۲۲۹۲۳۲
۲۸۵۳
۲۸۵۳

دندانپزشکی تحت بیهوشی کودکان، چه زمانی نیاز است؟

در این ویدئو به این سوال پاسخ داده می‌شود که چه زمانی نیاز به دندانپزشکی تحت بیهوشی است؟

سوال : چه زمانی نیاز به دندانپزشکی تحت بیهوشی است؟

پاسخ : بچه‌های کوچک یا کودکان نوپا اغلب به دلیل مشکلات خاصی ممکن است از دندانپزشک ترس داشته باشند و قادر به همکاری با دندانپزشک نباشند.
سن کم، ناتوانی‌های جسمی و ذهنی و یا اضطراب‌های شدید و کنترل نشده ناشی از صداهایی که از تجهیزات دندانپزشکی می‌شنوند و یا فشاری که بر اثر کار دندانپزشک احساس می‌کنند، می‌تواند آن‌ها را عصبی و نگران کند، حتی اگر واقعاً احساس دردی نکنند.

برای آگاهی بیشتر از دندانپزشکی تحت بیهوشی به سراغ دکتر شهرام رهبری، متخصص دندانپزشک کودکان رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر شهرام رهبری یا دریافت نوبت از مطب دکتر شهرام رهبری کلیک کنید.

دندانپزشکی تحت بیهوشی کودکان، چه زمانی نیاز است؟

کودکی که دندان‌های پوسیده و عفونی زیادی دارد، باید حتماً هر چه زودتر این عفونت‌ها از داخل دهان خارج شوند. چراکه این عفونت‌ها می‌توانند به جوانه دندان‌های دائمی که زیر دندان‌های شیری قرار دارند آسیب برسانند یا از طریق وارد شدن عفونت از رگ‌های خونی انتهای ریشه‌ها به داخل بدن کودک به اندام‌های مختلف بدن ازجمله مغز، کبد و کلیه آسیب برسانند.

حال اگر در کودکان کم سن و سال بخواهیم با کنترل فیزیکی، درمان‌های دندانپزشکی زیادی برای چندین دندان وی انجام دهیم، مسلم است که کودک دچار مشکلات روحی روانی می‌شود و ترس از دندانپزشکی در وی برای همیشه باقی می‌ماند.

درنتیجه نخواهیم توانست به حفظ سلامت روان در حال تکامل و ایجاد خاطره مثبت دندانپزشکی که یکی از اهداف مهم در دندانپزشکی کودکان است برسیم.

توجه داشته باشید که در صورت ایجاد خاطره ناخوشایند دندانپزشکی در کودکی ممکن است کل آینده دندانپزشکی فرد تحت تأثیر قرار گیرد. لذا برای این کودکان درمان دندانپزشکی تحت شرایط بیهوشی و یا آرام‌بخشی توصیه می‌گردد.

آیا واقعاً درمان دندانپزشکی ارزش استفاده از این روشها را دارد؟

از آنجایی‌که دندان‌های شیری نقش بسیار مهمی در تغذیه و رشد کودک دارند و از دست رفتن آن‌ها می‌تواند باعث ایجاد مشکلات زیادی در رویش دندان‌های دائمی گردد، در صورت درمان به موقع، اثرات بسیار مشخص و فراوانی در سلامت کودک مشاهده می‌گردد.

از طرفی در صورت درمان نشدن و تعویق انداختن درمان تا سنین بالاتر ممکن است کودک دچار آبسه‌های حاد دندانی گردد که می‌تواند به فضاهای بیرونی صورت منتشر گردیده و برای کودک خطرناک باشد و وی را راهی بیمارستان نماید.

بنابراین اگر کودک به هر دلیلی همکاری کافی در مطب دندانپزشکی ندارد با درمان اصولی دندان‌ها تحت شرایط بیهوشی یا آرام‌بخشی می‌توان از مشکلات بسیاری که می‌تواند برای کودک دردسرساز باشد جلوگیری کرد.

دندانپزشکی تحت بیهوشی کودکان، چه زمانی نیاز است؟

خلاصه‌ای از انواع آرامبخشی و بیهوشی در دندانپزشکی کودکان

اطلاعات زیر نمای کلی از انواع مختلف روشهای آرام‌بخشی و بیهوشی در دندانپزشکی اطفال و کودکان را ارائه می‌دهد. مهم است که والدین تمام گزینه‌های خود را بدانند. با دندانپزشک کودک در مورد نوع درمان آرامبخشی یا بیهوشی که وی برای کودکتان پیشنهاد می‌دهد صحبت کنید.

  • گاز خنده: یا اکسید نیتروژن یک آرام‌بخش ملایم و کم‌خطر است. معمولاً در این نوع آرامبخشی کودکان گاز خنده را با کمی اکسیژن تنفس می‌کنند. آن‌ها معمولاً به خواب نمی‌روند، اما اکثر آرام‌تر می‌شوند. اکثر کودکان در این مدت کمی سرخوش و سرحال هستند، اما بعضی کودکان این احساس را دوست ندارند.
  • آرام بخشی ملایم: این دارو (یا ترکیبی از داروها) معمولاً در کودکان بزرگ‌تر و بزرگسالان استفاده می‌شود. کودک شما در فرایند درمان بیدار و آرام خواهد بود و اغلب اوقات قادر است آنچه دندانپزشک یا جراح از او می‌خواهد انجام دهد. پس از درمان، کودک حتی ممکن است فرایند درمان دندانپزشکی را به یاد نیاورد.
  • آرام‌بخشی متوسط: تحت آرام‌بخشی متوسط کودکان آرام هستند، اما معمولاً قادر به انجام آنچه دندانپزشک و یا جراح به آن‌ها می‌گویند نمی‌باشند. آن‌ها خودشان بدون کمک نفس می‌کشند و معمولاً به راحتی از خواب بیدار می‌شوند. اکثر کودکان بعد از درمان هیچ‌چیز در مورد درمان به یاد نمی‌آورند. دندانپزشکان و جراحان فک و صورت می‌توانند با احتیاط این داروها را در حالی که کار دندانپزشکی را انجام می‌دهند مورد استفاده قرار دهند.
  • آرام‌بخشی عمیق: شامل داروهای آرامبخشی وریدی است. در این روش آرامبخشی فرزند شما ممکن است کمی حرکت کند و گاهی اوقات صدایی ایجاد کند ولی ممکن است او نتواند به‌تنهایی نفس بکشد. این درمان در بیمارستان انجام می‌شود و همیشه باید حداقل یک متخصص بی‌هوشی واجد شرایط حضور داشته باشد که بتواند میزان ضربان قلب، ریتم قلب، فشارخون و تنفس را در طول مراحل و تا زمانی که بیدار می‌شود، کنترل کند. این متخصص همچنین می‌تواند تعیین کند که آیا فرزندتان آماده رفتن به خانه است یا خیر.
  • بیهوشی عمومی: تحت بیهوشی عمومی که در یک بیمارستان مجهز انجام می‌شود کودک شما به طور کامل به خواب می‌رود و درد را حس نخواهد کرد. درحالی‌که دندانپزشک یا جراح فک و صورت کار خود را انجام می‌دهند، متخصصان بیهوشی داروها را اداره می‌کنند و علائم کودک شما را کنترل می‌کنند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.