۱۳۹۸۴۱
۲۱۳۱
۲۱۳۱

کمبود ویتامین د در بارداری، خطر دارد؟

محققان پزشکی می گویند زنانی که در دوران بارداری با کمبود ویتامین D مواجه هستند نسبت به زنان باردار دیگر، در هنگام زایمان درد بیشتری را احساس می کنند.

محققان پزشکی می گویند زنانی که در دوران بارداری با کمبود ویتامین D مواجه هستند نسبت به زنان باردار دیگر، در هنگام زایمان درد بیشتری را احساس می کنند.
نتایج یک بررسی‌ جدید نشان داد کمبود ویتامین D می‌تواند زایمان زنان را با درد بیشتری همراه کند. کمبود ویتامین D در طول بارداری به خصوص در زنانی که از رژیم‌های غذایی نامناسب استفاده می‌کنند و کمتر در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، شایع است.
کمبود ویتامین D در اوایل بارداری و نوزادان کم وزن
پژوهشگران اعلام کرده اند، زنانی که در اوایل بارداری خود مبتلا به کمبود ویتامین D هستند، خطر بیشتری برای تولد نوزادان کم وزن خواهند داشت.
در این مطالعه پژوهشگران دانشگاه پیتزبورگ به بررسی رابطه سطح ویتامین D خون مادران و وزن هنگام تولد نوزادان پرداختند.
نتایج این بررسی نشان داد که کمبود ویتامین D در سه ماهه اول بارداری خطر محدودیت رشد جنینی را دو برابر خواهد کرد. نوزادان مادرانی که میزان ویتامین D خون آنها در ۲۶ هفته اول بارداری، کمتر از nmol/L 5/37 باشد، نسبت به سایر نوزادان ۴۶ گرم وزن کمتری هنگام تولد دارند. همچنین احتمال تولد نوزادانی با وزن کمتر از صدک ۱۰ در مادرانی که در سه ماه اول بارداری کمبود ویتامین D داشتند، دو برابر بیشتر از سایر نوزادان بود. این نوزادان ۱۰-۵% بیشتر در معرض خطر مرگ و میر در ماه اول زندگی خود بوده و خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، فشارخون بالا و دیابت نوع ۲ دارند.
پژوهشگران این مطالعه عنوان کردند کمبود ویتامین D در زنان باردار با افزایش جذب کلسیم در آنها و در نتیجه کاهش رشد استخوانی در جنین همراه خواهد بود، هم چنین این امر می تواند منجر به کاهش هورمون های ضروری برای تولید گلوکز و اسیدهای چرب که برای تامین انرژی جنین لازمند، گردد.
همچنین محققین اعلام کردند که مقادیر کافی ویتامین D در دوران بارداری برای رشد مغز نوزاد ضروری است مطالعات حاکی از این است، نوزادانی که مادران آنها مقادیر کافی از ویتامین D را مصرف می‌کنند از لحاظ ذهنی سالم‌تر هستند.
کمبود ویتامین D در دوران بارداری می‌تواند مانع رشد مغز نوزادان و مهارت‌های ذهنی و حرکتی آنها شود. محققان همچنین دریافتند میزان مصرف این ویتامین باید به حد کافی باشد؛ زیرا که استفاده زیاد آن‌هم برای بدن مضر است.
تحقیقات قبلی نشان داده است میزان کافی ویتامین D در دوران بارداری با اختلال زبان کودکان در ارتباط است. با وجود این بررسی‌ها کارشناسان هنوز هم بر سر میزان دریافتی ویتامین D در زنان باردار اختلاف نظر دارند.محققان اظهار کردند: ۲۰ درصد از زنان دچار کمبود ویتامین D هستند.
این مطالعه نشان داد بین کمبود ویتامین D در دوران بارداری و رشد مغز نوزادان ارتباط وجود دارد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.