۱۳۷۲۵۶
۵ نظر
۳۴۳۹۶۸
۵ نظر
۳۴۳۹۶۸

ترشحات واژن در هفته آخر بارداری

بین ۳۶ تا ۳۸ هفتگی معمولا رحم در وضعیت خاموش قرار دارد و هیچ انقباضی در آن صورت نمی گیرد مگر دردهایی که بسیار خفیف‌اند.

حالا که روزهای آخر انتظار است و هر لحظه ممکن است کوچولوی شما پا به دنیا بگذارد، این احتمال وجود دارد که هر دردی را درد زایمان تلقی کنید و سریع خودتان را به بیمارستان برسانید، به خصوص اگر تجربه اول بارداریتان باشد، ممکن است ذهنیت درستی از آنچه به عنوان درد زایمان مطرح است، نداشته باشید. از این بابت ناراحت نباشید چون شروع درد زایمان برای خیلیها گیج کننده است حتی آنهایی که منتظر دومین فرزندشان هستند.از آنجا که برخی خانمها ممکن است تفاوت دقیق بین زمان درست زایمان را با دیگر دردها ندانند برخی اوقات دیده شده که در خانه یا حتی در ماشینی که عازم بیمارستان بودند وضع حمل کرده اند. انقباضهای ماه آخر بارداری ممکن است نشانه موارد دیگری به جز درد زایمان باشد اما به هرحال باید موردتوجه قرار گیرد.
سفتی شکم را به عنوان نشانه درد واقعی در نظر بگیرید؛ این سفتی با تغییر وضعیت شل نمیشود. همچنین در درد زایمان طبیعی انقباضهای شما به طور منظم و مداوم اتفاق میافتد.
فشار بر ناحیه لگن، پاره شدن کیسه آب، گرفتگی و درد کمر و انقباض های برکستون هیکس، از مهم ترین علائم شروع زایمان هستند.
دکتر نسرین زارعپور، متخصص زنان و زایمان درباره دردهای واقعی و کاذب زایمان بیشتر توضیح میدهد.
ترشحات واژن در هفته آخر بارداری

هفته های آخر چه اتفاقی میافتد؟
بین 36 تا 38 هفتگی معمولا رحم در وضعیت خاموش قرار دارد و هیچ انقباضی در آن صورت نمیگیرد مگر دردهای بسیار خفیف که گاهی اوقات ممکن است با درد زایمان اشتباه گرفته شوند. به این نوع دردها درد کاذب میگویند. این نوع دردها معمولا به مسکن جواب میدهند و کاهش مییابند اما تشخیص آن با پزشک است و خود مادر نمیتواند بفهمد که این درد، واقعی است یا کاذب. در همین 36 تا ۳۸ هفتگی برخی فعل و انفعالات شیمیایی در بدن اتفاق میافتد که باعث شروع فرآیند زایمان میشوند. اگر مواد شیمیایی که در بدن آزاد میشود به اندازه غیرطبیعی باشد گاهی اوقات باعث زایمان زودرس میشود یا سیر طبیعی زایمان را دچار اشکال میکند یا حتی ممکن است بارداری طولانیتری را ایجاد کند.

درد کاذب چیست؟
هرچند که درباره هر نوع انقباضاتی باید به دقت توجه نشان داد و صرفا به دلیل کاذب بودن نمیتواند ساده ازکنار آن گذشت اما بهطور کلی درد زایمان کاذب اینطور تعریف میشود که دهانه رحم برای زایمان به اندازه کافی گشاد نشده است.اتلاق کلمه درد کاذب به درد زایمان شاید چندان جالب نباشد و به همین دلیل پزشکان ترجیح میدهند این انقباضات را انقباضات قبل از زایمان بنامند به این معنا که میتواند توجه مادر باردار را جلب کرده تا خود را برای درد زایمان واقعی آماده کند. در مورد درد کاذب عوامل زیادی میتواند دخیل باشد که ازجمله آنها میتوان به کمآبی، عفونت ادراری و خستگی بیش از حد همچنین سرگیجه اشاره کرد که همگی میتوانند منجر به انقباضاتی شوند که بسیار شبیه درد زایمان هستند.

