۱۲۶۳۸۸
۲۴۹۰
۲۴۹۰

تشخیص توکسوپلاسموز در بارداری، تاثیر آلودگی محیطی

توکسوپلاسموز نوعی آلودگی است که بوسیله‌ی یک انگل ایجاد می‌شود.

توکسوپلاسموز چیست؟
توکسوپلاسموز نوعی آلودگی است که بوسیله‌ی یک انگل ایجاد می‌شود و اگرچه برای شما بی‌خطر است اما می‌تواند به کودک در حال رشد شما آسیب بزند. اگر جعبه‌ی فضولات گربه را تعویض می‌کنید، در یک باغ کار می‌کنید، یا گوشت خام مصرف می‌کنید در معرض ابتلا به توکسوپلاسموز هستید مگر آنکه از قبل مصون شده باشید. این آلودگی بوسیله‌ی انگلی به اسم توکسوپلاسما ایجاد می‌شود. اگرچه این آلودگی خطر چندانی را برای شما در بر ندارد، اما ممکن است به فرزند متولد نشده‌تان سرایت کند که در این صورت عواقب خطرناکی همچون سقط جنین را در پی خواهد داشت. با پزشک‌تان در مورد عوامل ابتلا و روش تست این انگل مشورت کنید. تشخیص نتیجه‌ی این آزمایش بسیار تخصصی است و بنابراین ممکن است پزشک‌تان شما را به یک متخصص ارجاع دهد. در صورت تشخیص آلودگی داروهای ضد انگل تجویز می‌گردد تا ریسک ابتلای فرزندتان را کاهش دهد.

از کجا می‌توان تشخیص داد که به این انگل مبتلا هستید؟ شما احتمالا نمی‌توانید خودتان آلودگی را تشخیص دهید، اگرچه بعضی افراد علائمی مشابه با آنفولانزا را تجربه می‌کنند. به همین دلیل است که اگر در معرض عوامل خطر قرار گرفتید باید به پزشک‌تان اطلاع دهید. پزشک شما ابتدا برای تشخیص آلودگی برای شما آزمایش خون تجویز می‌کند و در صورت لزوم ممکن است این آزمایش را تجدید نماید. برای دوری از توکسوپلاسموز در بارداری:

از خوردن گوشت نیم‌پخته و میوه‌های نشسته اجتناب کنید.
در هنگام تهیه‌ی غذا، صورت و چشمانتان را با دست نمالید.
گربه خانگی‌تان را درون منزل نگه دارید تا با انگل در تماس قرار نگیرد و هرگز اجازه ندهید از گوشت خام تغذیه کند.
وظیفه تمیز کردن جعبه‌ی گربه را به کس دیگری بسپارید.
اگر باید خودتان جعبه‌ی گربه را تمیز کنید، از دستکش استفاده کرده و پس از آن دست‌هایتان را بشویید.
در هنگام باغبانی از دستکش کار استفاده کنید و پس از آن دست‌هایتان را بشویید.

راه های پیشگیری از آلودگی های محیطی و توکسوپلاسموز در بارداری

دیگر آلودگی های محیطی در منزل
ممکن است ندانید که بعضی مواد موجود در خانه شما ممکن است سلامت فرزند درحال رشدتان را به خطر بیاندازند. در ادامه مواردی که باید از آنها آگاه باشید آورده شده است. اگرچه احتمال تماس شما با آلودگی‌های محیطی در محل کار از منزل بیشتر است، اما همچنان موادی وجود دارند که روزانه از آنها استفاده می‌کنید ولی از حالا باید از آنها دوری کنید. این مواد شامل موارد زیر است:

حشره‌کش‌های شیمیایی: اگر منطقه محل سکونت شما را برای مقابله با حشرات سم‌پاشی کردند. به ملاقات کسی در قسمت دیگری از شهر بروید و چند روزی آنجا بمانید تا همه‌ی بخارات از بین بروند زیرا تماس با بعضی حشره‌کش‌های بخصوص می‌تواند باعث ایجاد نقص در هنگام تولد گردد. در منزل هم از استفاده‌ی مواد حشره‌کش خودداری کنید. اگر لازم است خانه‌تان را برای دفع حشرات سم‌پاشی کنید، همه‌ی کشوها و درب کابینت‌ها را به خوبی ببندید تا از آلوده شدن مواد غذایی جلوگیری شود. تا زمانی که بخارات کاملا برطرف نشده‌اند از خانه دوری کنید. پس از آنکه مواد شیمیایی بوسیله‌ی هوای تازه پراکنده شد دیگر خطری برای شما و فرزندتان وجود ندارد.

رنگ و پاک کننده‌های رنگ: بیشتر رنگ‌هایی که امروزه تولید می‌شوند حاوی لاتکس بوده و دیگر از سرب و جیوه در ساخت آنها استفاده نمی‌شود. بنابراین احتمالا بدون بروز خطر می‌توانید از آنها استفاده کنید. اما همچنان این ریسک‌ها را در نظر داشته باشید: حفظ تعادل بر روی نردبان نی‌تواند برای‌ شما کاری بسیار خطرناک باشد، همچنین حرکت دادن مداوم قلم مو به بالا و پایین در هنگام کار با قلم مو یا غلتک می‌تواند برای کمرتان آسیب زا باشد. اگر حتما لازم است رنگ‌آمیزی انجام شود، پنجره‌ها را باز کنید. از رنگ‌های پایه روغنی که ممکن است دربردارنده‌ی حلال‌ها باشند دوری نمایید. از هرگونه حلال رنگ یا تینر‌ها دوری کنید زیرا این مواد به شدت سمی هستند.

شوینده‌های خانگی: از مواد مورد استفاده در خشک شویی و پاک کننده‌ی گاز اجتناب کنید زیرا این مواد سمی هستند. ارتباط شناخته شده‌ا‌ی بین مواد شوینده خانگی دیگر و مشکلات بارداری وجود ندارد، پس با خیال راحت به ضدعفونی کردن منزل بپردازید. اما در نظر داشته باشید، اگر این مواد بوی شدیدی دارند از تنفس مستقیم آن دوری کنید و در هنگام کار با آن از دستکش استفاده نمایید.

سرب: تماس با سرب می‌تواند ریسک فشار خون بالای ناشی از حاملگی و نیز سقط جنین را افزایش دهد. همچنین تماس زیاد با سرب با تولد ناقص و مشکلات مغز و اعصاب در کودکان مرتبط است. یکی از منابع تماس با سرب در دوران بارداری آب شیر است. اگر نسبت به آلودگی سربی آب منزل‌تان مطمئن نیستید می‌توانید یک دستگاه تصفیه آب تهیه کنید. توصیه می‌شود از آب سرد برای آشامیدن و آشپزی استفاده کنید، زیرا آب داغ مقدار سرب بیشتری را از مسیر لوله‌ها در خود جذب می‌کند. یک منبع دیگر دریافت سرب، غذا یا نوشدنی‌هایی است که با ظروف سفالی یا چینی نقاشی شده با سرب در تماس‌اند. اگر چنین وسایلی در منزل دارید، از آنها فقط برای دکور و نمایش استفاده نمایید.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.