۸۳۵۹۰
۲۱۸۱
۲۱۸۱

شکلات برای کودکان، حد مجاز

هرگز به بهانه آرام کردن کودک به او آبنبات، شکلات و مواد حاوی نگهدارنده ندهید.

شیما رزاقی - یک کارشناس تغذیه گفت: هرگز به بهانه آرام کردن کودک به او آبنبات، شکلات و مواد حاوی نگهدارنده ندهید.

کیمیا معینی افشاری گفت: این کودکان به دلیل دریافت تعداد محدودی از مواد غذایی مورد علاقه‌شان، ویتامین‌ها و کالری‌های مورد نیاز موجود در سایر مواد غذایی را از دست می‌دهند. به همین منظور می‌توان این مواد غذایی را در کنار مواد غذایی مورد علاقه‌ کودکان قرار داد، طوری که ماده غذایی دلخواه او مثل برنج یا سیب زمینی را به عنوان پایه قرار دهیم و به تدریج مواد غذایی دیگر مانند حبوبات و کربوهیدرات‌ها را ترکیب کرده و کم‌کم مقدار آن را افزایش دهید.

وی گفت: به والدین توصیه می‌کنیم تا آنجا که می‌توانند مصرف مواد انرژی‌زا، شیرینی جات، فست فودها و غذاهای پُرادویه و پرچاشنی را برای کودکان خود محدود کنند. به این دلیل که این مواد با تحریک کردن کودکان بر روی رفتار آنها تأثیر می‌گذارد.

معینی افشاری ضمن اشاره به اشتباه رایج اکثر والدین که با دادن شکلات یا آبنبات سعی در آرام کردن و یا تشویق کودکشان دارند، گفت: هرگز به بهانه آرام کردن کودک به او آبنبات، شکلات و مواد حاوی نگهدارنده ندهید.

این کارشناس تغذیه افزود: مصرف شیرینی‌جات، مواد قندی و آبمیوه‌های صنعتی حاوی نگه‌دارنده، قندخون کودک را افزایش می‌دهد. به همین دلیل انسولین سریع‌تر اثر کرده و این کار باعث افت قندخون می‌شود و این نوسانات قندخون برای کودکان مضر است.

وی عنوان کرد: برای مصرف مواد غذایی مختلف باید به شرایط فیزیولوژیک بچه‌ها توجه شود. بسیاری از کودکان به مواد غذایی خاصی حساسیت دارند و برای استفاده از آنها باید با متخصص مشورت کرد. بعضی از بچه‌ها به رنگ‌های خاصی حساسند و از خوردن رنگ‌های دیگر خودداری می‌کنند. برای اینکه کودک شما از انواع میوه‌ها استفاده کند، میوه مورد علاقه او را اساس قرار داده و در کنار آن میوه‌های دیگر را قرار دهید.

وی گفت: برای مصرف بعضی خوراکی‌ها مثل میوه‌ها باید با بازی و چینش، به جذاب‌تر شدن آن کمک کرد.

وی افزود: مصرف سبزی‌ها به دلیل وجود سموم در آن‌ها، باید با احتیاط انجام شود. بهترین کار کاشتن سبزی به همراه بچه‌ها در گلدان‎های کوچک است. با این کار کودک ضمن داشتن تفریح و سرگرمی در یک کار مثبت مشارکت کرده ‌است و نتیجه آن را به طور ملموس می‌بیند.

این کارشناس تغذیه گفت: برای درمان بدغذایی کودکان به یک تیم نیاز داریم. تیمی متشکل از یک پزشک، کاردرمان، گفتاردرمان و مشاور تغذیه باید به کودک در این زمینه کمک کنند.

وی در پایان گفت: کودک در روز به ۳ وعده اصلی و دو میان وعده نیاز دارد. با وجود اینکه بسیاری از بچه‌ها با جویدن غذا مشکل دارند، نوشیدن آبمیوه برای کودک بیشتر از یک فنجان در روز توصیه نمی‌شود. به این دلیل که باعث افزایش دریافت کودک شده و معده او را پر می‌کند و ماده غذایی دیگری را نمی‌خورد.

وی با اشاره به اینکه کودکان اوتیسم به دلیل الگوهای رفتاری تکراری که دارند، دریافت‌های غذایی تکراری داشته و تنوع غذایی را پذیرا نیستند، گفت: این امر باعث ایجاد کمبودهای غذایی و اثرات منفی بر رشد آن‌ها می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.