چطور تشخیص دهیم؟
هیچکسی به شما روش مشخصی ارائه نخواهد داد که بتوانید تفاوت این دو را کشف کنید اما چند ویژگی وجود داد که شاید بتواند به شما کمک کند. هرچند باز هم بسیاری از این ویژگیها برای خیلی از خانمها جزء دردهای واقعی زایمان است و قابل تشخیص نیست. تنها راه تشخیص آن است که پزشک یا ماما به شما بگوید که این درد واقعی است یا نه. اگر انقباضات به گونهای باشد که شما مجبور باشید تکنیکهای تنفسی را برای مدیریت آن بهکار بگیرید، باز هم تا وقتی که دکتر تایید کند شاید درست ندانید که آیا وقت زایمان است یا نه.
ترشحات واژن در هفته آخر بارداری
انقباض کدام درد زایمان نیست؟
شروع زایمان معمولا در برخی خانمها با انقباضات ناگهانی رحم اتفاق میافتد. فاصله این انقباضات از 10دقیقه شروع شده و بهتدریج فواصل آن نزدیکتر شده و به 30 تا 90ثانیه میرسد. ویژگی این انقباضات آن است که منظم و بهصورت ریتمیک و تکرار شونده هستند. انقباضاتی که مربوط به زایمان واقعی نیستند بسیار پراکنده و نامنظم هستند و بیشتر حس فشار زیر شکمی و حس خروج جسمی از بدن را دارند یا حتی ممکن است با درد کمر همراه باشند.دردهایی شبیه درد قاعدگی هم در این شرایط زیاد احساس میشود. برای جلوگیری از علائم اشتباه باید طول مدت انقباضها و تداومشان را داشته باشید. اگر آب یا خون از واژنتان خارج شده حتما باید پزشک را در جریان بگذارید. اصلا سعی نکنید تعداد انقباضها را به پزشک کم بگویید، چون تعداد دقیق آنهاست که در تشخیص درست به پزشک کمک میکند.

شاید عفونت ادراری دارید
بارداری احتمال عفونت ادراری را بالا میبرد که علامتهایی مانند درد و سوزش هنگام ادرار و حتی درد ناحیه تحتانی شکم را بههمراه دارد بنابراین عفونتهای ادراری هم ممکن است دردهای خفیف زیر شکم را بدهند و همین دردهاست که میتوانند با درد واقعی زایمان اشتباه گرفته شوند. توجه داشته باشید که این عفونت اگر درمان نشود حتی میتواند به زایمان زودرس بینجامد بنابراین حتی اگر درد واقعی زایمان نباشد باید خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید. یکی از راههای تشخیص مادر در عفونتهای خفیف ادراری این است که چند لیوان ماءالشعیر بخورد و دقت کند که دردها کم میشود یا خیر. اگر عفونت باشد حتما نوشیدن این مایعات میتواند تاثیر داشته باشد.

این درد کش آمدن عضله است
رباطهای نگهدارنده رحم در ماههای آخر دچار بیشترین کشیدگی میشوند و همین درد خفیف، ناگهانی و تیز و مستمری را در هر دو طرف قسمت تحتانی شکم یا بهصورت عمقی در کشاله ران ایجاد میکند. این درد مثل فرو رفتن یک شیء تیز به بدن بهویژه هنگام تغییر وضعیت مانند بلند شدن یا حتی سرفه کردن تعبیر میشود. دردهایی که مادر باردار در کشاله ران خود احساس کند، میتواند بهدلیل شلی مفاصل لگن هم باشد که کشاله ران را دردناک میکند. این دردها با برخی مراقبتها بهشدت کاهش مییابد.

خونریزی را جدی بگیرید
گاهی اوقات ترشحات خونی اتفاق میافتد که میتواند نشانه شروع زایمان باشد اما همیشه اینطور نیست. در طول دوره بارداری یک توده موکوسی در دهانه رحم قرار میگیرد که با شروع زایمان این توده موکوس از بدن خارج میشود که گاهی اوقات میتواند کمی خونی باشد و با آزاد شدن این ماده میتوان انتظار داشت زایمان در چند روز آینده اتفاق بیفتد.هر چند این خونریزی میتواند بر اثر داشتن رابطه جنسی یا حتی پاره شدن خود به خود برخی مویرگهای ریز هم اتفاق بیفتد ولی گاهی اوقات خونریزی بیشتر از معمول است. باید بدانید که هر نوع خونریزی در دوران بارداری میتواند غیرطبیعی و خطرناک باشد بنابراین هر زمان در طول بارداری دچار خونریزی شدید باید به پزشک مراجعه کنید.

ترشحات واژن چه معنایی دارند؟
گاهی اوقات زایمان بدون درد بوده و با آبریزش اتفاق میافتد اما ممکن است با ترشح واژن اشتباه گرفته شود. در طول بارداری خانمها بهطور کلی ترشحات آبکی دارند که مشکلساز نیست و با استفاده از محلول سرکه و آب برطرف میشود. ترشحهایی که مربوط به کیسه آب هستند رقیق و آبکی بوده و رنگ آنها هم ممکن است بیرنگ یا زرد کهربایی باشد اما ترشحات واژنی حالت لزج و چسبنده دارند. هرچند باز هم تشخیص آن بهعهده پزشک است.

