۱۴۲۶۴۵
۴۳۰۷
۴۳۰۷

مراقبتهای دوران بارداری، لزوم اکوی قلب جنین

اکوی قلب یک روش پیشگیرانه موثر به منظور تشخیص نارسایی هایی قلب جنین است.

از آنجایی که قلب ارگان کاملا پیچیده‌ای است، در هفته‌های اولیه بارداری امکان بروز اشکالات زیادی در شکل‌گیری آن وجود دارد. این‌گونه مشکلات مادرزادی شامل ایجاد خطراتی در قلب و نیز ایجاد ارتباط غیرعادی بین قسمت‌های راست و چپ قلب و بالاخره تغییر شکل دریچه‌های قلب می‌شود. این در حالی است که در صورت تشخیص به موقع این بیماری‌ها و انجام اکو قلب جنین در دوران جنینی علاوه بر درمان سریع، در صورت پیچیده بودن عارضه با هماهنگی پزشکی قانونی و نظر خانواده اجازه ختم بارداری صادر می‌شود.
با استفاده از دستگاه اکوکاردیوگرافی اکو قلب جنین امکان تشخیص نارسایی های قلب در مراحل اولیه رشد جنین فراهم می شود و به دنبال آن می توان اقدامات درمانی را سریعتر آغاز کرد. استفاده از دستگاه اکوکاردیوگرافی قلب جنین که نیاز به دانش و مهارت خاصی دارد منجر به پیشگیری از تولد نوزادان معلول و بیمار می شود. استفاده از اکوی قلب یک روش پیشگیرانه موثر به منظور تشخیص نارسایی های قلب جنین است و بهترین زمان انجام اکوی قلب جنین در هفته ۱۸ حاملگی می باشد. با استفاده از این روش می توان مانع از تولد نوزادانی با نارسایی های پیچیده قلبی شد.
برخی از مشکلات و نارسایی های قلبی جنین را می توان با استفاده از روشهای موجود درمان کرد، اما در صورت تشخیص یک نارسایی پیچیده قلبی که غیر قابل درمان باشد از همان مراحل اولیه تشخیص داده می شود و با اجازه پزشک قانونی حاملگی ختم می یابد.
میزان شیوع نارسایی های قلبی بصورت هشت مورد در هر هزار تولد زنده است.
همچنین استفاده از دستگاه اکوکاردیوگرافی در زمان انجام اکوی قلب جنین هیچ گونه عارضه احتمالی برای مادر و جنین ندارد، اما استفاده عادی از آن برای همه مادران توصیه نمی شود.
گروه هایی که باید اکو قلب جنین را انجام دهند به شرح زیر می باشند:
- سابقه فامیلی ابتلا به نارسایی های مادرزادی قلبی دارند توصیه می شود.
- در خانواده هایی که مادر یا پدر و یا فرزندان سابقه ابتلا به نارسایی های مادرزادی غیر قلبی را داشته اند استفاده از اکوی قلب جنین توصیه می شود.
- همچنین مادرانی که مبتلا به یک سری بیماری های متابولیکی از جمله دیابت، فنیل کتونوری و یا لوپوس هستند احتمال ابتلای جنین آنها به نارسایی های قلبی در مقایسه با سایرین بیشتر است.
- علاوه بر این مادرانی که سقط های مکرر داشته اند.
- مادرانی که سابقه نازایی و استفاده از روشهای کمک باروری داشته اند.
- وجود سابقه بیماری های عفونی دوران حاملگی مثل سرخجه، سیتومگالوویروس، آنتروویروس ها و پاروویروس ها.
- مصرف داروهای تراتوژن در زمان حاملگی مثل الکل، آمفتامین، ضد تشنج ها، لیتیوم ویتامین A (رتینوئیک اسید)، وارفارین.
- تشخیص بیماری های کروموزومی در دوران جنینی.
- مادرانی که سابقه مصرف دارو بخصوص سابقه مصرف داروهای اعصاب را دارند احتمال حاملگی های همراه با نارسایی های قلبی در آنها بیشتر است و به این گروه توصیه میشود که در اولین فرصت به مرکز اکو قلب جنین بیمارستان کودکان تهران مراجعه کنند.
در پایان به شما مادر عزیز توصیه میکنیم که انجام اکوی قلب جنین را بسیار جدی بگیرید . شما نقش بسیار مهمی در تعیین سلامتی کودکتان دارید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.