۵۹۰۲۹
۱۲ نظر
۳۳۰۶۸۵
۱۲ نظر
۳۳۰۶۸۵

رابطه جنسی در پریودی

در این مقاله درباره رابطه جنسی در پریودی بدون آسیب به زن و مرد، علل منع و احتمال بارداری در این دوره صحبت خواهیم کرد.

رابطه جنسی در پریودی

برخی از افراد در طول دوره قاعدگی هیچگونه رابطه جنسی ندارند، اما برخی دیگر در این دوران رابطه زناشویی برقرار می کنند. اگر می خواهید در دوره قاعدگی تان رابطه داشته باشید، لازم است بدانید که خون محیط مناسبی برای حضور و رشد و انتقال عوامل بیماری‌زاست.
بنابراین درصورت آلودگی یکی از طرفین به یک عامل عفونی میکروبی یا ویروسی (مثل سوزاک ، سیفیلیس، کلامیدیا و عامل ایدز و ویروس تب خال) امکان انتقال این عامل به دیگری در زمان قاعدگی افزایش می یابد. علاوه بر این قاعدگی ممکن است یکی از عوامل بیرون ریختن تب خال های تناسلی در زنان باشد.
در یک مطالعه در دانشگاه میشیگان بر اساس مصاحبه های انجام شده نشان داده شد که احتمال ابتلا به عفونت های کلامیدیایی با رابطه جنسی حین قاعدگی ارتباط مستقیم دارد. در مطالعه ای دیگر رابطه جنسی هنگام قاعدگی با افزایش احتمال خطر عفونت و التهاب لگنی همراه نبوده است. در هر حال باید توجه داشت اگر به فرض طرفین رابطه آلوده به عفونت نباشند. رابطه جنسی به خودی خود منجر به مشکل خاصی از این نظر نمی شود.
امکان نزدیکی در زمان پریود ممکن است یکی از سوالاتی باشد که ذهن بسیاری را به خود مشغول داشته باشد و مایل باشند بدانند، آیا می توان در این دوران رابطه جنسی برقرار نمود؟ عللی برای منع یا محدود کردن نزدیکی در زمان پریود بیان شده است که برخاسته از مذهب و یافته های پزشکی است. ولی به هرحال برخی از زوجین تمایل به برقراری رابطه جنسی در دوران قاعدگی دارند. در این مقاله درباره نزدیکی در زمان پریود بدون آسیب به زن و مرد، علل منع و احتمال بارداری در این دوره صحبت خواهیم کرد. در دین اسلام و بسیاری از ادیان دیگر مقاربت در طول دوره ماهانه، ممنوع است. از نظر پزشکی نیز این کار توصیه نمی شود چون به باعث بروز بیماری های مقاربتی می شود.
در این مقاله می‌خوانید:

​بیشتر بخوانید: چگونه در زمان پریود رابطه داشته باشیم؟


نزدیکی در زمان پریود

اهمیت رابطه جنسی در روابط زناشویی بر کسی پوشیده نیست. روابط جنسی از ارکان اساسی ازدواج است و میل جنسی زن و شوهر به یکدیگر یکی از عوامل تداوم دهنده زندگی زناشویی می باشد. هنگام قاعدگی و خونریزی ماهانه زن، معمولا رابطه جنسی متوقف می شود و پس از یک هفته دوباره از سر گرفته می شود.
طبق گزارشات کمبود میل جنسی در زنان در دوران قاعدگی شایع است، در نتیجه زنان مایل نیستند هیچ تماس جنسی داشته باشند. برخی دیگر عکس این را گزارش می دهند و می گویند میل جنسی شان در این دوران زیاد می شود. اما به هر حال اکثر زنان مایل نیستند در دوران قاعدگی رابطه جنسی برقرار کنند. نزدیکی در زمان پریود می تواند سختی های خودش را داشته باشد و معمولا با حالتی از حس مشمئز شدن و ناخوشایند بودن همراه است. معمولا زنان دوست ندارند همسرشان آن ها را در این حالت ببینند. علاوه بر این برقراری رابطه جنسی می تواند باعث کثیف شدن محیط اطراف شود. شاید دیدن این صحنه نه برای خود زن و نه مرد خوشایند نباشد و با اکراه همراه باشد.

