شیردهی بعد از سرطان سینه
![شیردهی بعد از سرطان سینه](https://cdn.niniban.com/thumbnail/NUHdAP5pCQag/6giI6zEIlYcJoMbzEw3FyPMrdffZBycL18ASLRHv0Sn7pyTvSGD9tMGQgVKsyVAQFPdGJL9dWY0,/%DA%A9%D8%AF%D8%A7%D9%85+%D9%85%DA%A9%D9%85%D9%84+%D9%87%D8%A7%DB%8C+%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86+%D8%B4%DB%8C%D8%B1%D8%AF%D9%87%DB%8C%D8%8C+%D8%B4%DB%8C%D8%B1+%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1+%D8%B1%D8%A7+%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4+%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AF%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%9F.jpg)
سرطان سینه سالانه بیش از ۱۱۰۰۰ زن زیر ۴۰ سال را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می دهد که آن را به شایع ترین بدخیمی در بین زنان در سنین باروری تبدیل می کند. برای مادرانی که نوزاد خود را به زودی به دنیا می آورند و از سرطان جان سالم به در برده اند، احساس نگرانی در مورد شیردهی و سلامتی خود و کودکشان بسیار زیاد است.
سرطان سینه سالانه بیش از ۱۱۰۰۰ زن زیر ۴۰ سال را در ایالات متحده تحت تاثیر قرار می دهد که آن را به شایع ترین بدخیمی در بین زنان در سنین باروری تبدیل می کند. برای مادرانی که نوزاد خود را به زودی به دنیا می آورند و از سرطان جان سالم به در برده اند، احساس نگرانی در مورد شیردهی و سلامتی خود و کودکشان بسیار زیاد است.
با این حال، ملاحظات مهم و چالشهای بالقوه مرتبط با شیردهی بعد از سرطان پستان وجود دارد که والدین باید از آنها آگاه باشند تا برای دوره پس از زایمان و بعد از آن به بهترین شکل آماده شوند.
چالش های شیردهی پس از سرطان پستان
جنل فری، دکتر ، متخصص نوزادان و مدیر تغذیه، تغذیه و رشد نوزادان در Pediatrix Neonatology فلوریدا، میگوید موانع زیادی برای امید به شیردهی پس از سرطان وجود دارد.
چالشهای شروع شیردهی [پس از سرطان] میتواند شامل مشاوره پزشکی در برابر شیردهی، عدم مشاوره مادر یا حمایت پزشکی، فرض غیرممکن بودن شیردهی و عدم اطمینان [والدین] باشد. چالشهای تداوم شیردهی شامل عدم حمایت از شیردهی، تامین ناکافی شیر، و احتمال درد و ناراحتی بیشتر در نوک پستان در پستان درماننشده است.
موانع خاصی که ممکن است والدین شیرده با آن روبرو شوند به نحوه درمان سرطان آنها بستگی دارد.
دکتر فری توضیح میدهد: «پس از پرتو درمانی، شیردهی در حدود ۵۰ درصدبرای پستان آسیبدیده امکانپذیر است، البته با کاهش قابل توجهی در مقدار،»، و خاطرنشان کرد: «پرتودرمانی همچنین ممکن است خطر ابتلا به ورم پستان را افزایش دهد .»
بیمارانی که تحت عمل جراحی به عنوان بخشی از درمان خود قرار گرفتند، بسته به اینکه سرطان متاستاز داده یا نه و محل آن، ممکن است طیف وسیعی از موفقیت های شیردهی را تجربه کنند.
یک نقطه رایج برای سرطان سینه پشت نوک پستان است. پلوسو توضیح می دهد که اگر مجاری درست پشت نوک پستان بریده شوند، آسیب زیادی به جریان شیر وارد می شود. اگر سرطان خارج از ناحیه نوک سینه باشد، اعصاب قطع شده مسئول خروج شیر از پستان میتواند توانایی سینهها را برای خارج کردن شیر به خطر بیندازد.