دردهای واقعی این هاست
در درجه اول سفتی شکم میتواند نشانه درد واقعی باشد؛ سفتی که با تغییر وضعیت شل نمیشود. در درد زایمان طبیعی انقباضهای شما الگویی دارد و به طور منظم و مداوم اتفاق میافتد و این تداوم به تدریج زیادتر و قویتر میشود. در درد واقعی زایمان انقباضهای شما با فعالیت شدیدتر میشود و با تغییر وضعیت یا خوردن ماءالشعیر هم بهبود نمییابد بنابراین احتمال عفونت ادراری رد میشود.درد از پایین کمرتان شروع شده و به شکم و بالای رانهایتان کشیده میشود و ترشح موکوسی صورتی یا قرمز است. یکی دیگر از مهمترین نشانه های درد واقعی زایمان این است که کیسه آب بترکد. در این حالت شاید حتی انکار کنید که زمان زایمانتان رسیده است چون بسیاری از خانمهای باردار وقتی بهطور واضح احساس ناراحتی میکنند معمولا میگویند که حالشان خوب است و مطمئن هستند که این درد، درد زایمان نیست. درد زایمان طبیعی معمولا تغییر رفتار واضح خانم باردار را به دنبال دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

این علائم شما را به اشتباه می اندازد!
وقتی انقباضهایتان نامنظم است و زمانی که راه میروید یا دراز میکشید از بین میرود، یعنی درد واقعی نیست چون در تعداد و تداوم دچار افزایش نمیشوند. این اتفاق بر اثر کمآبی یا کار زیاد ممکن است ایجاد شود که با خوردن آب یا مایعات مختلف برطرف میشود. اگر زمانی که تغییر وضعیت میدهید یا دو لیوان ماءالشعیر میخورید، انقباضهای شما کاملا فروکش کند میتواند علامت عفونت ادراری باشد. اگر درد شما بیشتر در قسمت پایین شکم یا پشت و تا پایین کمرتان است میتواند علامت عفونت ادرار باشد.
مهم‌ترین مطالب در این‌باره:
در این مقاله به بررسی شایع ترین علایم اولیه زایمان در خانم های باردار می پردازد. اگر در هفته ها یا روزهای منتهی به تولد نوزاد خود هستید، به محض مشاهده علایم زیر خود را برای زایمان آماده کنید:

ترشحات واژن در هفته آخر بارداری
فشار لگن
فشار بر ناحیه لگن زمانی رخ می دهد که جنین در موقعیت زایمان قرار گرفته و سعی دارد با کمک انقباضات رحم و واژن به سمت مجرای زایمان حرکت کند. این وضعیت ممکن است در اوایل دو تا چهار هفته قبل از زایمان اتفاق بی‌افتد.
درد لگن در این مرحله، معمولاً با افزایش تکرر ادرار و همچنین فشار بر لگن و ناحیه رکتوم همراه است. از آنجایی که در این موقعیت جنین از دیافراگم فاصله گرفته است مشکل تنفسی شما یعنی کوتاهی تنفس، تا حد زیادی برطرف خواهد شد.

دفع پلاگ مخاطی
از دست دادن و دفع پلاگ مخاطی معمولا در ۱ یا ۲ هفته و یا تنها چند ساعت پیش از شروع زایمان دیده می شود. چیزی که دفع می شود در اصل یک توده مخاطی غلیظ است که از طریق کانال گردن رحم و مهبل خارج می شود.
هنگامی که این پلاگ با خون آغشته می شود، به آن شو خونی نیز گفته میشود. بعضی اوقات این ضایعات دفع شده با انقباضات خفیف همراه هستند.

انقباضات برکستون هیکس
به این انقباضات در اصطلاح پزشکی انقباضات کاذب (false contractions) گفته می شود. انقباض های برکستون هیکس اغلب سه یا چهار هفته یا قبلتر از زمان شروع زایمان آغاز می شوند.
در این وضعیت زن حامله وجود انقباض یا گرفتگی نامنظم و خفیف که معمولاً در قسمت تحتانی شکم رخ می دهد را احساس می کند. این انقباضات چند ثانیه طول می کشند و ممکن است در طول شب و هنگام ورزش افزایش یابند.
نکته جالبی که این گرفتگی ها را از انقباضات واقعی زایمانی جدا می کند، این است که انقباض های برکستون هیکس بر خلاف نمونه های واقعی، تنها چند ثانیه طول می کشند و با مرور زمان افزایش پیدا نمی کنند.