رابطه جنسی در پریودی

علل منع نزدیکی در زمان پریود

علاوه بر میل فردی زن و مرد، ممانعت های دیگری به لحاظ مذهبی و پزشکی وجود دارد که رابطه جنسی در زمان قاعدگی را ممنوع، حرام و یا نامناسب نشان می دهد و مردم را از آن بر حذر می دارد.

علل مذهبی

در دین اسلام و بسیاری از ادیان دیگر برقراری تماس و رابطه جنسی در قاعدگی ممنوع می باشد و افراد صراحتا از آن منع شده اند.
در برخی از ادیان دیگر محدودیت های قائل شده برای هرگونه تماس زن و مرد بسیار بیشتر است و در برخی کمتر. در دین اسلام صرفا رابطه جنسی ممنوع انگاشته شده است.

علل پزشکی

در دوران قاعدگی دهانه رحم باز می باشد و از طرف دیگر خون، محیط مناسبی برای پرورش و رشد عوامل بیماری زا ایجاد می کند و احتمال انتقال بیماری های مقاربتی و باکتریایی بیشتر می شود. بنابراین معمولا رابطه جنسی در این دوران توصیه نمی شود تا عوامل خطر کاهش یابد.

اَشکال ممکن نزدیکی در زمان پریود

اینکه یک زوج تمایل داشته باشند در این دوران رابطه جنسی برقرار کنند یا خیر به تصمیم خودشان بستگی دارد. در واقع توصیه های پزشکی و مذهبی می تواند در گرایش آن ها به تصمیم گیری در این مورد جهت بدهد ولی نهایتا خودشان هستند که چنین تصمیمی می گیرند.
در واقع آن ها با گفتگو در مورد نیازهایشان تصمیم می گیرند این دوران را بدون رابطه جنسی سپری کنند و یا یکی از اشکال رابطه را برقرار نمایند.
رابطه جنسی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. از معاشقه تا دخول واژن یا رابطه جنسی مقعدی و یا دهانی می توانیم شاهد تنوع رفتارهای جنسی باشیم. بسته به میل طرفین آن ها می توانند از طرق دیگری به ارگاسم برسند. مثلا مرد با تحریک ناحیه کلیتوریس زن و زن با رابطه جنسی دهانی مرد را ارضا کند. استفاده از تامپون هم می تواند کمک کننده باشد. برخی اوقات تمایل به استفاده از اسفنج های دریایی وجود دارد که در داخل واژن قرار داده می شود تا خون جذب آن بشود و خون و لکه های خونی از واژن خارج نشود تا فعالیت جنسی به راحتی به اتمام برسد.
 

عوارض رابطه جنسی در پریودی چیست؟

مهم است که به یاد داشته باشید که تصمیم به داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی یک تصمیم شخصی است و افراد باید راحتی، ایمنی و رفاه خود را در اولویت قرار دهند. با این حال، رابطه جنسی در پریودی عوارض قابل توجهی دارد که باید قبل از تصمیم‌گیری از آن‌ها آگاه بود.

رابطه جنسی در پریودی

افزایش خطر عفونت

وجود خون قاعدگی می تواند خطر انتقال یا ابتلا به عفونت های مقاربتی (STI) را در طول رابطه جنسی افزایش دهد. رعایت رابطه جنسی ایمن و استفاده از محافظ‌هایی مانند کاندوم برای کاهش خطر عفونت بسیار مهم است.

ناراحتی یا درد

برخی از افراد ممکن است در دوران قاعدگی در حین مقاربت احساس ناراحتی یا درد کنند. این می تواند به دلیل تغییرات فیزیکی در بدن مانند نفخ، گرفتگی عضلات یا حساسیت در ناحیه لگن باشد. مهم است که با شریک زندگی خود ارتباط بی پرده داشته باشید و به بدن خود گوش دهید تا تجربه ای راحت و لذت بخش را تضمین کنید. همچنین برخی افراد ممکن است نسبت به وجود خون در حین مقاربت احساس ناراحتی کنند. استفاده از حوله یا انجام فعالیت های جنسی در حمام می تواند به مدیریت هر گونه آلودگی و کاهش نگرانی درباره تمیزی کمک کند.

