۲۲۱۶۰۷
۱۳۳۷
۱۳۳۷

برنزه شدن در بارداری، حسنی به مکتب نمی رفت

برنزه شدن یک واکنش محافظی جسم به اثرات مضر تابش ماورا بنفش است.

برنزه شدن یک واکنش محافظی جسم به اثرات مضر تابش ماورا بنفش است. در این پدیده ملانین، رنگدانه ای که توسط سلول های خاصی تولید می شود. این نام عمومی گروهی از رنگدانه ها است که توانایی اتصال و خنثی سازی رادیکال های آزاد تشکیل شده در پوست تحت اثر ماورا بنفش را دارند.
رادیکال های آزاد برای بدن خطرناک هستند، زیرا دارای اثرات سرطان زا و جهش زایی هستند یعنی آن ها می توانند باعث آسیب به DNA سلول ها و تحریک تومورهای سرطانی شوند. این رنگدانه ها پوست را به رنگ طلایی, قرمز یا شکلاتی تغییر می دهد، که به مقدار این رنگدانه در فرد بستگی دارد در نتیجه بدن یک " لرزش " قوی را دریافت می کند و پوست قرمز می شود.
در این مورد, یک زنجیره طولانی از واکنش ها رخ می دهد که قابل مشاهده نیستند. در نتیجه لکه های رنگی بر روی پوست ظاهر می شوند. فیبرها آسیب می بینند و پوست قرمز رنگ می شود (پرتوتابی باعث تسریع مرگ لایه سطحی پوست می شود) و چنانچه در این بخش می خوانید در نتیجه, کشش پوست کاهش می یابد، که باعث خشک شدن و پیری زودرس آن می شود.
نکات مهم و باید و نبایدهای برنزه کردن در هنگام بارداری
در دوران بارداری تغییرات هورمونی مختلفی در بدن یک زن وجود دارد. به ویژه هورمون خاصی که رنگدانه ها را تحت تاثیر قرار می دهند, فعال می شوند. در نتیجه, " لکه های بارداری " پدیدار می شوند.
با توجه به عمل اشعه ماورا بنفش, این نقاط به دلیل توانایی در افزایش تولید هورمون های غده های آدرنالی, غده تیروئید, هورمون های مردانه در بدن یک زن و در نتیجه ایجاد خطر قطع و سایر عوارض بارداری, بزرگ تر می شوند از طرف دیگر, نور خورشید به تولید ویتامین D در بدن کمک می کند و روی این عناصر تاثیر می گذارد:کلسیم, منیزیم و فسفر و آنها را تنظیم می کند و این عناصر مانع گسترش پوکی استخوان در آینده مادر و نوزاد می شود.
ویژگی های مفید برنزه کردن البته فقط با اجازه پزشک و متخصص شما در دوران بارداری
تحت تاثیر اشعه ماوراء بنفش، ویتامین D که برای ارگانیسم لازم است، شکل می گیرد. رشد مو را افزایش می دهد, ساختار استخوان ها و ناخن ها را بهبود می بخشد, به این دلیل که کلسیم و فسفر بدون این ویتامین در بدن به طور ضعیفی جذب می شوند.
پرتوهای خورشید هم چنین به فرایندهای خونسازی و تجدید پوست کمک می کنند. در این حالت, ملانین که در پوست برنزه شده تولید می شود, مانع نفوذ پرتوهای مادون قرمز مضر می شود. با توجه به این واقعیت که در تابستان تقریباً غیرممکن است که کاملاً از مواجهه با خورشید اجتناب کنیم, برنزه کردن یک روش خاص برای محافظت از پوست می شود.
همچنین اطلاعاتی وجود دارند که اشعه های خورشید به رهایی از برخی بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و آکنه کمک می کنند.
فواید جالب برنزه کردن در بارداری
زمینه هورمونی زنان باردار در طی این ماه ها دچار تغییراتی می شود که اغلب منجر به ایجاد آکنه می شود در عین حال, درمان با داروهای قوی در این زمان ممنوع است بنابراین اشعه خورشید یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری و کاهش تعداد جوش ها بر روی بدن است.
در دوران بارداری بسیاری از زنان از انقباض وریدی رنج می برند حمام های خورشیدی خاصیت ضروری برای تقویت شبکه عروقی در مراحل اولیه بیماری دارند. برنزه کردن در دوران بارداری مفید است، زیرا ایمنی را بهبود می بخشد و این امر منجر به کاهش شدید بیماری های تنفسی می شود که در دوران بارداری بسیار مهم است.
استفاده از کرم های تایید شده و بهداشتی برای برنزه شده در دوران بارداری
براساس نظرات کارشناسان مواد تشکیل دهنده محصولات و کرمهای برنزه کننده بی ضرر هستند و میتوان از آنها در طول بارداری استفاده کرد.
