک و قوه تخیل و حس اعتماد به نفسش را اضافه می‌کنید. البته کتاب خواندن‌تان خشک و غیرقابل انعطاف نباشد؛ مثلا برای بچه‌ها حین قصه خواندن سؤال‌های زیادی به‌وجود می‌آید. به تک‌تک سؤال‌هایش با حوصله جواب بدهید. با این کار به او یادآوری می‌کنید که فراموش‌اش نکرده‌اید.

یادداشت‌هایی برایش بگذارید با این مضمون‌ها که‌ «دختر یا پسرگلم دوستت دارم» یا «همیشه به یادت هستم»؛ چرا که اعتماد به‌ نفس کودکان و روحیه قوی آنها وابسته به احساس چنین امنیتی است.

معمولا هر زمانی که بچه‌ها می‌خواهند با والدین حرف بزنند، پدر و مادرها آمادگی شنیدن ندارند و به کودک خود می‌گویند که الان وقت مناسبی نیست. تصمیم بگیرید هر زمانی که بچه‌های شما تقاضای حرف زدن با شما را دارند به آنها گوش بدهید.

برنامه‌ریزی هم خوب است
درست است که معمولا برنامه‌ریزی‌ها با موفقیت صددرصد روبه‌رو نمی‌شود اما خود برنامه‌ریزی کردن در قدم اول می‌تواند امکانات و توانایی‌های شما را بهتر نشان دهد. باور داشته باشید با برنامه‌ریزی دقیق می‌توانید تا حدودی همه کارهایتان را به موقع و بدون استرس انجام بدهید و حواس پرتی‌ها و فراموشی‌ها را کاهش دهید.

ادامه دارد...
منبع: همشهری

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.