راهکارهای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با توجه به ویژگیهایی مانند بوی خاص چرم طبیعی، نرمی و انعطافپذیری آن امکانپذیر است. این مقاله را بخوانید تا با کلیه روشهای تشخیص آشنا شوید.
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی از طریق چند نشانه اصلی قابل انجام است. به عنوان مثال، چرم طبیعی معمولاً بوی خاص و متمایزی دارد که با بوی پلاستیک یا مواد شیمیایی چرم مصنوعی فرق میکند. سطح چرم طبیعی نیز برخلاف چرم مصنوعی دارای منافذ ریز و غیرمنظم است که به دلیل فرآیند طبیعی شکلگیری آن ایجاد میشود. با ما همراه باشید تا تمام راهکارهای تشخیص چرم طبیعی از مصنوعی را بشناسید.
در این مقاله میخوانید:
- چرم طبیعی چیست؟
- چرم مصنوعی چیست؟
- نحوه تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی
- مزایا و معایب چرم طبیعی
- مزایا و معایب چرم مصنوعی
چرم طبیعی چیست؟
چرم طبیعی از پوست حیواناتی مانند گاو، بز، گوسفند، شتر و غیره ساخته میشود و انواع مختلفی دارد. با این حال، به طور کلی میتوان آن را به سه نوع آنیلین، نیمه آنیلین و رنگدانه تقسیم کرد. هنگام انتخاب نوع چرم برای خرید نیز باید ظاهر مورد نظر و تعداد دفعات استفاده از چرم را در نظر بگیرید.
چرم مصنوعی چیست؟
چرم مصنوعی از پایه پارچهای ساخته میشود که برای داشتن رنگ و بافت مورد نظر با موم، رنگ یا پلیاورتان (PU) به صورت شیمیایی مورد پردازش قرار میگیرد. در نهایت، این نوع چرم ساخته دست بشر است تا ظاهر و احساس چرم واقعی را با هزینه کمتر به شما ارائه دهد. لازم به ذکر است که چرم مصنوعی نیز مانند طبیعی انواع مختلفی دارد که برخی از آنها باکیفیتتر از سایرین هستند.
بیشتر بخوانید: انواع دسته بندی چرم طبیعی، برای انتخاب راحتتر!
نحوه تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی
راهکارهای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی عبارتند از:
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با حس لامسه
چرم اصل و طبیعی معمولاً نرم و کمی کشدار است و موقع لمس کردن، به شما احساس دانهدار بودن میدهد. علاوه بر این، وقتی چرم طبیعی را در دستان خود میگیرید، با گرمای بدن شما گرم میشود. برعکس، چرم مصنوعی احساس سرد بودن دارد و شبیه پلاستیک است و کشیده هم نمیشود.
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با حس بویایی
چرم طبیعی بوی مشخصی دارد که اغلب به صورت خاکی، چوبی، بلوطی یا همان چرمی توصیف میشود، اما چرم مصنوعی اینطور نیست. چرم تقلبی ارزان نیز میتواند بوی پلاستیک یا مواد شیمیایی بدهد. البته چرمهای مصنوعی گرانقیمت وگان معمولاً هیچ بویی ندارند.
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با تست شعله
با اینکه به طور کلی آزمایش کالاهای جدید توصیه نمیشود، اما تست شعله به شما کمک میکند تا طبیعی یا مصنوعی بودن چرم خریداری شده خود را تشخیص دهید. اگر قصد انجام این کار را دارید، آن را در یک قسمت نامشخص انجام دهید؛ چرا که اگر چرم مصنوعی باشد، آسیب قابل توجهی را ایجاد میکند. برای تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با استفاده از این روش، باید:
- به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه روی پارچه چرم خود شعله نگه دارید.
- اگر چرم شعله بگیرد یا بوی شیمیایی بدهد، غیرطبیعی است.
- اگر فقط رنگ و بویی شبیه به موهای سوخته داشته باشد، واقعی است.
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با تست آب
چرم طبیعی رطوبت را جذب میکند، اما چرم مصنوعی این قابلیت را ندارد. پس یکی از راههای تشخیص این است که آزمایش آب انجام دهید. برای این کار چند قطره آب روی چرم خود بریزید تا تقریباً بلافاصله متوجه شوید که چرم شما طبیعی است یا خیر. چرم طبیعی آب را در عرض چند ثانیه جذب میکند، اما قطرات آب روی چرم مصنوعی جمع میشوند و فرآیند جذب رخ نمیدهد.
