۷۲۸۴۵
۳۶۶۵
۳۶۶۵

ایجاد عزت نفس در کودکان، راه‌های موثر

عزت نفس یعنی خود را دوست داشتن. منظور از عزت نفس، خودپسندی یا پز دادن نیست، بلکه ایمان داشتن به خود و به آنچه می کنید است.

عزت نفس یعنی خود را دوست داشتن. منظور از عزت نفس، خودپسندی یا پز دادن نیست، بلکه ایمان داشتن به خود و به آنچه می کنید است. عزت نفس یعنی به عنوان یک فرد چه احساسی به خود دارید و بدانید چیزهای هست که شما می توانید خوب انجام بدهید، به کلامی دیگر به معنی بودن و انجام دادن است.

بخشی از عزت نفس این است که شما احساس کنیدجایی در دنیا دارید که به آن تعلق دارید و جزئی از یک خانواده ای هستید که شما بر ایشان مهم هستید. یعنی شما درباره ریشه های ملی و فرهنگی خود بدانید و به آینده خود اعتماد به نفس داشته باشید. عزت نفس در کودکان برای کودکانی که به همراه خانواده مهاجرت می کنند و تماس شان با ریشه های ملی و فرهنگی خود قطع شده است می تواند یک مشکل باشد. همچنین این مطلب می تواند برای کودکانی که خانواده شان از هم پاشیده و از قسمتی از خانواده و سوابق فامیلی خود جدایشان کرده اند، یک مشکل باشد.

ایجاد عزت نفس در کودکان، راه‌های موثر

اگر کودکان بسیار تنبیه بشوند یا سرشان داد و فریاد کنید احتمالاً آنها کمرو و خجالتی یا پرخاشگر و تندخو خواهند شد. اگر از دست فرزندانتان عصابانی شدید، از آنها دور شوید تا اینکه آرامش خود را باز یابید. اگر این حالت خیلی زیاد اتفاق می افتد، بخاطر فرزندانتان و خودتان درخواست کمک کنید. پس توصیه می شود به عزت نفس در کودکان اهمیت دهید

چرا عزت نفس مهم است؟
در هر فرهنگی عزت نفس در یک سطح بنیادی وجود دارد که احتیاج به آن هست. عزت نفس به مردم کمک می کند که احساس کنند می توانند مهارت های خودشان را پرورش دهند و در جامعه خود مفید باشند.

نظر تحقیقات در این مورد اینست که مردم نیاز به عزت نفس خوب دارند تا در مورد کارهایی که برای خود انجام می دهند احساس اعتماد به نفس بکنند و به بهترین وجه ممکن از توانایی ها و استعدادهایشان استفاده کنند.

کمبود عزت نفس می تواند با کم شدن سلامتی، مانند فشار روحی، بیماری قلبی و افزایش رفتار و کردارهای ناپسند اجتماعی مربوط باشد. این مهم است که از وقتی که کودک به دنیا می آید حس عزت نفس کودکان را در او پرورش داد.

کودکان از هر فرهنگی باشند نیاز دارند که جایی در خانواده داشته باشند و احتیاج دارند بدانند چون آن ها انسان های ویژه ای هستند آن ها را دوست دارند.

تفاوت های فرهنگی
پاره ای از مردم در بعضی فرهنگها معتقدند که خوب احساس کردن درباره گروه یا جامعه خودشان اهمیت دارد ولی خوب احساس کردن درباره شخص خودشان اینطور نیست. این قبیل پدران و مادران ممکن است فرزندان خود را تحسین و تشویق نکنند از ترس اینکه فرزندانشان از خود راضی بار بیایند و این امر جلوی سخت کوشی آن ها را خواهد گرفت.

در برخی فرهنگ ها مردم معتقدند تحسین کودکان موجب خودپسندی آن ها می شود. در صورتیکه اعتماد به نفس و عزت به نفس در هر شخصی به معنی کنار گذاشتن ارزش های فرهنگی در او نیست، بلکه موجب بالا بردن این ارزش هاست. کودکانی در مورد خود احساس خوبی دارند سخت کوش تر از آنهایی هستند که این احساس را ندارند.

عزت نفس کودکان چگونه پرورش داده می شود
کودکان از دید پدر و مادرشان به خود نگاه می کنند. اگر از دید پدر و مادرشان ویژه و دوست داشتنی باشند و این را مرتب به آنها نشان دهند و بگویند، عزت نفس در آنها پرورش می یابد. اگر آن ها همیشه اینطور برداشت کنند که دوست داشتنی نیستند یا مزاحم هستند مسلما درباره خود بد احساس می کنند.

عزت نفس پدر و مادر
- کودکان پدر و مادر را تماشا می کنند و هر کاری پدر و مادرشان بکنند آنها را یاد می گیرند. بنابراین با رفتارتان به فرزندتان نشان دهید می خواهید او جه نوع شخصی بشود.

- شما نمی توانید از ظرف خالی به کسی غذا بدهید و نمی توانید وقتی احساس بدی نسبت به خود دارید به کسی اعتماد نفس بدهید. مهم است که به خاطر فرزندانتان متوجه و مراقب نیازهای خودتان باشید.

پندهای ویژه برای پدران و مادران
- یکی از علائم خوب بودن پدر و مادر این است که بگذارید فرزندانتان ببینند که شما احساس خوبی نسبت به خود دارید.

- مرتب برای خودتان یک استراحت کوتاه داشته باشید. کارهایی را بکنید که واقعاً از آن لذت می برید یا به آن افتخار می کنید.

- مدتی از وقت خودرا با دوستانی بگذرانید که پشتیبانتان هستند و به شما کمک می کنند که احساس خوبی داشته باشید.

- اگر شریک زندگی دارید مطمئن شوید که اوقات مرتبی را با هم داشته باشید.

پدران و مادران برای عزت نفس کودکان چه می توانند بکنند
این ها کارهایی هستند که می توانید برای کمک به ایجاد عزت نفس کودکان انجام دهید:

- نوزاد یا نوپای خودرا در آغوش بگیرید و به او بگویید او را دوست دارید. به او نشان دهید از با او بودن لذت می برید.

- با او وقت بگذرانید به شیرین زبانی او گوش کنید، وقتی گریه می کند او را نوازش کنید، و با او به آرامی بازی کنید.

- به فرزندتان کمک کنید که احساس کند خانواده تان به او نیاز دارد. بگذارید در کارهای کوچک به شما کمک کند، مثلاً چیز کوچکی را برای شما بیاورد.

- به او کمک کنید در کارهایش موفق شود وقتی بازی می کند او را نگاه کنید و مواظبش باشید و وقتی احتیاج به کمک دارد به اوکمک کنید.

- کودکان را با افراد فامیل معاشر کنید، کمکشان کنید تا خویشاوندانشان را بشناسند. برایشان داستان هایی راجع به فامیل و تاریخ گذشته اقوامتان را برایشان تعریف کنید.

- برای عزت نفس کودکان،عادات کوچک خانوادگی مثل قصه وقت خواب، بوسیدن موقع خداحافظی و سایر رسوم مخصوص خانوادگی خود را حفظ کنید.

- بگذارید او چیزهای تازه یاد بگیرد. به فرزندتان نشان دهید که به او اعتماد دارید و این منجر به عزت نفس کودکان می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.