۱۰۳۲۱۴
۴۱۹۷
۴۱۹۷

روش های تشخیص بارداری، نشانه‌های اولیه

بدیهی‌ ترین نشانه بارداری عدم وجود قاعدگی است و این علامت است که اغلب موجب می‌شود فرد برای تست بارداری مراجعه کند.

برای اطمینان از باردار بودنتان روش هایی برای تست وجود دارد. اما بارداری نشانه هایی دارد که به شما در تشخیص این امر کمک می کند. مطمئن نیستید ممکن است باردار باشید یا نه؟ تنها راه مطمئن شدن از آن تست بارداری است اما علائم اولیه بارداری که احتمال باردار بودن را ایجاد می‌کنند چیست؟

آیا همه زنان علائم اولیه بارداری را تجربه می‌کنند؟
علائم بارداری در هر زنی متفاوت است بنابراین تجربه‌های بارداری او نیز ممکن است متفاوت باشد. همه زنان علائم یکسانی ندارند و حتی ممکن است علائم بارداری یک زن از یک بارداری تا بارداری دیگر متفاوت باشد. همچنین به دلیل اینکه علائم اولیه بارداری اغلب شبیه علائم پیش از قاعدگی و در حین قاعدگی است، این علائم همیشه تشخیص داده نمی‌شوند. در ادامه توصیفی از برخی از متداول‌ترین علائم اولیه بارداری آمده است. باید بدانید که این علائم ممکن است به واسطه مسائل دیگری به جز بارداری نیز ایجاد شوند. بنابراین تجربه این علائم حتماً به معنی بارداری نیست. تنها راه اطمینان از بارداری تست بارداری است.

عدم قاعدگی
بدیهی‌ترین نشانه بارداری عدم وجود قاعدگی است و این علامت است که اغلب موجب می‌شود فرد برای تست بارداری مراجعه کند. اما همه تأخیر در قاعدگی یا عدم قاعدگی‌ها مرتبط با بارداری نیست. همچنین فرد ممکن است مقداری خونریزی در دوران بارداری را تجربه کند. اگر باردار هستید در مورد مسائل مهم خونریزی از پزشک خود سؤال کنید. مثلاً این که چه زمانی خونریزی طبیعی است و چه زمانی نشانه وضعیت اضطراری است.

جدا از بارداری عوامل دیگری نیز وجود دارند که موجب عدم قاعدگی می‌شوند. ممکن است شما بیش از حد اضافه‌وزن یا کاهش وزن داشته‌اید. مشکلات هورمونی، خستگی یا استرس عوامل محتمل دیگر این اتفاق هستند. برخی زنان هنگامی که مصرف قرص‌های ضد بارداری را متوقف می‌کنند، قاعدگی‌شان به تأخیر می‌افتد اما اگر قاعدگی دیر شده و بارداری محتمل است می‌توانید تست بارداری انجام دهید.

تغییرات سینه
تغییرات سینه جزء علائم بسیار اولیه بارداری است. میزان هورمون‌های زنانه به سرعت پس از لقاح تغییر می‌کند و به همین علت سینه‌ها یک تا دو هفته بعد متورم، دردناک یا مورمور می‌شود یا ممکن است فرد احساس کند سینه‌هایش پر یا سنگین‌تر شده یا هنگام لمس احساس درد داشته باشد. ناحیه پیرامون نوک سینه که هاله (areola) نامیده می‌شود نیز ممکن است تیره‌تر شود.

عوامل دیگر نیز ممکن است موجب تغییرات سینه شوند اما اگر این تغییرات علائم اولیه بارداری باشند چند هفته طول می‌کشد که به مقدار جدید هورمون‌ها عادت کنید اما وقتی عادت کردید درد سینه آرام می‌شود.

خستگی
احساس خستگی زیاد در بارداری طبیعی است و از همان اوایل شروع می‌شود. یک هفته پس از لقاح، ممکن است احساس غیرمعمول خستگی در فرد شروع شود. علت آن اغلب به میزان زیاد هورمونی به نام پروژسترون مربوط است اگر چه عوامل دیگر مانند پایین بودن قند خون، فشارخون پایین و افزایش تولید خون نیز می‌توانند در آن نقش داشته باشند. اگر خستگی مربوط به بارداری باشد باید استراحت کافی داشته باشید. غذاهای سرشار از پروتئین و آهن می‌تواند به کاهش آن کمک کند.

