۱۴۵۹۴۱
۱۹۱۲
۱۹۱۲

خطرات بارداری در نوجوانی

نوجوانان باردار و نوزادان به دنیا نیامده ی آن‌ها با خطرات منحصر به فرد پزشکی مواجه هستند.

عقب افتادن یک یا چند دوره قاعدگی یکی از موثق‌ترین و شناخته شده ترین نشانه‌های بارداری محسوب می‌شود. اما جالب است بدانید این مسئله می‌تواند در رابطه با دختران نوجوان فریب آمیز باشد چرا که پریود آنها هنوز منظم نیست و بعضی اوقات دوره‌ی قاعدگی آنها در نتیجه‌ی رژیم لاغری یا ورزش، چربی پایین بدن به خاطر ورزش، یا کم اشتهایی عقب می‌افتد. با مادری همراه باشید تا در این مورد بیشتر گفتگو کنیم.
لیست کامل علائم بارداری شامل موارد زیر است:
- عقب افتادن یک دوره قاعدگی
- حالت تهوع و استفراغ که به آن بیماری صبحگاهی می‌گویند اگرچه ممکن است در طول روز نیز دچار این حالت شوید.
- بیزاری و نفرت شدید و ناگهانی نسبت به غذاهایی خاص مخصوصاً گوشت، چربی و غذاهای سرخ شده.
- درد نوک پستان‌ها و سینه‌ها
- خستگی غیرعادی
- تکرر ادرار
- نوسانات خلق و خویی غیرعادی
البته یک تست بارداری مثبت می‌تواند یکی دیگر از نشانه‌های بارداری محسوب شود. به‌طور کلی تصور می‌شود امروزه تست‌های بارداری خانگی صحیح و قابل اعتماد است. همچنین می‌توانید این وسایل تست بارداری را بدون نسخه از داروخانه‌ها خریداری کنید.

خطرات پزشکی و حقایق بارداری در نوجوانان
نوجوانان باردار و نوزادان به دنیا نیامده ی آن‌ها با خطرات منحصر به فرد پزشکی مواجه هستند.
عدم مراقبت‌های دوره‌ی بارداری
دختران نوجوانی که باردار هستند مخصوصاً اگر هیچ گونه حمایتی از طرف والدینشان نداشته باشند در معرض خطر مراقبت‌های ناکافی دوران بارداری قرار دارند. بهتر است بدانید مراقبت‌های دوره‌ی بارداری بسیار حیاتی و مهم هست، مخصوصاً در ماه‌های اولیه بارداری. غربالگری دوره‌ی بارداری که جزء مراقبت‌های دوره‌ی بارداری محسوب می‌شود به بررسی مشکلات پزشکی در مادر و کودک می‌پردازد. همچنین رشد کودک را بررسی کرده و به مقابله با هر مشکلی که بروز می‌کند می‌پردازد. ویتامین‌های دوره‌ی بارداری و فولیک اسید که بهتر است قبل از باردار شدن مصرف شود به جلوگیری از بروز نقایص هنگام تولد مثل نقص لوله‌ی عصبی کمک می‌کند.
فشار خون بالا
خطر ابتلا به فشار خون بالا که به آن فشار خون بالای ناشی از حاملگی نیز می‌گویند در نوجوانان باردار نسبت به زنان بارداری که در بیست سالگی یا سی سالگی‌شان هستند، بیشتر است. همچنین خطر بروز پره اکلامپسی نیز در این دسته از زنان بیشتر است. این یک شرایط پزشکی بسیار خطرناک است که فشار خون بالا را همراه با پروتئین بیش از حد در ادرار ادغام می‌کند و باعث التهاب دست و صورت مادر و آسیب اندامی او می‌شود. این خطرات پزشکی دختران نوجوان باردار را تحت تأثیر قرار می‌دهد که ممکن است برای کنترل این علائم نیاز به دارو پیدا کنند. اما این داروها می‌تواند در رشد کودک به دنیا نیامده ی آنها اختلال ایجاد کند؛ همچنین می‌تواند منجر به بروز عوارض بارداری بیشتر مثل زایمان زودرس شود.
زایمان زودرس
یک زایمان کامل حدود ۴۰ هفته طول می‌کشد. به زایمانی که قبل از هفته ی ۳۷ بارداری اتفاق بیفتد، زایمان زودرس گفته می‌شود. در بعضی موارد می‌توان زایمان زودرسی که در اوایل بارداری شروع شده است را با دارو و استراحت متوقف کرد. موارد دیگری نیز وجود دارد که به خاطر سلامت مادر و کودک باید زایمان زودرس داشته باشید. جالب است بدانید هر چه قدر کودک زودتر به دنیا بیاید خطر بروز مشکلاتی از قبیل تنفسی، گوارشی، بینایی و شناختی در او بیشتر است.
نوزادان کم وزن
خطر تولد نوزادانی با وزن کم در دختران نوجوان بیشتر است. وزن نوزادان نارس نسبت به وزنی که باید داشته باشند کمتر است. تا حدی این مسئله می‌تواند به خاطر این باشد که این دسته از نوزادان برای رشد زمان کمتری در رحم بوده‌اند. نوزادانی با وزن کم حدود ۱٫۵ تا ۲٫۵ کیلوگرم وزن دارند. نوزادان بسیار کم وزن کمتر از ۱٫۵ کیلوگرم وزن دارند. نوزادانی که وزن پایینی دارند باید در دستگاه تهویه در بیمارستان و در بخش مراقبت نوزادان قرار بگیرند.
بیماری‌های مقاربتی
نوجوانان بارداری که در دوره‌ی بارداری‌شان رابطه‌ی جنسی دارند، بیماری‌های مقاربتی مثل کلامیدیا و اچ آی وی اصلی‌ترین نگرانی‌های آنها هستند. استفاده از کاندوم لاتکس در حین رابطه‌ی جنسی ممکن است از ابتلا به بیماری‌های مقاربتی جلوگیری کند. بهتر است بدانید بیماری‌های مقاربتی رحم و نوزاد در حال رشد را آلوده می‌کند.
افسردگی پس از زایمان
با توجه به آخرین آمار از مرکز کنترل بیماری‌ها (CDC)، خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان در نوجوانان باردار بیشتر است. دخترانی که احساس غم و اندوه دارند، چه در زمانی بارداری‌شان چه بعد از زایمان، باید بی‌پرده با پزشکشان یا کسی که مورد اعتماد آنها هستند صحبت کنند. بهتر است بدانید افسردگی مانع مراقبت صحیح از نوزادتان می‌شود اما قابل درمان است.