خبر خوب؟ دو سینه وجود دارد، به این معنی که اگر سرطان به یک پستان محدود شده باشد، همچنان می توانید از سمت دیگر شیر دهید.
اشلی جورجالوپولوس، مشاور شیردهی که در ناکسویل، تنسی تمرین میکند، میگوید: «تا زمانی که بافت پستان سالم و دستنخورده است، این ظرفیت را دارد که شیر مادر را بهصورت مورد نیاز تأمین کند. حتی در صورت وجود یک سینه، ممکن است پس از شیردهی بسیار کج به نظر برسد.
اگرچه ممکن است ناراحت کننده باشد، اما تغذیه از یک طرف هنوز قابل کنترل است. پلوسو این را با نحوه پرستاری والدین از مجموعه ای از دوقلوها مقایسه می کند. «اگر به این فکر میکنید که دوقلوها میتوانند با موفقیت شیر بدهند، فقط میتواند از یک سینه شیر بخورد، همان مقدار کار را روی آن تک سینه انجام میدهد که والدین شیرده دوقلوها. تولید دو برابر شیر و زایمان دو برابر در پستان سالم قابل انجام است و هیچ خطری برای والدین شیرده یا نوزاد ندارد. دکتر فری میگوید حتی گزارشهایی مبنی بر تغذیه نوزادان دوقلو از یک سینه توسط والدین گزارش شده است.
تا زمانی که بافت سینه به اندازه کافی برای حفظ ظرفیت شیر مادر وجود داشته باشد، همین قانون می تواند در مورد والدینی که ماستکتومی کرده اند نیز اعمال شود. در واقع، جورجالوپولوس میگوید حتی شیردهی انحصاری با شیر مادر در برخی موارد امکانپذیر است، زیرا بدن، چه از یک یا دو سینه، به گونهای طراحی شده است که از طریق تحریک کافی و حذف شیر، نیاز نوزاد به شیر مادر بیشتر را برآورده کند. متأسفانه، شیردهی معمولاً پس از ماستکتومی مضاعف ناموفق است، زیرا هدف این است که تا حد ممکن بافت پستان برداشته شود و بافت شیرساز کمی پس از جراحی پستان باقی بماند.
پلوسو میگوید: یکی دیگر از مشکلاتی که بازماندگان سرطان سینه با آن مواجه هستند، ایجاد یک ارتباط ذهن و بدن جدید است که سینهها را بهعنوان بخش حیات بخش [بدن] در مقابل چیزی که سعی در کشتن شما دارد، میبیند. برای کمک به این ارتباط، او به همه والدین شیرده توصیه میکند که مهارت مهم بیان دستی را بیاموزند، روشی که شامل برداشتن آرام شیر از سینهها با دست است. این تمرین معمولی لمس کردن می تواند به والدین کمک کند تا در طول زمان دوباره یاد بگیرند و از بدن خود قدردانی کنند.
او همچنین توضیح میدهد: «به عنوان یک بازمانده، دشوار است که تودههای طبیعی یک سینه سالم شیرده را احساس کنید و به تومورها فکر نکنید. تغییر دیدگاه خود در این مورد زمان بر است، اما ارزش آن را دارد. پیدا کردن یک IBCLC دلسوز و آگاه (مشاور بین المللی شیردهی گواهی شده) می تواند قطعه مهمی برای بازنگری روایت شما باشد.
جورجالوپولوس میگوید حمایت عاطفی ضروری است، «چون والدین ممکن است محرکها، آسیبها و شیوههای زندگی متفاوتی داشته باشند که نیاز به ملاقاتهای بعدی زیادی دارد و [این عوامل] ممکن است قصد شیردهی را پیچیدهتر کنند.»
یک مکان عالی برای جستجوی منابع برای حمایت از طریق تیم ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی شما، از جمله انکولوژیست، متخصص زنان و زایمان، یا مشاور شیردهی شما است. بر اساس شرایط فعلی و اهداف شخصی خود برای سفر شیردهی خود توصیه هایی بخواهید.
