علائم سرماخوردگی نوزاد و درمان آن
تفاوتی ندارد که برای اولین بار مادر شدهاید، یا فرزندان دیگری نیز دارید. در هر صورت برایتان سئوال است که علائم و درمان سرماخوردگی نوزاد چیست.
تفاوتی ندارد که برای اولین بار مادر شدهاید، یا فرزندان دیگری نیز دارید. در هر صورت برایتان سئوال است که علائم و درمان سرماخوردگی نوزاد چیست.
سرماخوردگی نوزادان
سرماخوردگی، یک عفونت ویروسی در بینی و گلوی کودک است و احتقان بینی و آبریزش بینی از علائم سرماخوردگی نوزاد هستند.
نوزادان به ویژه نوزادانی که در اطراف کودکان بزرگتر هستند، در معرض سرماخوردگی فرار دارند. آنها هنوز در برابر بسیاری از عفونتهای رایج ایمنی پیدا نکردهاند. در سال اول زندگی، اکثر نوزادان شش تا هشت بار به سرماخوردگی مبتلا میشوند. اگر نوزاد را به مهد کودک میبرید، ممکن است حتی بیشتر از این تعداد سرما بخورد.
علائم سرماخوردگی نوزاد چیست؟
اولین علائم سرماخوردگی در نوزاد عبارتند از:
- گرفتگی، یا آبریزش بینی
- ترشحات بینی که ممکن است در ابتدا شفاف باشد، اما سپس غلیظ و زرد، یا سبز شود
سایر نشانهها و علائم سرماخوردگی در نوزاد ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تب
- عطسه کردن
- سرفه کردن
- کاهش اشتها
- تحریکپذیری
- مشکل در خوابیدن
- مشکل در شیر خوردن به دلیل گرفتگی بینی
علائم سرماخوردگی نوزاد که باید به پزشک مراجعه کنید
سیستم ایمنی نوزاد برای بالغ شدن به زمان نیاز دارد. اگر نوزاد، سرماخوردگی بدون عارضه داشته باشد، باید طی 10 تا 14 روز برطرف شود. اکثر سرماخوردگیها مشکلی ایجاد نمیکنند، اما مهم است که نشانهها و علائم سرماخوردگی نوزاد را جدی بگیرید. اگر علائم بهبود نیافت یا بدتر شد، وقت آن است که نوزاد را نزد پزشک ببرید.
اگر نوزاد کمتر از 3 ماه دارد، در همان اوایل بیماری نزد متخصص اطفال بروید. در نوزادان، بسیار مهم است که مطمئن شوید بیماری جدیتری وجود ندارد، به ویژهاگر کودک دچار تب شده.
اگر نوزاد 3 ماهه یا بزرگتر علائم سرماخوردگی زیر را دارد، به پزشک مراجعه کنید:
- به اندازه معمول پوشک خیس نمیکند
- دمای بدن او بالاتر از ۳۸ درجه سانتیگراد است
- به نظر میرسد گوشدرد دارد، یا به طور غیرعادی تحریکپذیر است
- چشمهایش قرمز شده یا ترشحات زرد یا سبز رنگ چشم دارد
- مشکل تنفس، یا خسخس سینه دارد
- سرفه مداوم دارد
- دارای ترشحات غلیظ و سبز رنگ بینی است
- علائم دیگری مانند گریه غیرمعمول، یا هشدار دهنده، یا بیدار نشدن برای غذا خوردن دارد که شما را نگران میکند.
همچنین اگر نوزاد علائم زیر را دارد، باید او را نزد پزشک ببرید:
- از شیر خوردن یا مصرف مایعات خودداری میکند
- آنقدر سرفه میکند که باعث استفراغ یا تغییر رنگ پوستش میشود
- مخاط خونی سرفه میکند
- تنفسش مشکل دارد، یا اطراف لبهایش مایل به آبی است
- به طور غیرمعمول کمانرژی یا خوابآلوده است
تشخیص سرماخوردگی نوزاد
اگر نوزاد شما کمتر از 3 ماه دارد، در اوایل بیماری او نزد پزشک بروید. به طور کلی، اگر کودک بزرگتر سرماخوردگی داشته باشد، نیازی به مراجعه به پزشک نیست. اگر سؤالی دارید یا اگر علائم کودک شما بدتر میشود یا از بین نمیرود، زمان مراجعه به پزشک فرا رسیده است.
پزشک، میتواند سرماخوردگی را تشخیص دهد و اگر مشکوک باشد که کودک به عفونت باکتریایی، یا بیماری دیگری مبتلا شده، ممکن است برای رد کردن علل دیگر، عکس رادیوگرافی قفسه سینه یا آزمایشات دیگری را تجویز کند.