لکه بینی و کرامپ (گرفتگی شکم)
چند روز پس از لقاح، تخمک بارورشده خود را به دیواره‌های رحم متصل می‌کند. این امر موجب یکی از اولین علائم بارداری یعنی لکه بینی و گاهی اوقات کرامپ می‌شود. به این لکه بینی خونریزی کاشت تخمک می‌گویند و از 6 روز تا 12 روز پس از باروری تخمک ممکن است اتفاق بیفتد.

کرامپهای ناشی از اتصال تخمک به دیواره رحم شبیه به کرامپهای دوران قاعدگی است بنابراین برخی زنان آن را اشتباه گرفته و خونریزی را نیز شروع سیکل قاعدگی تصور می‌کنند. خونریزی و کرامپ بارداری بسیار سبک و خفیف است. علاوه بر خونریزی ممکن است فرد متوجه ترشحات شیری و سفید رنگ از واژن شود. این ترشحات مربوط به ضخیم شدن دیواره‌های واژن است که تقریباً بلافاصله پس از لقاح شروع می‌گردد. افزایش رشد سلول‌های پوشش داخلی واژن موجب ترشحات می‌شود. این ترشحات که در دوران بارداری ادامه می باید معمولاً بی‌خطر است و نیازی به درمان ندارد اما اگر بوی بدی می‌دهد یا احساس سوزش یا خارش در آن ناحیه وجود دارد به پزشک خود مراجعه کنید تا وجود عفونت باکتریایی یا قارچی را بررسی کند.

تهوع (ناخوشی صبحگاهی)
ناخوشی صبحگاهی علامت شناخته‌شده بارداری است اما هر زن بارداری این علامت را ندارد. میزان هورمون‌های زن باردار می‌تواند تخلیه معده را آهسته کند و این فرایند در حالت تهوع نقش دارد که اغلب ناخوشی صبحگاهی خوانده می‌شود اگر چه در هر زمانی از روز ممکن است اتفاق بیفتد.

همچنین برخی زنان هنگامی که باردار می‌شوند هوس (ویار) یا عدم تحمل نسبت به برخی غذاها دارند. این حالت نیز به تغییرات هورمونی مربوط است. تأثیر آن ممکن است به حدی شدید باشد که حتی تصور غذاهایی که زمانی مورد علاقه فرد بودند می‌تواند معده او را آشفته کند. این امکان وجود دارد که تهوع، ویار، و بیزاری از غذا در تمام طول بارداری باقی بماند. خوشبختانه در بسیاری از زنان در حدود هفته ۱۳ یا ۱۴ بارداری این علائم کاهش می‌یابد. درعین‌حال باید رژیم غذایی سالمی داشته باشید که تمامی مواد مغذی مورد نیاز شما و کودک در حال رشد را تأمین کند. در این زمینه می‌توانید با پزشک خود صحبت کنید.

علائم اولیه بارداری
بارداری تغییراتی در تعادل هورمونی ایجاد می‌کند و این تغییرات موجب علائم دیگری در فرد می‌شوند:
• تغییرات خلق: تغییرات خلق به خصوص در دوران سه ماهه اول بارداری متداول است. تغییرات خلق به تغییرات هورمونی نیز مرتبط است.
• سردرد و کمردرد: بسیاری از زنان باردار سردردهای خفیف مکرر و برخی دیگر کمردرد مزمن را تجربه می‌کنند.
• سرگیجه و ضعف: این علائم ممکن است به اتساع رگ‌های خونی، کاهش فشارخون و کاهش قند خون مرتبط باشد.
• یبوست: در دوران بارداری میزان زیاد هورمون پروژسترون می‌تواند موجب یبوست در شما شود. پروژسترون موجب می‌شود حرکت غذا در روده‌ها آهسته‌تر شود. برای کاهش این مشکلات مقدار زیادی آب بنوشید، ورزش کنید و غذاهای سرشار از فیبر مصرف کنید.
• تکرر ادرار: بسیاری از زنان از هفته ششم یا هشتم پس از لقاح دچار تکرر ادرار می‌شوند. اگر چه این اتفاق ممکن است به واسطه عفونت‌های دستگاه ادراری، دیابت یا مصرف زیاد دیورتیک هم اتفاق بیفتد. اگر باردار هستید به احتمال زیاد این به علت تغییرات هورمونی است.

یک زن باردار ممکن است همه این علائم را داشته باشد یا تنها یک یا دو مورد از آن‌ها را تجربه کند. اگر هر یک از این علائم آزار دهنده بود درباره آن با پزشک صحبت کنید تا برنامه‌ای برای کاهش آن در نظر بگیرد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.