عوامل روانشناختی

برخی از افراد ممکن است احساس اضطراب درباره برقراری رابطه جنسی در طول قاعدگی داشته باشند، که می تواند بر لذت کلی آنها از این تجربه تأثیر بگذارد. مهم است که با شریک زندگی خود به طور آشکار درباره این موضوع صحبت کرده و هرگونه نگرانی یا ناامنی را برطرف کنید تا احساسی مثبت و راحت را در این شرایط تجربه کنید.

تأثیر بر جریان قاعدگی

مقاربت در طول قاعدگی می تواند به طور بالقوه بر جریان خون قاعدگی تأثیر بگذارد. برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که جریان آنها پس از مقاربت سنگین تر یا سبک تر شده است، در حالی که برخی دیگر ممکن است تغییراتی را در طول دوره قاعدگی خود تجربه کنند. توجه به هرگونه تغییر در الگوهای قاعدگی و مشورت با پزشک در صورت نیاز بسیار مهم است.

رابطه جنسی در پریودی


مطالب پیشنهادی: رابطه در دوران پریودی، منطقی است؟


آیا رابطه جنسی در قاعدگی فوایدی هم دارد؟

برخی اثرات که بعد از نزدیکی در زمان پریود به وجود می آید، می تواند شامل موارد زیر باشد:
  • درد قاعدگی بعد از رابطه جنسی می تواند کاهش پیدا کند و این در اثر ارگاسم و ترشح هورمون های مربوطه بعد از ارگاسم می باشد. به طور کلی، داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی می تواند به کاهش دردهای قاعدگی و سایر ناراحتی های فیزیکی مرتبط با پریود آنها کمک کند.
  • رابطه جنسی طول مدت قاعدگی را کوتاه می کند. انقباض های عضلانی حین ارگاسم باعث می شود خون بیشتری سریع تر خارج شود و در نتیجه طول مدت قاعدگی کم بشود.
  • یکی از مزایای بالقوه رابطه جنسی در دوران قاعدگی افزایش لذت و برانگیختگی است. برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که افزایش جریان خون در ناحیه لگن در طول قاعدگی می تواند منجر به افزایش حساسیت و برانگیختگی شود و رابطه جنسی لذت بخش‌تر شود. 

رابطه جنسی در پریودی

احتمال بارداری در قاعدگی

پاسخ کوتاه این است که اگرچه بعید است، اما غیرممکن نیست. احتمال بارداری در دوران قاعدگی به طور کلی کم است زیرا این مرحله معمولا قبل از شروع تخمک گذاری اتفاق می افتد. با این حال، اگر فردی سیکل قاعدگی کوتاهی داشته باشد یا سیکل های نامنظم را تجربه کند، تخمک گذاری ممکن است به زودی پس از پایان قاعدگی اتفاق بیفتد و در صورت برقراری رابطه جنسی محافظت نشده، احتمال بارداری افزایش می یابد.

برای درک بهتر، در اینجا چند آمار بر اساس مطالعه چرخه های قاعدگی آورده شده است:

  • در روز چهارم از دوره قاعدگی، تقریباً ۲ درصد احتمال دارد که فرد باردار شود.
  • در روز دوازدهم چرخه، شانس قرار گرفتن در سیکل باروری به ۵۸ درصد می رسد.
به طور کلی می‌توان گفت، احتمال بارداری در دوران قاعدگی کاهش پیدا می کند ولی کاملا از بین نمی رود. یعنی هنوز هم احتمال اینکه باردار شوید وجود دارد. بیشترین احتمال بارداری زمان تخمک گذاری است. یعنی تقریبا دو هفته قبل از شروع قاعدگی معمولا در زنان احتمال بارداری بالاست. با این حال دوره های تخمک گذاری در زن متقاوت است. هرچه چرخه قاعدگی کوتاه تری داشته باشید احتمال بارداری در دوران قاعدگی بیشتر می شود. زوجین می توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه روابط جنسی از مرکز مشاوره هنر زندگی مشاوره جنسی دریافت نمایند.