کاهش خطرات سلامتی بارداری در دوران نوجوانی
در صورتی که در دوران نوجوانی‌تان باردار شده‌اید با انجام موارد زیر می‌توانید یک بارداری سالم و بدون عارضه‌ی را تضمین کنید.
- برای مراقبت‌های دوران بارداری زود اقدام کنید. به‌محض اینکه احتمال دادید باردار هستید برای اولین ملاقات با پزشکتان تماس بگیرید. اگر هزینه مراجعه به پزشک برایتان زیاد است، از پرستار مدرسه یا مشاوره مدرسه‌ی خود بخواهید تا یک کلینیک کم هزینه را به شما معرفی کند.
- از مصرف الکل، دارو، و سیگار اجتناب کنید. این موارد به جنین در حال رشد ضرری بیشتری می‌رساند تا مادر نوجوان. اگر به‌تنهایی قادر به ترک این موارد نیستید از شخصی که به او اعتماد دارید کمک بخواهید.
- ویتامین‌های دوره‌ی بارداری را مصرف کنید با حداقل ۰٫۴ میلی گرم اسیدفولیک در روز تا از بروز نقایص هنگام تولد جلوگیری کنید. توصیه می‌شود مصرف این ویتامین‌ها را قبل از بارداری شروع کنید.
- به دنبال حمایت عاطفی باشید. مادری مشکلات ناگفته‌ی عاطفی زیادی را به دنبال دارد، مخصوصاً برای دختران نوجوانی که هنوز در مدرسه هستند. از این رو برای حمایت عاطفی با دوستان، خانواده و همسرتان در ارتباط باشید.
و در نهایت جالب است بدانید برای نوجوانان سالم احتمال زایمان بدون عوارض و به دنیا آوردن یک کودک سالم و قوی مخصوصاً اگر مراقبت‌های دوران بارداری به موقع و زود انجام شود و همچنین از یک سبک زندگی سالم در طول بارداری پیروی کنند، بیشتر است.
منبع: مادری

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.