خطرات بالقوه برای والدین شیرده یا نوزاد
یک سوال رایج برای والدین شیرده با سابقه سرطان، به خصوص اگر درمان اخیراً انجام شده باشد، این است که چه مدت باید منتظر بمانند تا شیردهی ایمن در نظر گرفته شود.
جورجالوپولوس اطمینان میدهد: «سرطان نمیتواند از شیر مادر بهگونهای عبور کند که نوزاد را به سرطان سینه مبتلا کند.
با این حال، توجه به این نکته مهم است که کارشناسان مراقبت های بهداشتی به افرادی که تحت درمان سرطان سینه قرار گرفته اند، توصیه می کنند قبل از اقدام به بارداری صبر کنند.
دکتر فری توضیح میدهد: «توصیهها برای انتظار [برای باردار شدن] پس از درمان بیشتر حول محور خطرات حاملگی زودهنگام است تا به طور خاص شیردهی». متخصصان به طور کلی توصیه می کنند که بازماندگان سرطان سینه بین یک تا سه سال پس از درمان صبر کنند تا باردار شوند. هنگامی که پزشک فرد تشخیص داد که بارداری بی خطر و امکان پذیر است، شیردهی باید در زمان زایمان توصیه شود.
خارج از این محدودیتهای زمانی برای تامین شیر سالم مادر، هیچ خطر شناخته شدهای برای شیردهی پس از سرطان سینه وجود ندارد. جورجالوپولوس ادعا می کند که در واقع برعکس این موضوع صادق است.
هورمونهای درگیر با شیردهی سطح استروژن را نیز کنترل میکنند، بنابراین در مورد سلولهای سرطانی که مستقیماً با سطح استروژن خون مرتبط هستند، شیردهی به طور فعال خطر ابتلا به این نوع سرطانها را کاهش میدهد. علاوه بر این، او میگوید شواهدی وجود دارد که نشان میدهد «والدینی که به دنیا میآیند که هفت سال یا بیشتر از شیردهی یا شیردهی در زندگی خود انباشته شدهاند، [حتی خطر کمتری] برای ابتلا به سرطان سینه قبل یا بعد از یائسگی دارند».
تغذیه با شیر مادر فواید بسیاری برای سلامتی دارد و به کاهش خطر ابتلا به برخی بیماریها معروف است، و همین امر را میتوان برای والدینی که سابقه قبلی سرطان سینه دارند نیز گفت، اگرچه باید به چند نکته توجه داشت.
پس از ابتلا به سرطان، کاهش خطر عود نیز امکان پذیر است. با این حال، بسیاری از افراد در سنین باروری به دلیل یک جهش ژنی، به سرطان سینه مبتلا میشوند ، اگرچه احتمالاً جهشهای بیشتری وجود دارد که بر عوامل خطر سرطان سینه تأثیر میگذارد. اگر به دلیل یک جهش در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستید، این خطر حتی در صورت شیردهی نیز بالا باقی می ماند، اگرچه احتمالاً کمتر از شیر ندادن است.
او میگوید تحقیقات سرطان سینه نشان می دهد خطری برای مادران شیرده وجود ندارد و به بیماران فعلی توصیه میکند که یک متخصص پستان را بیابند که در ماموگرافی و MRI برای والدین شیرده به خوبی مسلط باشد تا نتایج را به بهترین شکل تفسیر کند و درعینحال درک کند که شیردهی چگونه میتواند بر تغییرات پستان و تصاویر تأثیر بگذارد.
دکتر فری می گوید، نمی توان انکار کرد که شیردهی بعد از سرطان سینه با چالش هایی همراه است، اما نکته مهم این است که باید تشویق شود.
این ممکن است به پشتیبانی چند سطحی و مشاوره تخصصی نیاز داشته باشد. مادران شیرده باید در مورد مزایای شیردهی و انواع منابع در دسترس آنها مشاوره دریافت کنند. علاوه بر این، حمایت اولیه مهم است و باید شامل تغذیه مکرر و استفاده از یک پمپ الکتریکی دوتایی درجه بیمارستانی به عنوان استراتژی برای شروع شیردهی باشد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