رابطه جنسی چه تاثیری بر مدت زمان و شدت خونریزی در دوران قاعدگی دارد؟

گاهی ممکن است بدلیل افزایش انقباضات رحمی ناشی از ارگاسم (و اثر هورمون اکسی توسین) بافت در حال ریزش داخلی رحم سریعتر ریزش کند و قاعدگی زودتر از زمان مورد انتظار پایان یابد. در یک مطالعه در دانشگاهی در آتن در زنان نزدیک به سن یائسگی، بررسی ها حاکی از افزایش همزمانی رابطه جنسی حین قاعدگی با افزایش میزان زمان و شدت خونریزی رحمی در زنان بود.
افزایش خونریزی از علائمی است که ممکن است افراد بدین خاطر تشویق به برداشتن رحم در دوران نزدیک به یائسگی شوند. بعبارت دیگر احتمال داده شد که افرادی که حین قاعدگی اقدام به نزدیکی نمیکنند کمتر تحت عمل هیسترکتومی یا برداشتن رحم قرار میگیرند.
در یک مطالعه دیگر بر روی 498 زن نازا آندومتریوز با احتمال داشتن رابطه جنسی حین قاعدگی رابطه مستقیم داشت. نظر بر این است که هیجانات جنسی و ارگاسم بعنوان یک فعالیت حرکتی میتواند به کاهش دردهای رحمی حین قاعدگی نیز کمک کند و به اصطلاح اثر سودمندی داشته باشد.

رابطه جنسی در پریودی

آیا رابطه جنسی دهانی حین قاعدگی امکان پذیر است؟

برخلاف تصور احتمالی شما زوج های زیادی هنوز مایل هستند حتی حین قاعدگی (بطرز محدودی) به رابطه جنسی دهانی ادامه دهند. صرفنظر از مسائل بهداشتی در مورد احتمال انتقال عوامل بیماریزا که قبلا به آن اشاره شد ظاهراً علت خاصی ندارد که آنها را از این کار منع کرد.

آیا در زمان قاعدگی نیاز به استفاده از مواد ضدبارداری وجود دارد؟

هنگام بحث درباره سلامت جنسی و پیشگیری از بارداری، سوالی که اغلب مطرح می شود این است که آیا استفاده از داروهای ضد بارداری در دوران قاعدگی ضروری است؟ می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در حالی که شانس بارداری در دوران قاعدگی کم است، اما صفر نیست. اسپرم می تواند تا پنج روز در داخل دستگاه تناسلی زن زندگی کند و اگر تخمک گذاری اندکی پس از پایان دوره قاعدگی اتفاق بیفتد، امکان ملاقات اسپرم با تخمک و تشکیل لقاح وجود دارد.

از همین رو، کارشناسان بهداشت توصیه می کنند که افراد در استفاده از داروهای ضد بارداری در تمام چرخه قاعدگی ثابت قدم باشند. این شامل روزهای قاعدگی نیز می شود زیرا مصرف این داروها، محافظت مداوم در برابر هر دو بیماری مقاربتی و بارداری ناخواسته را فراهم می کند. داروهای ضد بارداری هورمونی مانند قرص، پچ یا حلقه نیز می توانند بر چرخه قاعدگی تأثیر بگذارند و ممکن است قاعدگی را به طور کلی سرکوب کنند.

رابطه جنسی در پریودی


پیشنهاد ویژه نی نی بان:  قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب


آیا مردم بطور معمول هنگام قاعدگی اقدام به رابطه جنسی می کنند؟

بررسی ها نشان داده است که اقدام به رابطه جنسی حین قاعدگی چندان شایع نیست. احتمالاً پس زمینه های مذهبی، سنتی و فرهنگی مهمترین عوامل چنین ممانعتی بوده اند. برعکس مصرف الکل و ماریجوآنا، تشویق جفت به رابطه جنسی و افزایش میل جنسی حین قاعدگی از عوامل مهم منجر به رابطه جنسی حین قاعدگی بوده اند. نبود دانش و مهارتهای جنسی کافی برای ارضاء زوج بدون دخول ممکن است یکی از عوامل مهم بروز تنش های جنسی در یک رابطه عاطفی- جنسی نه چندان مستحکم در یک زوج و نتایج مربوط به آن (چون روابط جنسی غیررسمی با جفت دیگر) شود.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: سلام می خواستم بپرسم زمان پریودى ارضا شدن مشکلى به وجود نمی آورد؟

پاسخ دکتر کتایون برجیس، متخصص زنان و زایمان و فلوشیپ نازایی:

دوست عزیز، ارضا شدن که در دوران قاعدگی مشکلی ایجاد نمی کند، ولی در طول دوران پریود رابطه واژینال بهداشتی نیست.