درمان سرماخوردگی نوزاد
هیچ درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد و اکثر موارد سرماخوردگی بدون درمان، معمولا طی یک هفته تا 10 روز بهبود مییابند، اما سرفه ممکن است یک هفته یا بیشتر ادامه داشته باشد. آنتیبیوتیکها در برابر ویروسهای سرماخوردگی موثر نیستند.
سعی کنید به نوزاد مایعات کافی بدهید و مخاط بینی او را مرطوب نگه دارید تا کودک راحتتر تنفس کند. به طور کلی باید از دادن داروهای بدون نسخه برای نوزادان اجتناب شود.
داروهای کاهش دهنده تب
برای درمان تب یا درد در کودکان، به نوزادان یا کودکان داروهای ضد تب و مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن را در نظر بگیرید. چون جایگزینهای ایمنتری برای آسپرین هستند.
تا زمانی که کودک شما توسط پزشک معاینه شود، به کودکان کمتر از 3 ماه استامینوفن ندهید. به کودک کمتر از 6 ماه یا به کودکانی که دائما استفراغ میکنند، یا کمآب هستند ایبوپروفن ندهید. از این داروها در کمترین زمان استفاده کنید. اگر به کودکتان مسکن میدهید، دستورالعملهای دوز آن را به دقت دنبال کنید. اگر در مورد دوز مناسب برای کودک سئوالی دارید، از پزشک مشورت بگیرید.
خودمراقبتی
بیشتر اوقات میتوانید سرماخوردگی نوزادان بزرگتر را در خانه درمان کنید. برای اینکه کودکتان تا حد امکان راحت باشد، برخی از این پیشنهادات را امتحان کنید:
- به او مایعات فراوان بدهید. مایعات برای جلوگیری از کمآبی بدن مهم هستند و شیر خشک یا شیر مادر بهترین انتخاب برای نوزاد است. کودک خود را تشویق کنید تا مقدار معمول مایعات را مصرف کند و مایعات اضافی لازم نیست. اگر به کودک خود شیر میدهید، این کار را ادامه دهید. شیر مادر محافظت بیشتری در برابر میکروبهای عامل سرماخوردگی ایجاد میکند.
- بینی کودک را ساکشن کنید. مجرای بینی نوزاد را با یک سرنگ لاستیکی، تمیز نگه دارید. سرنگ را فشار دهید تا هوا خارج شود. سپس نوک آن را حدود ۶ تا ۱۲ میلیمتر در سوراخ بینی کودک قرار دهید.
- آن را رها کنید، در حالی که مخاط بینی کودکتان را مکش میکند، آن را در جای خود نگه دارید. سرنگ را از سوراخ بینی کودک خارج و محتویات آن را روی دستمال کاغذی خالی کنید. هر چند وقت یکبار برای هر سوراخ بینی این کار را تکرار کنید. سپس سرنگ را با آب و صابون تمیز کنید.
هوا را مرطوب نگه دارید
استفاده از یک مرطوبکننده یا بخور سرد در اتاق کودک میتواند احتقان بینی را کاهش دهد. آب آن را به صورت روزانه عوض کنید و دستورالعملهای روی جعبه را به کار ببرید.
قطره نمکی بینی را امتحان کنید
پزشک کودک ممکن است قطرههای نمکی بینی را برای مرطوب کردن مجرای بینی و شل کردن مخاط غلیظ بینی تجویز کند. قطرههای بینی نمکی را در بینی نوزاد بریزید، مدت کوتاهی صبر کنید و سپس از یک سرنگ پلاستیکی مکش برای بیرون کشیدن مخاط از هر سوراخ بینی استفاده کنید.
آماده شدن برای قرار ملاقات با پزشک
اگر لازم است به پزشک اطفال مراجعه کنید، فهرستی از موارد زیر تهیه کنید:
- علائمی که در کودک خود مشاهده کردهاید، از جمله علائمی که ممکن است نامرتبط به نظر برسد.
- اطلاعات شخصی کلیدی، مانند اینکه آیا کودک به مهد کودک میرود یا در غیر این صورت در معرض فرد مبتلا به سرماخوردگی قرار گرفته است، یا نه. تعداد دفعات سرماخوردگی نوزاد، مدت زمان آن و اینکه آیا کودک در معرض دود سیگار قرار گرفته است را نیز در نظر بگیرید.
- تمام داروها، ویتامینها یا مکملهایی را که کودک مصرف میکند و مقدار مصرف آنها را به پزشک اطلاع بدهید.
خلاصه
در این مقاله به علائم و درمان سرماخوردگی نوزاد پی بردید و متوجه شدید که درمان سرماخوردگی در نوزادان شامل تسکین علائم آنها، مانند تامین مایعات، مرطوب نگه داشتن هوا و کمک به باز نگه داشتن مجرای بینی است. نوزاد کمتر از سه ماه را باید با مشاهده اولین علائم سرماخوردگی نزد پزشک ببرید تا مطمئن شوید که به ذاتالریه یا سایر بیماریهای جدیتر مبتلا نشده است.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