۲۴۱۱۳۲
۵۶۹
۵۶۹

با این ۱۰ راهکار هوش هیجانی تان را بالا ببرید

هوش عاطفی یا ای کیو (EQ) همچنان به عنوان یک مهارت محبوب در دنیای حرفه‌ای ادامه می‌دهد. بسیاری ممکن است تعجب کنند اما هوش هیجانی یک روند نیست. شرکت‌های بزرگ شواهد آماری را جمع‌آوری کرده‌اند که نشان می‌دهد کارمندان دارای هوش هیجانی (عاطفی) بدون شک روی نتیجه کار تاثیر می‌گذارند.

با این 10 راهکار هوش هیجانی تان را بالا ببرید

هوش عاطفی یا ای کیو (EQ) همچنان به عنوان یک مهارت محبوب در دنیای حرفه‌ای ادامه می‌دهد. بسیاری ممکن است تعجب کنند اما هوش هیجانی یک روند نیست. شرکت‌های بزرگ شواهد آماری را جمع‌آوری کرده‌اند که نشان می‌دهد کارمندان دارای هوش هیجانی (عاطفی) بدون شک روی نتیجه کار تاثیر می‌گذارند. 

در واقع، شرکت‌هایی با کارکنانی که سطح هوش هیجانی (EQ) بالایی دارند، شاهد افزایش عمده در فروش و بهره‌وری کل هستند و به طور کلی در یک محل کار رقابتی، توسعه مهارت‌های EQ برای موفقیت حرفه‌ای حیاتی است. در این مطلب به ۱۰ راه برای افزایش EQ اشاره می‌کنیم. 

۱.از شیوه ارتباط قاطعانه استفاده کنید: 

ارتباط قاطعانه بدون اینکه بیش از حد تهاجمی یا بیش از حد منفعل به نظر برسد، راه زیادی را به سمت کسب احترام می برد. افراد دارای هوش عاطفی می‌دانند که چگونه نظرات و نیازهای خود را به طور مستقیم بیان و در عین حال به دیگران احترام بگذارند.

۲.به جای واکنش، پاسخ دهید: 

در موارد درگیری، طغیان عاطفه و خشم اتفاق می‌افتد. فرد دارای هوش عاطفی (هیجانی) می‌داند که چگونه در موقعیت‌های استرس زا آرام بماند. آنها تصمیمات آنی نمی‌گیرند که منجر به مشکلات بزرگتر شود. آن‌ها می‌دانند که در مواقع درگیری، هدف یک راه‌حل است، و آگاهانه تصمیم می‌گیرند تا اطمینان حاصل کنند که اعمال و گفتارشان با آن همخوانی دارد. 

۳. از مهارت‌های گوش دادن فعال استفاده کنید: 

در مکالمات، افراد دارای هوش عاطفی (هیجانی) به جای اینکه منتظر نوبت صحبت خود باشند تا زودتر صحبت کنند، به سخنان طرف مقابل خود گوش می‌دهند. 


بیشتر بخوانید: ۱۲ نشانه که نشان می دهد شما یک نابغه واقعی هستید! 


با این 10 راهکار هوش هیجانی تان را بالا ببرید

آن‌ها قبل از پاسخ دادن مطمئن می‌شوند که آنچه گفته می‌شود را می‌فهمند. آن‌ها همچنین به جزئیات غیرکلامی یک مکالمه توجه می‌کنند. این از سوء تفاهم جلوگیری می‌کند و به شنونده اجازه می‌دهد به درستی پاسخ دهد و به شخصی که با او صحبت می‌کند احترام می‌گذارد.

۴. با انگیزه باشید:

 افراد باهوش عاطفی خودانگیخته هستند و نگرش آن‌ها به دیگران انگیزه می‌دهد. آن‌ها اهدافی را برای خود تعیین می کنند و در برابر چالش ها مقاوم هستند.

۵. روش‌های حفظ نگرش مثبت را تمرین کنید: 

قدرت نگرش خود را دست کم نگیرید. افراد باهوش عاطفی نسبت به خلق و خوی اطرافیان خود آگاهی دارند و بر این اساس از نگرش خود مراقبت می‌کنند. آن‌ها می دانند که برای داشتن یک روز خوب و چشم انداز خوش بینانه باید چه کاری انجام دهند. این می‌تواند شامل صرف صبحانه یا ناهار عالی، دعا و عبادت یا مدیتیشن در طول روز یا قرار دادن جملات مثبت پشت میز یا در رایانه باشد.

۶.خودآگاهی را تمرین کنید:

 افراد باهوش عاطفی خودآگاه و شهودی (دارای بینش درونی هستند ناخودآگاه را می‌شناسند) هستند. آن‌ها از احساسات خود و نحوه تأثیرگذاری بر اطرافیان خود آگاه هستند. آن‌ها همچنین احساسات و زبان بدن دیگران را درک می‌کنند و از آن اطلاعات برای تقویت مهارت‌های ارتباطی خود استفاده می کنند.

۷. نقد را به درستی انجام دهید: 

بخش مهمی از افزایش هوش هیجانی شما در این است که بتوانید انتقاد کنید. افراد با EQ بالا، به جای آزرده شدن یا حالت تدافعی به خود گرفتن، چند لحظه وقت می‌گذارند و به دلیل و منشا انتقاد پی می‌برند و به این می‌اندیشند که چگونه روی دیگران یا عملکرد خودشان تأثیر می‌گذارد و چگونه می‌توانند به طور سازنده مشکلات را حل کنند.

۸. با دیگران همدلی کنید:

 افراد باهوش عاطفی می‌دانند چگونه همدلی کنند. آن‌ها درک می‌کنند که همدلی یک ویژگی است که قدرت عاطفی را نشان می‌دهد، نه ضعف. همدلی به آن‌ها کمک می‌کند تا در سطح اولیه انسانی با دیگران ارتباط برقرار کنند. در را برای احترام متقابل و درک بین افراد با عقاید و موقعیت‌های متفاوت باز می‌کند.

۹. از مهارت های رهبری استفاده کنید:

 افراد باهوش عاطفی مهارت‌های رهبری عالی دارند. آن‌ها استانداردهای بالایی برای خود دارند و الگوی دیگران هستند تا از آن‌ها پیروی کنند. آن‌ها ابتکار عمل دارند و مهارت‌های تصمیم گیری و حل مسئله بسیار خوبی دارند. این قابلیت‌ها اجازه می‌دهد تا سطح بالاتر و سازنده تری از عملکرد در زندگی و محل کار داشته باشند. 

با این 10 راهکار هوش هیجانی تان را بالا ببرید

۱۰. صمیمی و اجتماعی باشید:

 افراد دارای هوش عاطفی قابل دسترس هستند. لبخند می‌زنند و حضور مثبتی از خود نشان می‌دهند. آن‌ها از مهارت‌های اجتماعی مناسب بر اساس رابطه خود با هر کسی که در اطراف هستند استفاده می‌کنند. آن‌ها مهارت‌های بین فردی بالایی دارند و می‌دانند چگونه به وضوح ارتباط برقرار کنند، چه ارتباط کلامی باشد و چه غیرکلامی.

منبع: برترین ها

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.