۱۰۲۹۲۵
۵۹۳۶
۵۹۳۶

چاق نشدن در دوران بارداری، شدنی است؟

بارداری و زایمان در بانوان شامل مراحلی است که عمدتا به ۲ بخش فیزیولوژیک و پاتولوژیک تقسیم میشود.

بارداری و زایمان در بانوان شامل مراحلی است که عمدتا به ۲ بخش فیزیولوژیک و پاتولوژیک تقسیم میشود. حوزه فیزیولوژیک بارداری تحت کنترل متخصصان زنان و زایمان است؛ ولی پاتولوژی ناشی از بارداری و زایمان، فقط و انحصارا درحیطه این تخصص نیست. به بیان دیگر عوارض و ضایعاتی که به طور طبیعی و اجتناب ناپذیر به دلیل بارداری و زایمان عارض میشود، الزاما توسط متخصصان زنان و زایمان درمان نمیشود.

رفع چاقی‌های موضعی
خانم‌های باردار معمولا به علت تغییرات هورمونی که دارند، معمولا استعداد فراوانی برای چاقی‌های موضعی دارند؛ این چاقی‌های موضعی عمدتا درنواحی شکم، پهلوها و ران‌ها بروز میکنند و در اکثر موارد به خاطر اینکه تبدیل به سلولیت شده اند، با رژیم غذایی و ورزش قابل رفع نیستند.

احتمالا بسیاری از بانوانی که گرفتار این عارضه شده اند، با کمال تاسف، این مشکل را تجربه کرده اند. در اینگونه موارد، تنها راه درمان قابل اعتماد مزوتراپی است، چراکه بافت چربی تجمع یافته برای شکل‌گیری بسیار سریع، فاقد عروق تغذیه ای مناسب هستند، بنابراین با رو شهای متداول لاغری، امکان دسترسی به بافت و از بین بردن آن وجود ندارد.

در مزوتراپی توسط تزریق‌های بسیار ظریف و کاملا بدون عارضه، دارو مستقیما به موضع وارد میشود و به این وسیله بدون اینکه سلولهای حاوی چربی از بین بروند، تغییر رفتار سلول، باعث میشویم سلولی که منبع ذخیره چربی شده است، تبدیل به مصرف کننده مواد ذخیره شده بشود؛ این نوع درمان مزایای زیادی دارد؛ اول اینکه چون درمان داخل سلولی است، کبد و سایربافتهای بدن گرفتار نمیشوند و احتمال آمبولی چربی (که در لیپوساکشن و برخی رو شهای دیگر امکان بروز دارد) کاملا صفر است. ثانیا باتوجه به اینکه سلول از بین نرفته است و شبکه عروقی زیربافت سالم است، به شرط کامل بودن درمان، چون رفتار سلول تغییر کرده، بروز چاقی مجدد بسیار نادر است. مزیت سوم بسیار قابل توجه این است که بیمار پس از درمان به هیچ عنوان شکل و ظاهر غیرطبیعی و ناموزون پیدا نمیکند. حال آنکه بیمارانی که تحت درمان لیپوساکشن یا جراحی (لیپو درمکتومی) قرار گرفته اند، تقریبا برای همه عمر، از ناهمواری پوست و خطوط بخیه (scar) رنج میبرند.

درمان ترک‌ها پوستی
عارضه دیگر که عموما در زنان باردار بعد از زایمان بسیار شایع است، ترکهای پوستی و شلی پوست است. برخلاف تصور عامه مراقبت و استفاده از مواد نرم کننده، به طور مطلق عامل جلوگیری کننده از این ترکها نیست. شکل گیری ترکهای پوستی به چند عامل بستگی دارد که عمده آنها عبارتند از: اندازه و وزن جنین، نحوه جایگزینی جنین درداخل رحم و درجه شکنندگی پوست شکم مادر که غالبا به عوامل وراثتی و ژنتیک ارتباط دارد.

همانطور که گفته شد، گرچه درمواردی پوست مادر شکننده است؛ اما نرم نگهداشتن پوست شکم از شدت ترکها میکاهد؛ اما عامل برطرف کننده قطعی نیست، دراین گونه موارد گرچه به کرمها و داروهای موضعی بسیاری تاکنون توجه شده است؛ ولی متاسفانه آمار قابل قبولی از درجه موفقیت این درمانها تاکنون ارائه نشده است. درمانی که درسالهای اخیر بسیار موردتوجه قرار گرفته، مزوتراپی است، چراکه دراین روش برخالف درمانهای موضعی، امکان دسترسی به عمق پوست حتی بیش از عمق ۶ میلیمتری پوست نیز وجود دارد. بنابراین با تحریک سلولهایی موادکشسان پوست، امکان برطرف کردن شلی پوست و تر کهای عارض شده به خاطر بارداری با درجه بسیار قابل قبولی وجود دارد.

سوالهای رایج
آیا از مزوتراپی میتوان برای پرکردن صورت استفاده کرد؟ آیا از رو ش تزریق چربی استفاده میشود؟ دوام آن چقدر است؟

به چندروش میتوان این کار را انجام داد؛ درواقع تنوع روش های مزوتراپی برای درمان این عارضه قابل توجه است؛ اما ۲ روش عمده، جواب های موثرتری دارد. »FAT PRP« درواقع تزریق چربی به اضافه سلولهای زنده خود بیمار، درواقع نوعی پیوند سلولی است؛ دراین روش احتمال بازگشت شرایط بیمار به قبل از درمان بسیار نادر است .روش دیگر، تزریق ژلهای خاص مزوتراپی است که هم درتکنیک، هم در نوع ژل با روشهای دیگر تفاوت دارد؛ به همین دلیل امکان جابه جایی ژل تقریبا صفر است و صورت حالت کاملا طبیعی خواهد داشت. برای درمان این ضایعه همان طور که گفته شد، روش های دیگری درتخصص مزوتراپی توصیه شده است؛ ولی شاخص ترین روشها، روش های گفته شده هستند.

آیا مزوتراپی دردناک است؟
مزوتراپی چندین روش درمانی دراختیار دارد؛ رو شهای بدون تزریق به هیچ عنوان دردناک نیستند؛ اما روشهایی که با تزریق انجام میشوند مختصری درد دارند؛ ولی تقریبا برای تمام بیماران قابل تحمل است. ضمن اینکه اگر حساسیت به درد بیمار بیش از اندازه باشد، قبل از شروع درمان، بیمار تحت بیحسی موضعی قرار میگیرد.

چه کسانی نباید از مزوتراپی استفاده کنند؟
کودکان زیر ۱۲ سال و افرادی که گرفتار بیماری پارکینسون هستند. ملاحظه میفرمایید که حتی درمواردی که بیمار باردار است یا بیماری مزمنی مثل کلیه و ام اس وجود دارد نیز، محدودیتی برای درمان با مزوتراپی وجود ندارد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.