پاره شدن کیسه مایع آمنیوتیک
کیسه مایعات آمنیوتیک، که تحت عنوان کیسه آب نوزاد نیز شناخته می شود، به طور خود به خود در نزدیکی شروع زایمان، به صورت کاملا طبیعی و در نتیجه تغییر موقعیت و تحرک جنین پاره می شود.
زمانی که کیسه حاوی مایع آمنیوتیک پاره شود، مایعات داخل آن از رحم خارج شده و از طریق واژن نشت می کنند. دمای این مایع با توجه به اینکه از داخل بدن بیرون آمده گرم است.
گاهی اوقات تشخیص این مایع با ادرار کمی دشوار است. اما تفاوت های شاخصی بین ادرار و مایع آمنیوتیک وجود دارد. اما معمولا مایعات آمنیوتیک باید پاک باشد و کمی بوی تندی داشته باشد.
بنابراین اگر فکر می کنید که کیسه آب شما پاره شده است حتما یا با پزشک تماس بگیرید یا به بیمارستان مراجعه کنید.

انقباضات واقعی زایمان
یکی از اصلی ترین و البته قطعی ترین نشانه های شروع زایمان، آغاز انقباضاتی است که با مرور زمان شدیدتر، دردناکتر و طولانی تر میشوند. این گرفتگی ها پس از پاره شدن کیسه آب آغاز میشوند.
برخلاف برخی از انقباضات کاذب مثل انقباض های برکستون هیکس، تغییر موقعیت یا راه رفتن انقباضات اصلی و واقعی زایمان را متوقف نمیکند.
ساده ترین تفاوت بین انقباضات واقعی و دردها و انقباض های کاذب زایمان این است که، انقباضات واقعی باعث ایجاد ناراحتی و درد قابل توجهی در ناحیه کمر یا شکم می شوند که شدت آن ها قابل توصیف نیست.
بسیاری از خانم ها انقباضات واقعی را شدیدتر و دردناک تر از گرفتگی های شکم حین قاعدگی توصیف میکنند.

نشت یا تخلیه مایعات
نشت خون یا مایعات دیگر از واژن یا تغییر در نوع ترشحات از واژن شما می تواند یکی از نشانه های زایمان زودرس باشد. اگر ترشحات قهوه ای به نظر برسد، می تواند پلاگ مخاطی باشد که در طی دوره بارداری دهانه و گردن رحم را محافظت میکرده است.
اگر چنین علایمی داشتید حتما با پزشک خود تماس بگیرید زیرا احتمال دارد که کیسه آب شما پاره شده باشد.
گرفتگی و درد کمر
در این دوره ممکن است شاهد بروز گرفتگی هایی مشابه با دوره قاعدگی، با یا بدون اسهال باشید. علاوه بر این ممکن است احساس کنید که کم شما درد میکند. اگر چنین علایمی داشتید حتما با پزشک تماس بگیرید.

دراز بکشید و آرامش خود را حفظ کنید
اگر هر یک از علائم اولیه زایمان که در این مقاله ذکر شده است را تجربه می کنید ، مکانی آرام پیدا کنید که بتوانید در آن دراز بکشید، استراحت کنید، نفس بکشید و برای مراحل بعدی آماده شوید.
در حین استراحت، چند لیوان آب یا مایع دیگری بنوشید. کم آبی بدن اغلب باعث گرفتگی و تشدید درد می شود. اما نوشیدن آب می تواند علائم شما را تا حدودی کاهش دهد. از همسر خود و یا یکی از دوستانتان بخواهید یک ساعت یا بیشتر در کنار شما بنشینند تا بتوانید علائم زایمان زودرس خود را ردیابی کند.
اگر درد شما بدتر شد یا بعد از یک ساعت از بین نرفت، با پزشک تماس بگیرید یا خودتان به بیمارستان بروید.
اگر علائم زایمان زودرس از بین رفت، نگران نباشید اما برای اینکه بتوانید شرایط را تحت کنترل داشته باشید پزشک خود را باخبر کنید. سعی کنید ریلکس باشید و اصلا نگرانی به دلتان راه ندهید تا علایم بعدی شروع شوند.
ترشحات واژن در هفته آخر بارداری

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره ترشحات واژن در هفته آخر بارداری

    خیلی عالی

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام، ممنون از توجه و لطف شما

    • نیکاجوون

      واقعا خسته نباشید عالی بود

  • بدون نام
    درباره ترشحات واژن در هفته آخر بارداری

    تشکر

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام، ممنون از توجه و لطف شما

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.