مطالب پیشنهادی: رابطه زناشویی در دوران پریود، ایمن است؟


کلام آخر

همان طور که در این مقاله اشاره کردیم، داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی عوارض و فوایدی را به دنبال دارد. برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که درگیر شدن در فعالیت های صمیمی در این دوران می تواند منجر به افزایش لذت، برانگیختگی و ارتباط عاطفی با شریک زندگی خود شود. با این حال، هنگام تصمیم گیری درباره داشتن یا عدم برقراری رابطه جنسی در طول قاعدگی، مهم است که خطرات بالقوه مانند افزایش خطر عفونت و ناراحتی را در نظر بگیرید. در نهایت، تصمیم به داشتن رابطه جنسی در دوران قاعدگی یک تصمیم شخصی است و افراد باید آشکارا با شریک زندگی خود درباره این موضوع صحبت کنند و راحتی و رفاه خود را در اولویت قرار دهند.

منبع: webmd

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    نظر کاربران

    • asma
      درباره رابطه جنسی در پریودی

      سلام من روز چهارم پریودم خودارضایی داشتم یه ساعت بعدش زیر شکمم درد گرفت و دل پیچه داشتم آیا به پرده بکارتم آسیب وارد شده؟

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        سلام و ممنون از توجهتون

        برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
        زیر استفاده کنید

        https://ninisoal.com/

    • پری
      درباره رابطه جنسی در پریودی

      سلام میخاستم بدونم ارضاشدن بدون دخول مشکلی ایجادنمیکنه?من دوسه باردردوران پریودی باهمسرم رابطه برقرارکردیم بدون دخول بعدش زیردلم دردگرفته..نگرانم که دچارعفونت بشم

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        سلام و ممنون از توجهتون

        برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
        زیر استفاده کنید

        https://ninisoal.com/

    • محمدپور
      درباره رابطه جنسی در پریودی

      من تابحال تو دوران پریود با فشار اب خودارضایی کردم؟ممکنه برام مشکلی پیش بیاد؟ممکنه نازا شم یا پرده بکارتمو از دست بدم..؟

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        سلام و ممنون از توجهتون

        برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
        زیر استفاده کنید

        https://ask.niniban.com/

    • ایهان
      درباره رابطه جنسی در پریودی

      سلام.
      سوالم این بود من پریود بودم و پریودم ک تموم شد فرداش ارضا شدم و ابم امد و بعدش درد گرفت و خوابیدم فردا صبح ک بیدار شدم دیدم خون اماده و درد میکنه دلیلش چیه؟

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        سلام
        و ممنون از توجهتون

        برای
        طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک زیر استفاده کنید

        https://moshavere.niniban.com/

    • مهتاب منصوری
      درباره رابطه جنسی در پریودی

      من یه دختره ۱۴ساله هستم من در زمان پریودیم خود ارضایی میکنم ولی دستمو نمیزارم روی واژت و تکانش به دهم نه اینکارو نمیکنم لای پاهام یه بالشت میزارم و تکون میدهم اونم با شلوار یعنی شلوارم رو در نمیارم شلوار پام هست و یه بالشت میزارم لای پام و تکون تکون میدم میخواستم بدونم اینکاره من باعث نازایی میشود ؟

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
        https://bit.ly/31AMOqp

    • ....
      درباره رابطه جنسی در پریودی

      سلام ایا ارضا شدن در باعث عقب انداختن پریودم میشود؟

      پاسخ ها

      • مدیر پایگاه

        همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
        https://clinic.niniban.com

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.