۱۷۹۷۴۷
۱۵۳۹
۱۵۳۹

تغییر الگوی خواب نوزاد، چهار قدم تا موفقیت

در حدود ۳ تا ۱۴ روز زمان می برد تا الگوی خواب فرزند شما اصلاح شود. روزهای اول احتمالاً سخت خواهد گذشت و فرزند شما مقاومت هایی را از خود نشان خواهد داد.

اگر نگران الگوی خواب فرزندتان هستید و یا نحوه و ساعات خواب و بیداری او برای شما آزار دهنده است، اگر که فرزند شما به جای شب ها در طی روز می خوابید و شب بیداری های او خواب خوش و استراحت را از شما گرفته است و به دنبال راهکاری برای تغییر این وضعیت و تنظیم الگوی خواب او هستید، تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
در این مقاله قصد داریم که قدم به قدم راهکارهای تغییر و اصلاح الگوی خواب شیرخواران را با هم بررسی کنیم.
در حدود ۳ تا ۱۴ روز زمان می برد تا الگوی خواب فرزند شما اصلاح شود. روزهای اول احتمالاً سخت خواهد گذشت و فرزند شما مقاومت هایی را از خود نشان خواهد داد، صبور باشید و تا رسیدن به نتیجه ی مطلوب هدف را رها نکنید. در طی انجام این کار، به تدریج مراحل زیر را پشت سر خواهید گذاشت.
- یافتن عادت های مرتبط با مشکلات مربوط به خواب.
- مرحله خارج شدن از عادات نادرست
- ایجاد یک روال مثبت در الگوی خواب
- به صورت مستقل خوابیدن کودک در زمان مناسب.

گام اول: عادت های مربوط به خواب فرزند خود را بیابید
در ابتلا باید عادت هایی را که فرزند شما به کمک آنها راحت تر به خواب می رود را پیدا کنید. برای مثال پاسخ سوالات زیر را بیابید:
فرزند شما در چه مکانی بهتر به خواب می رود؟ آیا دوست دارد در تخت خودش بخوابد و یا روی زمین؟ آیا دوست دارد در بغل مادرش بخوابد و یا در آغوش پدرش؟
چه کاری کمک می کند تا زود تر بخوابد؟ به عبارتی وقتی که در نیمه های شب از خواب بیدار می شود، برای خواباندن مجدد او چه کاری انجام می دهید؟ برخی از کودکان و همچنین نوزادان با تکان تکان خوردن بر روی یک گهواره، تخت و یا ... راحت تر به خواب می روند.
آیا شنیدن یک لالایی و یا قصه از زبان والدین، گوش کردن به یک موسیقی و یا این قبیل ابزارها در زود تر و راحت تر خوابیدن او موثر است؟ آیا برای خوابیدن مجدد در هنگام بیداری های شبانه باز هم نیاز به همان لالایی است و یا نه؟

گام دوم: توقف تدریجی عادت های مربوط به خوابیدن در هنگام بیداری های شبانه
اگر که فرزند شما در هنگام شب بارها برای خوردن شیر بیدار می شود، جهت کاهش تعداد این بیداری ها، راهکارهای زیر را امتحان کنید:
- ساعت مشخصی برای صرف شام در نظر بگیرید که حدود یک ساعت با زمان خواب فاصله داشته باشد.
- دو ساعت قبل از زمان شام هیچ چیزی به او برای خوردن ندهید تا میل کافی برای صرف شام داشته باشد.
- تمامی تلاش خود را برای خوردن یک وعده غذایی کامل توسط فرزندتان به کار گیرید.
- ۲۰ دقیقه قبل از خواب یک وعده کامل شیر به او بدهید. شیرهای پرچرب زمان طولانی تری در معده می مانند. درصورتی که فرزند شما بالای یک سال است و می تواند شیر پاستوریزه میل کند و نیز مشکل اضافه وزن ندارد، شیرهای پاستوریزه پرچرب ممکن است گزینه مناسبی باشد.
- آخرین خوراکی ها را در خارج از اتاق خواب به او بدهید، این کار کمک می کند تا ارتباط بین تغذیه و خواب قطع شود.
- به یاد داشته باشید که اگر فرزند شما خصوصاً بین سنین ۶ تا ۱۲ ماه وزن گیری مناسبی ندارد، به هیچ وجه نباید دفعات و حتی مقدار خوردن شیر در هنگام شب را کم کنید.
- اگر برای هر بار خواباندن فرزندتان نیاز است که یک آهنگ بخصوص را پخش کنید، احتمالا بهترین راهکار قطع کامل استفاده از آن حتی در ابتدای شب است. احتمالا چند روز اولِ کار به سختی پیش می رود، اما نگران نباشید، به زودی فرزند شما آن موسیقی را فراموش کرده و بدون آن نیز می خوابد. به این ترتیب برای خواباندن او در هنگام شب مجبور نیستید تا بارها یک موسیقی را پخش کنید.