این محصولات در واقع رنگ هایی هستند که روی سطح پوست باقی می مانند و نمی توانند به جنین در حال رشد آسیب بزنند برای همین همانطور که در این بخش خواهید خواند می توان گفت در صورتی که پزشک شما اجازه برنزه کردن پوست در دوران بارداری را داد بهتر است از کرم ها استفاده کنید تا روش های دیگر.
قوانین برنزه کردن در طول دوران بارداری
به تدریج شروع به برنزه شدن بکنید. در ابتدا، بیش از نیم ساعت در زیر آفتاب نمانید.
برای زنان باردار، تا ساعت ۱۰ صبح و بعد از ساعت ۵ بعد از ظهر زمان های مطلوبی است.
بالاترین UV در کرم های ضد آفتاب را انتخاب کنید.
۲۰ دقیقه قبل از بیرون رفتن، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و آن را بعد از خشک شدن تجدید کنید.
برای اجتناب از کمبود آب، مقدار زیادی مایعات بنوشید.
همه چیز درباره برنزه کردن در بارداری
از چشم های خود با عینک آفتابی و سرتان با پاناما یا کلاه لبه پهن محافظت کنید.
اگر دما از + ۳۰ درجه سانتیگراد تجاوز کرد، بهتر است که حمام آفتاب را فراموش کنید، چون این می تواند تاثیر منفی بر دوره بارداری و وضعیت جنین داشته باشد.
نور خورشید مستقیم در طول دوران بارداری ممنوع است، چون می تواند منجر به سوختگی پوست و یا گرمازدگی شود.
قبل از رفتن به ساحل زیاد غذا نخورید، اما گرسنه هم نباشید. احساس خستگی و یا گرسنگی می تواند منجر به حالت غش شود که به طور معکوس بر کودک تاثیر خواهد گذاشت.
بهتر است روی شن های ساحل نخوابید. زیرا این شن ها بیش از حد گرم می شوند و می توانند باعث ایجاد مشکلات ناشی از بارداری شود.
برنزه کردن در بارداری و نکات مهم آن
لباس های گشاد از پارچه های سبک طبیعی که هوا را به خوبی عبور می دهند، انتخاب کنید.
یک کلاه لبه پهن و عینک آفتابی هم بسیار مفید هستند و البته فراموش نکنید که از کرم ضد آفتاب خوبی استفاده کنید.
* اگر احساس سرگیجه و تهوع داشتید به هیچ عنوان آفتاب نگیرید*
عوارض برنزه کردن در طول دوران بارداری
همانطور که می دانید، در دوران بارداری تغییرات هورمونی مختلفی در بدن یک زن وجود دارد. به طور خاص، هورمون ویژه ای که بر رنگ دانه ها تاثیر می گذارد فعال می شود در نتیجه، در برابر افزایش سطح استروژن، زنان باردار (با استعداد ژنتیکی خاص) ممکن است لکه هایی در پوستشان ایجاد شود. تعداد و اندازه آن ها به عنوان یک قاعده، مستقیماً به زمان سپری شده در زیر نور خورشید بستگی دارد.
آسیب پذیرترین اندام ها عبارتند از:صورت، گردن، گوش ها.
رنگدانه ها به آرامی و بدون علایم التهاب رشد می کنند و می تواند روشن و تیره باشند ، بعد از زایمان لکه های کم رنگ در چند ماه از بین می روند.
برای جلوگیری از چنین لکه هایی روی پوست، لازم است که تاثیر نور مستقیم خورشید را به حداقل برسانید. و علاوه بر این، پوشیدن لباس های محافظ و استفاده از کرم های محافظ، به ویژه در فصل بهار و تابستان در هر شرایط آب و هوایی، مطلوب است.
آیا یک زن می تواند در حالی که باردار است، به سولاریوم برود؟
سوال دیگری که زنان باردار در مورد آن نگران هستند این است:" آیا می توانم در دوران بارداری در سولاریوم برنزه کنم؟ لازم به ذکر است که تاثیر نورهای مصنوعی در دوران بارداری توسط متخصصان مورد مطالعه قرار نگرفته است. هنوز بسیاری از پزشکان به زنان باردار توصیه می کنند که جدا از سولاریوم دوری کنند.
مطالعات نشان می دهند که سولاریوم به میزان قابل توجهی، خطر سرطان پوست را افزایش می دهد و گرمای شدید آن منجر به بروز مشکلات ستون فقرات در جنین می شود ؛ علاوه بر این، لکه ها و همچنین سوختگی در زنان باردار بیشتر می شود. قبل از رفتن به سولاریوم، زن باردار باید با متخصص زنان مشورت کند. اغلب پزشکان و دانشمندان بر این باورند که نور مصنوعی بیش از مزایا، به بدن آسیب می رساند.
منبع: نمناک

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.