۸۴۸۴۳
۳۵۶۵
۳۵۶۵

کمک به حرف زدن کودک، چگونه؟

کودک نوپای شما ممکن است فقط تعداد کمی ‌کلمه بلد باشد و معنای دقیق همین کلمات را هم درک نکند، اما دوست دارد حرف بزند.

کودک نوپای شما ممکن است فقط تعداد کمی ‌کلمه بلد باشد و معنای دقیق همین کلمات را هم درک نکند، اما دوست دارد حرف بزند. بیایید به او کمک کنید. چه‌طوری؟

پزشکان می‌گویند هر چقدر می‌توانید به صورت مستقیم با کودک خود صحبت کنید. سعی کنید بعضی وقت‌ها، این صحبت‌ها صرفا بین شما و او بوده و شخص ثالثی بین شما نباشد. اگر شما در حال حرف زدن یا کتاب خواندن برای او به همراه یکی از برادر یا خواهرهای بزرگترش باشید، نمی‌توانید لغات و اصطلاحات را به میزان مورد نیاز او تکرار کنید یا برای او توضیح دهید.

هنگام حرف زدن، به او نگاه کنید. اجازه دهید صورت و حرکات صورت شما را ببیند. من به توصیه همین پزشکان صحبت کردن با آرین را از دوران حاملگی آغاز کردم. شما هم می‌توانید برای او کتاب بخوانید و یا برایش آواز بخوانید. پس از زایمان، هنگامی‌که به او شیر می‌دهید، پوشک او را عوض می‌کنید و غیره ، با او صحبت کنید. بهتر است به او فرصت بدهید که با یک لبخند و یا با برقراری ارتباط چشمی‌(نگاه کردن مستقیم به چشمان شما)، به حرف‌های شما پاسخ دهد. آرین وقتی پنج ماهه بود با اشتیاق به حرکت لب‌ها و دهان ما نگاه می‌کرد. دکتر مرندی، متخصص کودکان و نوزادان مرا تشویق کرد و گفت: «به همین شیوه صحبت کردن ادامه دهید. او به زودی تلاش خود را برای پاسخ دادن به شما آغاز خواهد کرد.»

کتاب یا شعر خواندن برای کودک، یکی از بهترین راه‌هایی است که می‌تواند مهارت‌های زبانی او را پرورش دهد. نوزادان از شنیدن صدای مادر لذت می‌برند. کودکان نوپا از شنیدن داستان‌های جدید خوششان می‌آید. روابط عاطفی بیشتر می‌شود و همین ابراز محبت کلامی ‌به تکامل مغز او و شکل‌گیری بهترین شخصیت در او می‌انجامد. همچنین می‌توانید با تطبیق دادن حرف‌های خود با حرکات مختلف صورت، احساسات خود را به صورت نمایشی به او نشان دهید. صورت شما و در آغوش گرفتن او، احساس دیگری را به او منتقل می‌کند. با این مضمون که «پسر خوشگل مامان کیه؟ «آرین». از آن به بعد طوری حرف می‌زنم که کمک کنم تا آرین معنای کلی حرف‌هایم را بفهمد. اگر کودک شما نمی‌تواند حرف‌ها و کلمات شما را تک‌تک و به صورت دقیق متوجه شود، ایرادی ندارد. اگر در حال غذا پختن هستید، بشقاب‌ها را روی میز بچینید، با دست به او اشاره بکنید، و بگویید: «الان موقع ناهار است». کودک می‌فهمد که ناهارش آمده شده و به زودی می‌تواند غذا را جلوی خودش ببیند! البته اگر شما با حرکات دست و نشان دادن بشقاب و غذا، او را راهنمایی نمی‌کردید، او ممکن بود معنای «الان وقت ناهار است» را نفهمد. او معنای لغات را با تکرار آنها در موقعیت مناسب و کاربردشان، یاد می‌گیرد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.