در این ویدئو به این سوال پاسخ داده میشود که کیست شبکه کوروئید در سونوگرافی آنومالی چیست ؟
سوال: کیست شبکه کوروئید در سونوگرافی آنومالی چیست ؟
پاسخ: کیست کوروئید پلکسوس در جنین که به صورت کیستی در مغز جنین توصیف می شود یکی از یافته های سونوگرافی سلامت سه ماهه دوم بارداری است. این کیست که در ناحیه ای از بطن های مغزی به نام کوروئید پلکسوس دیده می شود پاتولوژیک نیست و وجود آن به تنهایی اختلالی در عملکرد مغزی جنین ایجاد نمی کند.
علت های کیست کوروئید پلکسوس
به دلایل ناشناخته هنگامی که مایعات در لایههای سلولهای شبکه کوروئید تجمع پیدا میکنند، کیست شبکه کوروئیدی تشکیل میشود. ممکن است یک یا چند عدد کیست تشکیل شود. تشکیل این نوع کیست را میتوان به تاولی که در زیر پوست ایجاد میشود تشبیه کرد. شبکه کوروئید در حدود هفته ششم بارداری شروع به رشد میکند. در حدود هفته ۲۵ بارداری، یک کیست پلکسوس کوروئید در سونوگرافی قابل مشاهده است.
برای درمان کیست شبکه کوروئید چه کاری میتوان انجام داد؟
اگر شما اطمینان داشته باشید که جنین تان به احتمال زیاد کروموزومهای عادی دارد، نیازی به انجام هیچ کاری نیست. اگر هنوز آزمایش آلفا فتوپروتئین را انجام ندادهاید، این تست میتواند برای ارزیابی بیشتر احتمال تریزومی ۱۸ انجام شود. در صورتی که هنوز برای یافتن سایر علائم تریزومی ۱۸ سونوگرافی انجام نشده باشد، باید سونوگرافی سطح ۲ یا یک اسکن هدفمند انجام شود. اگر شما به اطمینان بیشتری نیاز دارید ، باید آزمایش آمنیوسنتز را انجام دهید، با این آگاهی که بعید است منجر به عارضه شود. تصمیم شما به اطلاعات حاصل از آمنیوسنتز بستگی دارد، به احساس شما نسبت به سقط کردن جنین، نسبت به یک نوزاد بیمار و یا اضطرابی که تا هنگام به دنیا آمدن نوزاد باید احساس کنید. اگر میخواهید آمینوسنتز را ادامه دهید، میتوانید اطمینان داشته باشید که عوارض ناشی از این روند بسیار نادر است.
عوارض کیست مغزی جنین چیست؟
به طور کلی این کیست در ناحیهای رشد میکند که فعالیت استدلالی، تفکر یا استنباطی ندارد. بنابراین در رشد شناختی یا رفتاری کودک هیچ اختلالی ایجاد نمیشود و نتیجه آن اختلالات اوتیسم و… نیست. از طرف دیگر این کیستها در جسم جنین نیز مشکل ساز نخواهند بود و باعث معلولیت نمیشوند. البته حدود یک سوم از جنینهای مبتلا به تریزومی ۱۸ به کیست مغزی نیز مبتلا هستند. بنابراین بیماری و اختلالات آنها به دلیل تریزومی ۱۸ ایجاد میشود و ارتباطی به کیست مغزی جنین ندارد. نوزادان مبتلا به تریزومی ۱۸ معمولا پیش از تولد از بین میروند یا کمتر از یک سال زنده میمانند. در تریزومی ۱۸ نوزاد یک کروموزوم ۱۸ اضافی دارد. بنابراین والدین تنها زمانی باید نگران سلامتی فرزندشان باشند که کیست کورویید پلکسوس با عارضه تریزومی ۱۸ همراه باشد. در این صورت جنین معمولا بهبود پیدا نمیکند.