دو بار پریود شدن در یک ماه طبیعی است؟

چرخه قاعدگی یک زن بالغ میتواند بین ۲۴ تا ۳۸ روز باشد، اما در دختران نوجوان ممکن است بیشتر طول بکشد. در بیشتر موارد، دو بار پریود شدن در یک ماه جدی نیست و جای نگرانی ندارد. با این حال، اگر به طور مرتب، هر ماه دو بار پریود میشوید، ممکن است یک بیماری زمینهای داشته باشید. روی این مقاله کلیک کنید تا با علت دو بار پریود شدن در ماه آشنا شوید.
به طور کلی مدت استاندارد قاعدگی بین ۴ تا ۵ روز و فاصله بین هر دوره پریود به طور متوسط ۲۸ روز است. با این حال یک حکم کلی نیست و ممکن است برای افراد بسیاری این مدت متفاوت باشد. این در حالی است که باید به نشانهها توجه شود و در صورت مشاهده هر گونه علامت غیر عادی و غیرطبیعی بهتر است جدی گرفته شود. یکی از مهمترین مواردی که باید جدی تلقی و برای پیگیری آن به پزشک مراجعه شود دو بار پریود شدن در ماه است. چنانچه فردی فاصله بین هر دوره پریودش کمتر از حد معمول است حتماً باید نزد متخصص برود.
بیشتر بخوانید: پریود زود به زود، در طول یک ماه
دو بار پریود شدن در یک ماه طبیعی است؟
شاید تعجب کنید، اما دو بار پریود شدن در یک ماه کاملاً طبیعی است. بگذارید برایتان توضیح دهیم. چرخه قاعدگی از اولین روز پریود فعلی شما شروع شده و در اولین روز پریود بعدی به پایان میرسد. یک سیکل قاعدگی طبیعی به طور متوسط ۲۸ روز طول میکشد. با این حال، چرخههای بلند ۳۵ روزه یا کوتاه ۲۱ روزه نیز طبیعی محسوب میشوند.
در نتیجه، اگر سیکل ۲۱ روزه داشته باشید، امکان دو بار پریود شدن در یک ماه وجود دارد. اکثر خانمها در یک سال حدود ۱۳ دوره قاعدگی را پشت سر میگذارند، یعنی حداقل یک ماه از سال را دو بار پریود میشوند. از طرفی، داشتن پریودهای نامنظم در دوران نوجوانی بسیار طبیعی است و جای نگرانی ندارد. با این حال، اگر این بی نظمیها با افزایش سن برطرف نشوند یا اگر فاصله قاعدگی شما کمتر از ۲۱ روز باشد، باید به یک متخصص زنان مراجعه کنید. چون در این صورت، سیکل شما از حالت طبیعی خارج شده و ممکن است یک بیماری زمینهای داشته باشید.
بیشتر بخوانید: علت پریود زود به زود، بعد از زایمان چیست؟
علت دوبار پریود شدن در یک ماه چیست؟
اگر زودتر از سیکل طبیعی خود خونریزی میکنید یا بین دورههای قاعدگی خود لکه بینی دارید، ممکن است فقط با یک بی نظمی ساده و طبیعی مواجه باشید، اما اگر این علائم بیش از یک بار اتفاق بیفتد، ممکن است یک علت جدی داشته باشد.
پریود خیلی زود ممکن است نشان دهنده عدم تعادل هورمونهای استروژن، پروژسترون یا تستوسترون باشد که همگی در تخمک گذاری نقش دارند. این عاملی است که میتواند باعث تخمک گذاری نامنظم شود. در این حالت، اساساً مشخص نیست که رحم شما چه زمانی و چه مقدار خونریزی میکند.
به عنوان مثال، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) میتواند باعث خونریزی نامنظم شود. PCOS یک اختلال هورمونی است که افراد در سنین باروری و همچنین افرادی که در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و سرطان آندومتر هستند را تحت تاثیر قرار میدهد.
بیشتر بخوانید: دلایل نامنظم شدن چرخه قاعدگی، ۱۲ دلیل
سایر علل دو بار پریود شدن در یک ماه عبارتند از:
- بارداری: اولین علت دو بار پریود شدن در ماه میتواند بارداری باشد. در واقع، برخی از زنان هنگام بارداری دچار خونریزی نامنظم میشوند. البته این کاملاً طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
- بلوغ: همانطور که گفتیم، دختران نوجوان ممکن است در سالهای اولیه قاعدگی خود دچار پریودهای نامنظم باشند. دلیلش این است که چرخههای قاعدگی به مرور زمان تنظیم میشوند و یک سیکل نرمال قاعدگی در نوجوانان ممکن است بین ۲۱ تا ۴۵ روز طول بکشد.
- دوران پیش از یائسگی: اگر حدوداً ۴۰ ساله یا بیشتر هستید، دو بار پریود شدن شما در طول یک ماه ممکن است نشانهی نزدیک شدن به یائسگی باشد. در واقع، داشتن پریودهای نامنظم در دوران گذار به یائسگی طبیعی است.
- عملکرد تیروئید: تیروئید، غدهای است که متابولیسم شما را تنظیم میکند و میتواند یکی از علل دو بار پریود شدن در ماه باشد. در واقع، کم کاری یا پر کاری غده تیروئید، هر دو میتوانند در بی نظمی سیکلهای قاعدگی شما مقصر باشند.
