۱۰۷۲۷۷
۳۴۱۸
۳۴۱۸

دوقلوزایی در زنان، چه عواملی تاثیرگذار است؟

اخیرا محققان توانسته‌اند ژن‌هایی را کشف کنند که می‌تواند نشان دهد چرا برخی زن‌ها دوقلوهای غیرهمسان به دنیا می‌آورند.

اخیرا محققان توانسته‌اند ژن‌هایی را کشف کنند که می‌تواند نشان دهد چرا برخی زن‌ها دوقلوهای غیرهمسان به دنیا می‌آورند. در شرایطی که این مسئله کاملا واضح و مشهود است که اگر یکی از بستگان مؤنث این زن، دوقلوهای غیرهمسان داشته باشد٬ به احتمال زیاد او خودش دوقلوهای همسان به دنیا خواهد آورد. با این حال ژن‌های پشت این مسئله تبدیل به یک راز شده است. سؤال این است که چرا برخی از زن‌ها دوقلو به دنیا می‌آوردند و برخی نه.
تحقیقات نشان می‌دهد که برای نخستین بار می‌توانیم تنوع ژنتیکی را شناسایی کنیم که مسبب این احتمال خواهد بود. با این نتایج، تیم تحقیقاتی این مسئله امیدوار است که بتواند تست ژنتیکی را انجام دهد که طی آن بتوان زنانی را که در معرض این بیماری قرار دارند، شناسایی کرد. محققان برای این کار، ‌بر روی داده‌های ژنتیکی پایگاه اطلاعاتی دوقلوها در هلند تحقیقاتی انجام دادند.
در این تحقیق، ۱۹۸۰ مادر دارای دوقلوهای ناهمسان بدون درمان‌های باروری و ۱۲۹۵۳ مادر تحت کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. محققان در این بررسی به دنبال تنوع ژنتیکی بودند که میان مادران دوقلوها مشترک بود و تکرار متفاوتی نسبت به گروه تحت کنترل داشت. بعد از ۳۵۹۷ مادر از گروه اول و ۲۹۷۳۴۸ نفر از گروه تحت کنترل، آنها را به آزمایشگاه فرستادند. در آزمایشگاه، دو نوع ژن تکرار شده و بیشتر در مادرانی که دوقلوهای ناهمسان داشتند بدون درمان‌های لازم برای ناباروری دیده شد. یکی از آنها در نزدیکی ژنی به نام FSHB قرار داشته و با میزان هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH) مرتبط است. این هورمون باعث تحریک رشد فولیکول در تخمدان زنان می‌شود و از طرفی به انتشار تخم کمک می‌کند و هر چه میزان FSH بالاتر باشد، تخم‌های بیشتری در یک زمان منتشر می‌شوند و اگر هر دو بارور شوند منجر به تولد دوقلوها می‌شود. ژن دوم SMAD۳ نام داشته و در سیگنال‌دهی سلولی و احتمالا نوع واکنش تخمدان‌ها به FSH نقش دارد. اگر زنی میزان متوسطی از FSH تولید کند اما تخمدان‌هایش حساسیت بیشتری به این هورمون داشته باشد٬ همچنان تخم‌های چندگانه‌ای در یک زمان منتشر خواهد کرد.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.