گام سوم: یک الگوی خواب مثبت را در پیش بگیرید.
در پیش گرفتن یک الگوی مثبت نیازمند برنامه ریزی دقیق و مناسب است تا ساعت بیولوژیک بدن فرزندتان بتواند به مرور خود را با آن تطبیق دهد.
مهم ترین کار، داشتن یک ساعتِ ثابت برای خوابیدن است. با توجه به شغل، برنامه های روزمره و ... یک ساعت ثابت برای خواباندن فرزندتان در نظر بگیرید با این کار با گذشت زمان در همان ساعت مشخص، فرزندتان نیاز به خوابیدن پیدا خواهد کرد. هر کجا که هستید سعی کنید در حوالی آن ساعت خود را به منزل برسانید.
نشانه های ثابت مربوط به آغاز زمان خواب داشته باشید. این نشانه ها می تواند هر چیزی باشد مانند، مسواک زدن، خاموش شدن تلوزیون، خاموشی لامپ ها، در آغوش گرفتن یک عروسک کوچک مخصوص زمان خواب، یک بوسِ شب به خیر و ...

گام چهارم: به فرزند خود یاد بدهید که در هنگام بیداری های شبانه، چگونه به خواب برود؟
یکی از کلیدی ترین بخش های تنظیم الگوی خواب شیرخواران، نحوه مدیریتِ درستِ گریه های شبانه برای دوباره به خواب رفتن است. برای رسیدن به این منظور راهکار های زیر را در پیش بگیرید.
اگر احساس می کنید که فرزند شما در طی روز به میزان کافی از توجهات والدینش برخوردار بوده و گریه های شبانه از روی جلب توجه نیست و صرفاً منشأ بهانه گیری دارد، بلا فاصله او را در تختش بگذارید و اتاق را ترک کنید، بعد از مدتی گریه کردن به مرور یاد می گیرد که چگونه باید به تنهایی بخوابد.
درصورتی که گریه های شبانه منشأ جذب توجه و محبت دارند، لازم است برای خوابیدن مجدد فرزندتان مدتی در کنار تخت او بمانید و با اعمالی نظیر گرفتن دست او در دستتان، به او کمک کنید تا مجدداً بخوابد. سپس به مرور مدت زمان ماندن در اتاق او را کم کرده و درنهایت قطع کنید.
معمولاً ۵ تا ۷ روز طول می کشد تا شیرخواران یاد بگیرند که چگونه می توانند به تنهایی و بدون کمک کسی دوباره بخوابند.
اگر فرزند شما بیمار است و در حال حاضر شرایط جسمی و یا روحی مناسبی ندارد، شروع این روش ها را به چند هفته بعد و تا زمان بهبودی کامل موکول کنید.
با توجه به این که برای کسب نتیجه مطلوب باید به میزان کافی صبر و حوصله به خرج دهید، اگر خودتان بیمار و یا بی حوصله هستید، شروع این روش ها را در زمان مساعدی آغاز کنید.
اگر اتاق خواب او را جدا کرده اید و نگرانی دائمی نسبت به وضعیت فرزندتان مانع از خواب راحتتان شده است، استفاده از صفحه نمایش ها و دوربین های مخصوص که بر روی تخت شیرخوار تنظیم شده اند، سبب می شود که بعد از هر بار بیداری بدون آنکه نیازی به رفتن به اتاق او داشته باشید، بتوانید وضعیت فرزندتان را مشاهده کنید.
تغییر الگوی خواب در شیرخواران و کودکان یک کار بسیار چالش برانگیز و خسته کننده بوده و به صبر و حوصله فراوانی احتیاج دارد. در صورتی که تمام راهکار های بالا را به درستی به کار گرفته اما موفق نشدید، لازم است با یک روانشناس کودک در این باره گفت و گو کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

مشاوره ویدیویی

    • اخبار داغ
    • جدیدترین
    • پربیننده ترین
    • گوناگون
    • مطالب مرتبط

    برای ارسال نظر کلیک کنید

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.