۲۴۲۳۸۱
۱۵۹۶
۱۵۹۶

چه کنم فرزندم حرفم را گوش کند؟

آشنا بودن والدین با دنیای فرزندان، ارتباط گیری درست و پایبندی به اصول اخلاق به والدین کمک می کند که حتی در جهانی که توسط رسانه ها تسخیر شده است نیز ارزش های خودشان را انتقال بدهند.

چه کنم فرزندم حرفم را گوش کند؟

سیده زینب رضوانی، کارشناس تربیتی عنوان کرد: برخی از اصول به صورت فطری بر روی انسان‌ها اثر گذار است به همین خاطر مسائلی که در جهان رسانه ای به القا می شود افراد را جذب می‌کند. 

به گزارش خبرگزاری حوزه این کارشناس تربیتی ادامه داد: جاذبه های موجود در فضاهای مجازی و جایگاهی که به طور مجازی به فرزندان داده می‌شود از جمله علل جذب فرزندان در فضای مجازی است.

رضوانی با بیان اینکه در جهان رسانه‌ای شده هم می‌توان ارزش ها را انتقال داد، تصریح کرد: اگر ما در واقعیت و در روابط خانوادگی مواردی مانند حریم‌ها، احترام‌ها، جایگاه‌ها، عقلانیت و استدلال، صحبت های منطقی و... را در تعامل با فرزندان مان داشته باشیم، می توانیم ارزش های اخلاقی و دینی را به به فرزندان مان منتقل کنیم. 

وی با بیان اینکه آشنایی والدین با فضای مجازی، چالش ها و آسیب های آن ضروری است؛ زیرا در این صورت می‌توانند جایگزین هایی برای آن داشته باشند، گفت: بسیاری از والدین می‌دانند که اوقات فراغت فرزندان شان با فضای مجازی سپری می‌شود اما اوقات فراغت جذاب تری برای فرزندان شان جایگزین نمی‌کنند و فرصتی را برای اینکه با فرزند شان باشند قرار نمی‌دهند.

استاد حوزه و دانشگاه افزود: در جامعه اسلامی برخی مسلمان هستند که هدف، برنامه ریزی و مدیریت زمان در زندگی ندارند و بدیهی است فردی که هدف و برنامه ریزی برای خودش ندارد نمی‌تواند ارزش ها را به فرزندانش منتقل کند.

وی اظهار کرد: بزرگان ما گاهی ساعت ها با فرزندانشان مباحثه می کردند و استدلال های علمی بیان می‌کردند تا عقلانیت آن‌ها رشد پیدا کند و تفکر نقاد شکل بگیرد؛ اما امروزه برخی فرصت یا حوصله‌ای برای این کار ندارند.   


بیشتر بخوانید: این تیپ والدین فرزندان ولخرج تربیت می کنند 


چه کنم فرزندم حرفم را گوش کند؟

رضوانی با تاکید بر اینکه آشنایی والدین با فضای مجازی و پیدا کردن جایگزین برای آن از اصول مهمی است والدین باید رعایت کنند، گفت: اگر اصول انسانی را در روابطمان با دیگران (همسر، فرزند و...) رعایت کنیم آن‌ها تعامل با مرا دوست خواهند داشت.

این کارشناس با اشاره به آیه «وَلَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ» بیان کرد: وقتی به انسان کرامت می‌دهیم، احترام می‌گذاریم، در جایگاه هایی از آنان نظر خواهی و مشورت می‌کنیم، به آن‌ها بها می‌دهیم و با برنامه‌ریزی به نیازهای آنان می‌رسیم آنان نیز وابسته و مرید ما می‌شوند و می‌توانیم روی آنان تأثیر بگذاریم.

رضوانی یادآور شد: آشنا بودن والدین با دنیای فرزندان، ارتباط گیری درست و پایبندی به اصول اخلاق به والدین کمک می کند که حتی در جهانی که توسط رسانه ها تسخیر شده است نیز ارزش های خودشان را انتقال بدهند.

وی تاکید کرد: البته این انتقال ارزش زمانی محقق می‌شود که والدین نیز انسان اخلاقی باشند و صرف گفتار نباشند چون در برخی از مواقع والدین رفتاری و عملیاتی اقدام نمی کنند. زمانی که فرزندان ببینند که والدین برنامه ریزی هایی برای خود دارند، طبق آن عمل می‌کنند، گام به گام جلو می‌روند و به اهداف خود نزدیک می‌شوند فرزندان نیز یاد می‌گیرند چگونه به اهداف خود برسند.

 

منبع: راهنماتو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.