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با دقت در لبهها
چرم طبیعی و مصنوعی لبههای متفاوتی دارند. از آن جایی که چرم مصنوعی به صورت ماشینی ساخته میشود، دارای لبه های کاملاً صاف و روکش تمیز است. برعکس، چرم طبیعی لبههای ناهموار و نامرتب دارد که به آسانی قابل تشخیص هستند.
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با دقت در سفتی
سنجش سفتی یک روش تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی است. در واقع، اگر یک تکه از چرم طبیعی را خم کنید، به راحتی منحنی و چروک میشود و حتی کمی هم تغییر رنگ میدهد. بنابراین، چرم طبیعی دارای خاصیت ارتجاعی منحصر به فردی است که در چرم مصنوعی آن را پیدا نمیکنید. به عبارت دیگر، چرم مصنوعی سفت است و به راحتی خم نمیشود.
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با مقایسه قیمت
قیمت چرم طبیعی بیشتر از چرم مصنوعی است. در واقع، محصولات مختلفی مانند مبل، ژاکت یا کیف دستی 100٪ چرم طبیعی به طور قابل توجهی بیشتر از جایگزینهای مصنوعی خود هزینه دارند. بنابراین، برچسب قیمت را حتماً بررسی کنید و اگر قیمت چرم طبیعی بیش از حد رویایی به نظر میرسد، به آن مشکوک باشید.
بیشتر بخوانید: کیفهای ترند پاییزی ۲۰۲۴: از جادار تا مینی و از کلاسیک تا مدرن
مزایا و معایب چرم طبیعی
مزایای چرم طبیعی عبارتند از:
- چرم طبیعی یک محصول طبیعی است و هیچ چیز با بو و احساسی که دارد برابری نمیکند. (همین مشخصهها به عنوان تکنیک تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی استفاده میشوند.)
- چرم طبیعی به شما تجمل و اعتبار میبخشد.
- از آن جایی که هیچ دو تکه پوست حیوانی دقیقاً شبیه هم نیستند، هر تکه از چرم اصل ویژگیهای طبیعی منحصر به فرد خود را دارد.
- چرم طبیعی بافتی نرم و در عین حال، محکم دارد و با گذشت زمان نیز نرمتر و جذابتر میشود.
- مراقبت از چرم طبیعی در صورت نگهداری صحیح آن آسان است و فقط نیاز به پاک کردن منظم با یک پارچه تمیز و مرطوب دارد.
معایب چرم طبیعی عبارتند از:
- چرم طبیعی بسیار گرانتر از چرم مصنوعی است.
- اگر چرم طبیعی در معرض نور خورشید دائمی باشد، ممکن است رنگ آن محو شود.
- چرم طبیعی بسیار متخلخل و جاذب است. بنابراین اگر مایعات ریخته شده روی آن به سرعت پاک نشوند، به سرعت در آن فرو میروند و لکه ایجاد میکنند.
مزایا و معایب چرم مصنوعی
تشخیص چرم طبیعی از صنعتی با بررسی مزایا و معایب این دو نیز ممکن است. با مزایا و معایب چرم طبیعی در بخش قبل آشنا شدید. مزایای چرم مصنوعی عبارتند از:
- چرم مصنوعی ظاهر و احساسی مشابه چرم طبیعی دارد و علاوه بر این، بسیار مقرون به صرفه نیز هست.
- برخی از افراد چرم مصنوعی را ترجیح میدهند، زیرا هیچ حیوانی در ساخت آن آسیب نمیبیند.
- چرم مصنوعی با ماشین ساخته میشود. به همین دلیل، دارای رنگ یکنواخت و ثابت است و معمولاً در برابر محو شدن نیز مقاومت میکند.
معایب چرم مصنوعی عبارتند از:
- چرم مصنوعی بوی پلاستیک یا لاستیک میدهد و غیرقابل بازیافت است.
- چرم مصنوعی حدود یک سوم طول عمر چرم واقعی را دارد و خیلی راحتتر از چرم واقعی پوسته پوسته میشود.
- چرم مصنوعی بسیار نازک است و گرمای چرم طبیعی را ارائه نمیدهد.
بیشتر بخوانید: ترفند پاک کردن لکه روغن و چربی از روی کفش چرمی و جیر
کلام آخر
تشخیص چرم طبیعی از چرم مصنوعی با کمک حس بویایی و لامسه و تستهایی از جمله تست شعله و آب ممکن است. در واقع، راههای زیادی وجود دارد که با کمک آنها میتوانید به تفاوتهای بین این دو چرم پی ببرید و یک انتخاب آگاهانه داشته باشید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