بیماری سرخجه در بارداری، خطرناک است؟
باید از بیماری هایی که ممکن است در دوران بارداری مخاطراتی برای جنین و مادر بوجود آورد، جلوگیری گردد.
مادر باردار باید به صورت منظم و مرتب تحت نظر متخصصین زایمان باشد یا در کلینیک های اختصاصی دوران بارداری مرتبا حضور یابد تا به توصیه پزشک از بیماری هایی که ممکن است در دوران بارداری مخاطراتی برای جنین و مادر بوجود آورد، جلوگیری گردد و اگر مادر به بیماری های معمولی مبتلا شده باشد تحت نظر پزشک درمان شود.
بیماری سرخجه
اگر مادر باردار قبل از سه ماهگی دوران حاملگی به بیماری سرخجه مبتلا گردید، این بیماری موجب ناهنجاری های جنین(کوری، کری، ضایعات قلبی، اختلالات مغز) می گردد. اگر مشخص شود که مادری در سه ماهه اول بارداری مبتلا به بیماری سرخچه شده است در صورت تمایل مادر، میتوان با رعایت قوانین مملکت و موازین شرعی به بارداری خاتمه داد. پس بهتر است وضع هر دختر خانمی قبل از ازدواج از لحاظ سرخچه مشخص شود، و اگر تا قبل از ازدواج واکسن این بیماری به وی تزریق نشده و به طور طبیعی هم به این بیماری مبتلا نشده باید واکسن سرخچه به وی تزریق گردد. اگر مادر بارداری به بیماری های ویروسی دیگر مانند آنفولانزا، بیخ گوشی، ویروس سیتومگال و یا بیماری توکسوپلاسموز مبتلا گردد، ممکن است موجب سقط و یا ناهنجاری هایی در جنین او گردد.
سیفیلیس
بیماری ای است که ممکن است جنین در رحم مبتلا گردد. اگر مادر در سه ماهه اول دوران بارداری مبتلا گردد، میکروب از راه جفت نمی تواند به جنین برسد و جنین مبتلا نخواهد شد، ولی اگر مادر بعد از سه ماهه اول بارداری و مخصوصا در سه ماهه آخر بارداری به این بیماری مبتلا گردد، میکروب از راه جفت به جنین می رسد. و جنین به بیماری سیفیلیس مبتلا می گردد. خوشبختانه بیماری سیفیلیس مادر و جنین قابل درمان است.
تب مالت
چون این بیماری در کشور ما وجود دارد، در صورتی که مادر در ماههای اول حاملگی به آن مبتلا گردد، ممکن است موجب سقط جنین شود.
بیماری ایدز
بیماری ویروسی واگیردار و کشنده است. اگر شوهری مبتلا شود در اثر آمیزش به همسر خود مبتلا می کند. اگر مادر به هنگام بارداری مبتلا شود ویروس از راه جفت به جنین می رسد و نوزاد با بیماری ایدز مبتلا می شود و علائم بیماری در او ظاهر خواهد شد.
منبع:
نوزاد
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