۱۴۴۴۹۴
۷۵۷۰
۷۵۷۰

اهن مورد نیاز در بارداری، چقدره؟

در دوران بارداری به صورت چشمگیر نیاز به مصرف آهن افزایش پیدا می‌کند.

در دوران بارداری به صورت چشمگیر نیاز به مصرف آهن افزایش پیدا می‌کند. تعداد کمی از مادران در این دوران ذخیره کافی آهن از قبل دارند. در نتیجه توصیه به مصرف حداقل ۲۷میلی‌گرم آهن در روز به زنان حامله شده است. این میزان آهن نیاز مادر را در سرتاسر نیمه دوم بارداری و شیردهی تأمین می‌کند
در صورت بزرگی جثه مادر، جنین چند قلو، شروع دیرهنگام مصرف آهن در بارداری، مصرف نامنظم آهن یا کم خونی نسبی دوران بارداری نیاز به مصرف آهن تا 60 الی100 میلی گرم در روز افزایش پیدا می‌کند. یعنی ممکن است لازم باشد مادر روزی دو الی سه قرص روزانه مصرف کند. مادری که دچار کم خونی فقر آهن است بخوبی با مصرف مکمل‌های آهن بهبود پیدا می‌کند.در چهار ماه اول بارداری نیاز به آهن کم است. مصرف مکمل آهن در این زمان ضرورت ندارد. مصرف آهن در اوایل بارداری باعث تشدید تهوع واستفراغ می‌شود.بنابراین مکمل آهن از پنج ماهگی تجویز می‌شود. بهتر است قبل از خواب و با معده خالی باشد تا بهتر جذب شود و عوارض گوارشی کمتری داشته باشد. کم خونی مادر احتمال زایمان زودرس را افزایش داده وممکن است باعث وزن کم زمان تولد نوزاد شود. در بعضی مطالعات دیده شده کودکانی که از مادران کم خون متولد می‌شوند ممکن است ضریب هوشی کمتری داشته باشند.میزان آهن منتقل شده به جنین در مادران دچار فقر آهن مشابه مادران طبیعی است بنابراین نوزادی که از مادری با کم خونی شدید به‌دنیا می‌آید دچار کم خونی فقر آهن نمی‌شود.در دوران حاملگی به تمام زنان باردار صرف نظر از وضعیت کم خونی روزانه قرص‌های مکمل آهن تجویز می‌شود. اگر مادری نتواند به صورت خوراکی مکمل آهن مصرف کند آهن به صورت تزریقی تجویز می‌شود، البته عوارض تزریقی بیشتر است و احتمال حساسیت وجود دارد. میزان درمان کم خونی از طریق خوراکی و تزریقی مشابه است. بعد از زایمان مادر به علت خونریزی زایمانی نیاز به مصرف آهن برای چندین ماه دارد خونریزی بعد از سزارین معمولاً دو برابر زایمان طبیعی است در نتیجه نیاز به مصرف آهن هم بیشتر است. بعضی از مواد غذایی حاوی آهن هستند ولی در دوران حاملگی و شیردهی نمی‌توانند آهن مادر را به تنهایی تأمین کنند. بنابراین به مادران باردار توصیه می‌کنیم به صورت منظم از شروع پنج ماهگی بارداری تا چند ماه بعد اززایمان هر شب قرص آهن مصرف کنند.در حال حاضر انواع بسیار متنوعی از مکمل‌های آهن وجود دارد که مادر می‌تواند با مشورت پزشک مکمل مناسب را استفاده کند. قرص آهن عوارضی مثل یبوست، تهوع و درد معده را ممکن است به همراه داشته باشد که با جایگزین کردن نوع دیگری از مکمل می‌توان تا حدی عوارض را کنترل کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.