اهمیت آزمایشهای دوره ای در بارداری
در ۳ ماهه نخست بارداری یعنی در ۱۱ تا ۱۳ هفته و شش روز، تستهای بیوشیمی خون و سونوگرافی باید انجام شود. برای اطمینان از سلامت جنین بهتر است آزمایشهای دورهای انجام شود.
امروزه با پیشرفت علم بسیاری از بیماریهایی را که در دوران جنینی بروز میکنند، با کمک آزمایشهای مختلف میتوان تشخیص داد و از تولد کودکانی با ناهنجاریها و بیماریهای غیرقابل درمان جلوگیری کرد. برای اطمینان از سلامت جنین بهتر است آزمایشهای دورهای انجام شود.
دکترمحبوبه شیرازی، متخصص زنان و زایمان در این رابطه میگوید: «در ۳ ماهه نخست بارداری یعنی در ۱۱ تا ۱۳ هفته و شش روز، تستهای بیوشیمی خون و سونوگرافی باید انجام شود، چنانچه مواردی مبنی بر پرخطر بودن وضعیت جنین دیده شود و در نتیجه جواب آزمایشات پرخطر باشد، پس از غربالگری، با دستور پزشک متخصص میتوان تست تشخیصی انجام داد یا از مایع آمنیوتیک یا پرزهای جنینی نمونهبرداری کرد، اگر غربالگری سه ماهه اول بینابینی مشکوک باشد در سه ماهه دوم یعنی بین ۱۵ تا ۱۷ هفتگی باید غربالگری انجام شود.»
به گفته این پزشک فوق متخصص، در حاملگیهای پرخطر در ۱۸ هفتگی باید دوباره سونوگرافی انجام شود تا از طریق آن انواع ناهنجاریهای جنینی مشخص شود، چنانچه بر این اساس مشکلی وجود داشته باشد که قابل درمان نباشد تا ۱۹ هفتگی پزشکی قانونی مجوز سقط جنین را صادر خواهد کرد، برای برخی از ناهنجاری ها از جمله مشکلات مغزی، کلیوی یا ستون فقرات ممکن است در ۲۴ تا ۲۶ هفتگی نیاز باشد سونوگرافی ناهنجاری جنینی تکرار شود.
خوشبختانه بیشتر این ناهنجاریها از طریق راههای یاد شده قابل تشخیص هستند اما در برخی موارد مانند اختلالات ژنتیکی یا متابولیکی و آناتومیکال ممکن است پس از تولد یا ماهها بعد از آن خود را نشان دهند که بر اساس سابقه مختص همان بیماری بهصورت هدفمند بیماریابی انجام میشود.
منبع:
روزنامه ایران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