- سایر علل بالقوه: سایر مشکلات ساختاری مانند فیبروم رحم یا پولیپ نیز ممکن است باعث خونریزی اضافی شوند. علاوه بر این، خونریزی شدید ناشی از IUD یا قرصهای ضد بارداری هورمونی را نیز باید در نظر گرفت.
بیشتر بخوانید: بهترین قرص تنظیم قاعدگی برای خانم ها چیست؟
درمان دو بار پریود شدن در طول یک ماه به چه صورت است؟
حال که با علت دو بار پریود شدن در یک ماه آشنا شدهاید، وقت آن است که یک سری عادتهای سالم را در خود تقویت کنید تا جلوی بروز این اتفاق را بگیرید. برخی از عادات سالم که به تنظیم چرخه قاعدگی شما کمک میکنند، عبارتند از:
- میوه و سبزیجات زیاد بخورید: ویتامین C و آهن از دست رفته به دلیل خونریزی شدید را میتوان با خوردن سبزیجاتی که برگهای سبز دارند، مانند چغندر، کلم بروکلی و مقدار زیادی مرکبات بازیابی کرد.
- هیدراته بمانید: برای هیدراته نگه داشتن بدن خود آب فراوان بنوشید.
- یک تقویم پریود داشته باشید: یک دفترچه یادداشت داشته باشید که تاریخ دقیق دورههای خود را در آن یادداشت کنید. این به شما کمک میکند که هر گونه بی نظمی در الگوی قاعدگی خود را زودتر تشخیص دهید.
- ورزشهای ملایم اما منظم انجام دهید: هر روز، ورزشهای ملایم مانند حرکات کششی یا پیاده رویهای طولانی انجام دهید. یوگای ترمیمی نیز انتخاب خوبی است، زیرا به کاهش سندرم پیش از قاعدگی و تسکین گرفتگی و تنش عضلانی کمک میکند.
- از داروهای گیاهی استفاده کنید: عدم تعادل هورمونی را میتوان با مصرف مکملهای گیاهی مانند دانههای کنجد، زنجبیل و آلوئه ورا کاهش داد.
اگر بیش از سه ماه متوالی، هر ماه دو بار یا بیشتر پریود میشوید، ممکن است نیاز باشد که به تجویز پزشک دارو مصرف کنید. معمولاً در چنین مواردی از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: زمان مراجعه به پزشک برای قاعدگی نامنظم
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
دستگاه تناسلی برای این که بتواند هر ماه چرخه تولید مثل را با سلامت و نظم طی کند نیاز به هماهنگی و ایجاد نظم بین همه دستگاهها و ارگانهای بدن به ویژه هورمونها دارد. چنانچه فرد به دلایل مختلف از جمله کاهش یا افزایش شدید و ناگهانی وزن، تجربه اتفاقات هولناک و شوکهای عصبی یا اضطرابات سنگین تغییری در دوره ماهانه خود مشاهده کند میتواند با رفع عوامل بیرونی که گفته شد این چرخه را به نظم سابق خود باز گرداند اما اگر مواردی مانند تاخیرهای چند ماهه یا دو بار پریود شدن در یک ماه را بیش از یک بار تجربه کردین حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. چرا که در بسیاری از موارد اینها علائمی هستند از یک مشکل مهمتر که باید هر چه سریعتر کشف و درمان شوند تا فرد درگیر عوارض سنگین نشود.
بیشتر بخوانید: علت قطع شدن پریود چیست؟
پاسخ به سوالات رایج
چنانچه شما نیز چرخه کوتاه قاعدگی کوتاهی دارید و یا دوبار پریود را در یک ماه تجربه کردهاید ممکن است سوالاتی در ذهن داشته باشید که با دیگر کاربران مشترک باشد. پیشنهاد میشود این بخش را نیز در ادامه مطالعه کنید:
۱- آیا پریود شدن دوباره بعد از یک هفته طبیعی است؟
پریود شدن مجدد بعد از یک هفته طبیعی نیست و نشانه اختلالات هورمونی، عفونت، اختلال در عملکرد تخمدانها و ... است که حتماً باید زیر نظر پزشک با انجام آزمایشات و سونوگرافی لازم بررسی و علت یابی شود.
۲- وقتی دو بار در ماه پریود میشوید، چه زمانی دقیقاً تخمک گذاری میکنید؟
به طور معمول فاصله بین هر دوره ماهانه بین بیست و یک تا بیست و هشت روز است چنانچه شخصی فاصله بین هر دورهاش کوتاهتر از حد معمول باشد ممکن است زمان دقیق تخمک گذاری دقیقاً بعد از آخرین روز پریود آغاز شود.
بیشتر بخوانید: چرا در دوران شیردهی پریود نامنظم میشود؟
کلام آخر
علت دو بار پریود شدن در یک ماه متنوع است. به عنوان مثال، سیکلهای شما ممکن است با شروع یا نزدیک شدن به سالهای پایانی قاعدگی، نامنظم شوند. بارداری نیز عامل دیگری است که میتواند در پریود شما مشکل ایجاد کند. حتی عملکرد تیروئید و مشکلات ساختاری نیز میتوانند چرخه طبیعی شما را از حالت عادی خارج کنند. در نتیجه، اگر مرتباً بیش از یک بار در ماه پریود میشوید، با پزشک خود تماس بگیرید.
برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصص زنان، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.