۹۶۶۱۸

بستن بند کفش کودکان، چگونه آموزشش دهیم؟

شاید کودک شما دیگر به سنی رسیده باشد که بخواهد همه چیز را کشف و جستجو ‌کند. ممکن است بارها او را در حالی ببینید که تلاش می‌کند کارهایش را خودش انجام دهد.

زمانی که کودک به سن دو سالگی می‌رسد کنجکاوی او به اوج رسیده و سعی می‌کند بیشتر مستقل باشد، مثل تلاش برای بستن بند کفش ها. در این زمان چگونه او را حمایت کنیم؟

چگونه به کودکمان یاد دهیم بند کفش‌ خود را ببندد
شاید کودک شما دیگر به سنی رسیده باشد که بخواهد همه چیز را کشف و جستجو ‌کند. ممکن است بارها او را در حالی ببینید که تلاش می‌کند کارهایش را خودش انجام دهد. مثلاً دوست دارد در هنگام غذا خوردن خودش قاشق را در دست بگیرد، یا شیشه شیرش را خودش بگیرد، و یا حتی تلاش می‌کند زمانی که می‌خواهید بیرون بروید خودش بند کفش‌هایش را ببندد. به عنوان والدین او، زمانی که می‌بینید کودک شما آماده‌ی یادگیری است باید توانایی‌ها و مهارت‌های او را پرورش داده و گسترش دهید. یکی از مهم‌ترین مهارت‌های زندگی که باید به کودک خود آموزش دهید روش صحیح بستن بند کفش‌ است. در ادامه راهکارهایی برای آموزش این مهارت به کودکان شرح داده می‌شود.

مهارت‌های حرکتی و هماهنگی چشم و دست را در او پرورش دهید
برای آماده کردن فیزیکی کودک به بهترین شکل ممکن جهت بستن بند کفش‌هایش، باید به او کمک کنید تا عضلات انگشتان خود را قوی کند. شما می‌توانید برای رسیدن به این هدف به او اجازه دهید با خاک رس بازی کند و یا مهره‌های رنگی را به نخ بکشد. بهبود مهارت‌های حرکتی دست و چشم برای ارتقای مهارت‌های نوشتاری او نیز مفید و ارزشمند است.

به او نشان دهید چگونه این کار انجام می‌شود
بهترین روش برای آموزش شیوه درستِ بستن بند کفش به کودک این است که این کار را خودتان جلوی او انجام دهید. کتانی او را جلویش و کتانی خودتان را جلویتان قرار دهید. بگذارید ببیند شما چگونه بند کفش‌هایتان را می‌بندید و اطمینان یابید که روی هر مرحله به اندازه کافی تأکید کرده‌اید. سپس درحالی‌که این کار را دوباره انجام می‌دهید او را تشویق کنید از شما تقلید کند.

از قانون داربست زدن استفاده کنید
داربست زدن تکنیکی است در فرآیند یادگیری که بر اساس آن وقتی کودک کل کار را انجام می‌دهد شما با راهنمایی‌های فراوان خود به او آموزش می‌دهید و سپس به تدریج به او اجازه می‌دهید تا آن کار را مستقل انجام دهد. برای داربست زدن در جهت فرآیند بستن بند کفش‌ در کودک، ابتدا می‌توانید دستان او را نگه داشته و برای انجام حرکات آن‌ها را کنترل کنید. پس از چندین بار تلاش، اجازه دهید او خودش این حرکات را انجام دهد، اما او را با دقت نگاه کرده و در انجام کار به او کمک کنید. بعد از مدتی، او باید بتواند تمام این فرآیند را به تنهایی و به صورت مستقل انجام دهد.

بارها و بارها این کار را برای او تکرار کنید تا در کارش ماهر شود
تکرار، کلید یادگیری روش بستن بند کفش‌ است. وقتی به او نشان می‌دهید چگونه این کار انجام می‌شود، از او بخواهید این فرآیند را بارها و بارها تکرار کند تا ترتیب همه‌ی مراحل را در ذهن بسپارد. زمانی که او از عدم موفقیت خود در درست بستن بند کفشش ناامید و عصبانی می‌شود، یک وقفه‌ی کوتاه به او بدهید تا کمی آرام شود و هر زمان که آماده و مشتاق بود می‌توانید دوباره به این کار بازگردید.

وقت بگذارید
یادگیری این کار در عرض یک شب انجام نمی‌شود. شما باید بارها و بارها به کودکتان این فرآیند را آموزش دهید تا او کارش را به راحتی انجام دهد. وقتی کودکتان همکاری نکرده یا به دستورالعمل‌های شما بی‌توجه است دلسرد نشوید. به او بگویید هر زمان که آماده بود می‌توانید کار را از نو شروع کنید. با این روش او تشویق می‌شود تا بیشتر یاد بگیرد زیرا تحت فشار نیست.

کودکتان را تشویق کنید
کودکتان را مرتباً به خاطر تلاش‌هایش تشویق کنید، نه لزوماً به خاطر موفقیت‌هایش. همچنین بهتر است زمانی که هیچ‌ کس عجله‌ای ندارد به کودکتان این کار را یاد بدهید، بنابراین کودک یا والدین او ناراحت و عصبانی نشده و در نتیجه فرآیند یادگیری در محیطی آرام انجام می‌شود.

زمانی که به کودکتان یاد می‌دهید چگونه بند کفش‌ خود را ببندد، بدانید که به همان اندازه که شما مشتاق آموزش به او هستید او مشتاق یادگیری است. بر اساس مهارت‌های ذاتی کودک با او کار کنید. آن‌گاه می‌بینید که آموزش به او تجربه‌ای لذت‌بخش خواهد بود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند